3 نتیجه برای درگیری
سیاوش صلواتیان، کیانوش کریمی،
دوره 4، شماره 3 - ( 9-1396 )
چکیده
تلویزیون جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها رسانه فراگیر داخلی در چند سال اخیر با ورود فناوریهای نوین رسانهای و تغییر در مدلهای ارتباطی در صدد راهاندازی رسانه تعاملی آیپیتیوی بوده است. اما این کار هزینههای زیادی به همراه خواهد داشت لذا این امر نیازمند روشی برای تضمین موفقیت آن است. این پژوهش درصدد شناسایی قابلیت های بازیوارسازی برای افزایش درگیری مخاطبان با آیپیتیوی است. پژوهش حاضر ابتدا با استفاده از روش فراترکیب و دلفی(در3 دور متوالی) سعی در شناسایی سرویسهایی که بیشترین قابلیت بازیوارسازی را دارند و همچنین شناسایی قابلیتهای بازیوارسازی برای افزایش درگیری مخاطبان به آیپیتیوی داشته است. در ادامه پژوهش برای قابل لمس کردن قابلیتهای احصا شده سعی شده است با استفاده از روش مصاحبه عمیق، نمونههای کارآمدی از بکارگیری این قابلیت ها را بیان دارد.برای دستیابی به هدف اصلی در این پژوهش سه هدف فرعی نشانهگذاری شد. در طی روند پژوهش در گام نخست لازم بود سرویسهای که بیشترین قابلیت بازیوارسازی را دارند مشخص شوند بدین منظور، در دور دوم دلفی و بر اساس نظر کارشناسان از میان بیش از 35 سرویس اصلی آیپیتیوی 12 سرویس انتخاب شدند. در دور سوم و نهایی دلفی پژوهشگر درصدد دستیابی به هدف فرعی دوم یعنی شناسایی قابلیتهایی از بازیوارسازی که توانایی درگیر ساختن مخاطبان به رسانه آیپیتیوی را دارند برآمد. که از میان 24 قابلیت بازیوارسازی 13 قابلیت با نظر کارشناسان انتخاب شدند.مانند امتیاز، مدال، مرحله و... در انتهای پژوهش سعی شد به هدف فرعی سوم دست یافته شود. لذا با استفاده از روش مصاحبه با کارشناسان حوزه بازیوارسازی نمونههای کارآمد استفاده از قابلیتهای بازیوارسازی جهت درگیری مخاطبان با رسانه آیپیتیوی شناسایی شدند.
حسین نوروزی، نگین ملکی، سجاد عبدالله پور،
دوره 5، شماره 4 - ( 12-1397 )
چکیده
زمینه و هدف: امروزه دیگر حضور فیزیکی و تبلیغات سنتی به منظور رقابت در بازار بسیاری از کسب و کارها و خصوصا صنعت بانکداری کافی نیست و عصر رقابت به سمت محیط دیجیتال یا برخط گرایش پیدا کرده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر درگیری نشان تجاری رسانههای اجتماعی بر ارزش ویژه نشان تجاری با در نظر گرفتن متغیر تعدیلگر اعتماد و تأثیر آنها بر عملکرد نشان تجاری در میان مشتریان بانک ملی استان تهران است.
روش پژوهش: روش این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ محتوی توصیفی-پیمایشی و از لحاظ نحوه اجرا همبستگی است. در این راستا 385 نفر از مشتریان بانک ملی استان تهران براساس روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به سؤالات پرسشنامه پاسخ دادند.
یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد که همه عوامل هویت، در دسترس بودن اطلاعات، سرگرمی، تبلیغات شخصی شده و وابستگی نشان تجاری بر درگیری نشان تجاری رسانه های اجتماعی در بانک ملی تأثیر مثبت و معناداری دارند. نتایج همچنین نشان داد که درگیری نشان تجاری رسانه های اجتماعی بر ارزش ویژه نشان تجاری و ارزش ویژه نشان تجاری بر عملکرد نشان تجاری بانک ملی تأثیر مثبت و معناداری دارند. در پایان نتایج نشان داد که متغیر اعتماد در رابطه بین درگیری نشان تجاری رسانههای اجتماعی و ارزش ویژه نشان تجاری در بانک ملی نقش تعدیل کنندگی دارد.
نتیجه گیری: به منظور ارتقاء عملکرد نشان تجاری بانک ملی ایران، توجه به درگیر کردن مشتریان از طریق رسانه های اجتماعی و افزایش اعتماد آنها به منظور تأثیرگذاری درگیری نشان تجاری و ارزش ویژه نشان تجاری از اهمیت بالایی برخوردار است.
محمد غفاری، سمانه سادات نصیری،
دوره 6، شماره 1 - ( 1-1398 )
چکیده
زمینه و هدف: پژوهش حاضر باهدف تبیین عوامل مؤثر بر پیگیری اطلاعات در ارتباطات توصیهای آنلاین در بین گردشگران خارجی در دسترسی که در تابستان 1396 به شهر کاشان سفرکردهاند، انجامگرفته است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی است و ازنظر روش جمعآوری دادهها کمی و توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل آن دسته از گردشگران خارجی است که در تابستان 1396 به شهر کاشان سفرکردهاند. برحسب گزارش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کاشان تعداد گردشگران 255 نفر بود که طبق جدول مورگان و کرسی تعداد نمونه 150 گردشگر خارجی با روش نمونهگیری در دسترس برای تکمیل پرسشنامهها انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از پرسشنامهای محقق ساخته با 28 سؤال همراه با 8 سؤال جمعیت شناختی استفاده شد.
یافتهها: از مجموع یازده فرضیه، سه فرضیه تأثیر سهولت ادراکشده بر درگیری ذهنی و تأثیر قابلیت اعتماد و درگیری ذهنی بر پیگیری اطلاعات تأیید شدندو 8 فرضیه دیگر رد شدند. بنابراین درگیری ذهنی تحت تأثیر قابلیت اعتماد منبع، قابلیت اعتبار پیام و فواید ادراکشده در ارتباطات توصیهای آنلاین، قرار نمیگیرد و درگیری ذهنی میتواند تحت تأثیر سهولت ادراکشده از ارتباطات توصیهای آنلاین و لذّت ادراکشده از ارتباطات توصیهای آنلاین، قرار گیرد. قابلیت اعتماد منبع و فواید ادراکشده و سهولت و لذّت ادراکشده از ارتباطات توصیهای آنلاین بر پیگیری آن تأثیرگذار نیست و اعتبار پیام در ارتباطات توصیهای آنلاین بر پیگیری آن تأثیرگذار است. همچنین درگیری ذهنی با ارتباطات توصیهای آنلاین، بر پیگیری آن تأثیر دارد.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش متخصصان بازاریابی و گردشگری باید تلاش کنند تا با بهکارگیری اینترنت و قابلیتهای رسانههای اجتماعی بهطور گسترده به تبلیغ خدمات خود و آگاهیبخشی به توریستها بپردازند.