زمینه و هدف: بهرهگیری از قابلیتهای وب 2 در حوزه پژوهش و فرصتهای متعددی را برای پژوهشگران به وجود آورده است. از طریق این امکانات، افراد قادر خواهند بود با یکدیگر در تعامل باشند و انتشارات خود را با طیف وسیعی از پژوهشگران دیگر، به اشتراک بگذارند. پژوهش حاضر باهدف شناسایی میزان فعالیت اعضای هیئتعلمی دانشگاه شهید بهشتی در شبکه اجتماعی علمی ریسرچ گیت انجام شده است.
روش: رویکرد به کار رفته در این مقاله، علم سنجی استفاده از آلتمتریکس بوده است. برای گردآوری دادهها از صفحه دانشگاه شهید بهشتی و مطالعه پروفایل اعضای هیئتعلمی این دانشگاه در شبکه اجتماعی علمی ریسرچ گیت استفاده شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نمایان ساخت که رشتههای شیمی، لیزر و پلاسما و فیزیک بیشترین میزان حضور را در شبکه علمی ریسرچ گیت داشتهاند. این مقاله نشان داد که رشتههای علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی در شبکه ریسرچ گیت فعالیت جدی ندارند.
نتیجهگیری: هر چند معیارهای تولید علم و تعاملات پژوهشگران در حوزههای علمی مختلف چندان قطعی نیست اما به نظر میرسد که در عصر حاضر، تعامل هر چه بیشتر اساتید حوزه علوم انسانی با محیط وب و استفاده از قابلیتهای آن برای پژوهش، به منظور انجام پژوهش یا ارتباط با سایر پژوهشگران میتواند به گستردگی این حوزه، همافزایی دانش بین حوزههای علمی مختلف و پیدایش ایدههای نوین در راستای انجام پژوهش، منجر شود. باید توجه داشت که در عصر جدید آموزش و پژوهش، وبگاههای شبکههای اجتماعی علمی نظیر: آکادمیا، ریسرچ گیت ومندلی، نقش اساسی در آموزش و توسعه پژوهش دارند