جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای سهرابی

شهره سیدحسینی، عاصفه عاصمی، احمد شعبانی، مظفر چشمه سهرابی،
دوره 4، شماره 1 - ( 3-1396 )
چکیده

زمینه و هدف: هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین وضعیت اپیدمیولوژی اطلاعات سلامت بر مبنای رفتار اطلاع‌یابی کاربران و تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در زمینه سرطان‌ پروستات طی سال‌های 2011-2015 میلادی بوده است. بدین منظور هم‌راستایی عرضه و تقاضای اطلاعات سلامت بر مبنای رفتار اطلاع‌یابی کاربران و همچنین تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی با محوریت سرطان‌ پروستات طی سال‌های 2011-2015 میلادی در گوگل ترندز و پاب‌مد مورد بررسی قرار گرفت.
روش پژوهش: روش پژوهش حاضر آمیخته است. در بخش کیفی کلیدواژه‌های مورد استفاده کاربران ایرانی در زمینه سرطان پروستات با روش بحث گروهی متمرکز شناسایی شد. در بخش کمّی، بر مبنای کلیدواژه‌های مستخرج از بخش کیفی، د‌اده‌ها در دو بخش رفتار اطلاع‌یابی اینترنتی کاربران ایرانی از طریق گوگل ترندز و تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در پاب‌مد در زمینه سرطان پروستات گردآوری و سپس برای بررسی هم‌راستایی رفتار اطلاع‌یابی سلامت کاربران و تولیدات علمی پژوهشگران در فضای اینترنت روش همبستگی در محیط نرم‌افزاری آر استفاده شد.
یافته­ ها: طبق یافته‌ها، شاخص حجم جستجو در مجموع کلیدواژه‌های حوزه سرطان پروستات در سال 2011 میلادی، 2191 و در سال 2015 میلادی، 1798 حاصل شد. از 161 مقاله علمی پژوهشگران ایرانی در زمینه سرطان پروستات 20 رکورد در سال 2011 و 44 رکورد در سال 2015 میلادی منتشر شده است. ضریب همبستگی پیرسون بین رفتار اطلاع‌یابی کاربران در گوگل ترندز و تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در پاب‌مد در حوزه سرطان پروستات معنادار نمی‌‌باشد (05/0P>) و ارتباطی بین این دو برقرار نیست.
نتیجه­ گیری: طبق نتایج حاصل در سال‌هایی که شاخص حجم جستجوی کاربران ایرانی در حوزه سرطان‌ پروستات و در موتور جستجوی گوگل افزایش و یا کاهش یافته، بر کمیّت تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در این زمینه موضوعی تأثیری گذاشته نشده است. بنابراین شاید بتوان گفت که پژوهشگران ایرانی حوزه سرطان پروستات توجهی به کاهش حساسیت‌ها و نگرانی‌های افراد جامعه در رابطه با بیماری سرطان پروستات نداشته و با اهداف دیگری در این زمینه دست به پژوهش‌های گسترده‌ای زده‌اند.
بابک سهرابی، ایمان ریسی وانانی، محمدرضا خرمی،
دوره 4، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به ورود وب‌گردی به سبک زندگی طیف وسیعی از افراد جامعه و احساس نیاز به سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و اجتماعی دقیق‌تر در این حوزه، محققین پژوهش حاضر بر آن شدند تا با تحلیل رفتار افراد جامعه در مراجعه به وب‌سایت‌های مختلف، سیاست‌گذاران را در تصمیم گیری کارآمدتر یاری نمایند.
روش پژوهش: در این تحقیق از گام های روش علم ‌طراحی استفاده شده است. جامعه‌ی داده این تحقیق، کل کاربران بازدیدکننده از وب‌سایت‌ها در ایران هستند که در دسترس بوده اند. برای انجام این تحقیق نیاز به اطلاعات وب‌گردی افرادی از صنوف مختلف جامعه وجود داشت که بدین منظور با طراحی و انتشار افزونه‌هایی قابل نصب بر روی مرورگرهای مختلف، داده‌های مورد نیاز جمع‌آوری گردید.
یافته­ ها: با استفاده از الگوریتم‌های متن‌کاوی، صفحات رجوع‌شده از منظر محتوا از هم تفکیک شده و سپس به کمک الگوریتم‌های داده‌کاوی، مراجعات کاربران و هم‌چنین صفحات اینترنتی دسته‌بندی شده و هر دسته تفسیر شده است. در نهایت با توجه به داده‌های جمع‌آوری‌شده و دسته‌بندی‌های انجام شده، گزارشات متنوع و کارآمدی به عنوان نمونه و با توجه به نیاز جامعه تصمیم گیرنده، آماده و ارائه گردیده است.
نتیجه­ گیری: در نهایت یک سیستم جامع به منظور تحلیل روند وب گردی کاربران اینترنتی طراحی گردید که از جمع آوری اطلاعات تا آماده سازی گزارشات نوآورانه را در بردارد که می تواند به عنوان یک نمونه ای کارآمد جهت تحلیل، طراحی و پیاده سازی سیستم‌های تحلیلی تحت وب مورد استفاده قرار گیرد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعامل انسان و اطلاعات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Human Information Interaction

Designed & Developed by : Yektaweb