زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی امکان استفاده از گجتها در ارائه منابع و خدمات اطلاعاتی به نابینایان و کم بینایان از نظر ایشان میباشد.
روش: روش پژوهش توصیفی- پیمایشی است و برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفادهشده است. تجزیهوتحلیل دادهها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار 16 SPSS انجام شده است.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که میزان موافقت پاسخ دهندگان نابینا و کم بینا در مورد استفاده از منابع و خدمات اطلاعاتی بهوسیله انواع گجتها بهطور کلی و با اطمینان 95% بیش از حد متوسط (52.88%) و در حد مطلوبی است. بر اساس میزان موافقت در رابطه با استفاده از هر یک از گجتها در ارائه منابع و خدمات اطلاعاتی به نابینایان و کم بینایان به ترتیب تلفن همراه و کامپیوتر جیبی پی.دی.ای در رتبه اول (56.7%) ، عینک گوگل در رتبه دوم (55%)، کتاب خوان الکترونیکی در رتبه سوم (54.4%)، تبلت در رتبه چهارم (54.2%) و سیستم رهیاب مجهز به آر.اف.ای.دی در رتبه پنجم (44.1%) قرار دارند.
نتیجهگیری: باتوجه به یافتههای موجود ازا ین پژوهش می توان به این حقیقت اذعان کرد که تصور نابینایان در رابطه با توانایی استفاده از این گجتها در بهرهمندی از منابع و خدمات اطلاعاتی در حد مطلوب و امکان پذیر میباشد. با دستیابی به این نتیجه میتوان برنامهریزی مناسبی برای فرآهم آوردن امکانات استفاده از تکنولوژیهای جدید توسط این افراد در استفاده از منابع و خدمات اطلاعاتی، نمود.