زمینه و هدف: هدف از انجام این پژوهش شناخت وضعیت موجود طبقهبندی کتب غیردرسی کودکان و نوجوانان در ایران و کسب نظر صاحبنظران در خصوص چگونگی بازنگری در طبقهبندی این کتب میباشد.
روش: در این بررسی از روش کیفی استفاده شده است. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته میباشد که بر مبنای اهداف تحقیق تدوینشده است. روش جمعآوری اطلاعات مصاحبه باز بر مبنای محورهای تعیین در پرسشنامه میباشد. جامعه آماری شامل ... نفر از نویسندگان، منتقدین، مترجمین کتب کودکان و نوجوانان میباشد که با استفاده از روش Snowball یا گلوله برفی انتخابشدهاند. نحوه تحلیل دادهها بر مبنای روش SWOT میباشد.
یافتهها: یافته بیانگر این است که صاحبنظران در حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان در چهار محور نقاط مثبت، نقاط منفی، فرصتها و تهدید به نکاتی اشاره داشتهاند. آنان بر این نظرند که امروزه استفاده از طبقهبندی سنی نمیتواند پاسخگوی نیاز این قشر سنی باشد. همچنین استفاده از رویکردهای روانشناختی و تربیتی بدون در نظر گرفتن ابعاد اجتماعی رشد کودکان و نوجوانان نمیتواند مبنای مناسبی برای تعیین طبقهبندی کتب باشد.
نتیجهگیری: نتایج بهدستآمده بیانگر این است که گرچه رویکرد حاکم بر نظرات مطرحشده، موافق با محدودیت سنی برای کودکان و نوجوانان برای استفاده از کتاب نیست، لکن برای استفاده از کتب ملاحظاتی را در نظر دارد و موافق با استفاده کودکان و نوجوانان از کتاب تحت شرایطی خاص میباشد. در این خصوص میتوان از تعیین کف سنی، توجه به ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی، توجه به دانش بهروز کودکان و نوجوانان، لحاظ نمودن نظرات این دو قشر در طبقهبندی کتب نام برد.
صفحه 1 از 1 |
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعامل انسان و اطلاعات می باشد.
طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Human Information Interaction
Designed & Developed by : Yektaweb