زمینه و هدف: پژوهش حاضر به بررسی میزان استناد به پایگاههای تمام متن در پایاننامههای علوم کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاههای دولتی شهر تهران در طی سالهای 1384 تا 1388 میپردازد.
روش: بدین منظور تعداد 9952 استناد مربوط به 172 پایاننامه موجود در کتابخانههای مرکزی دانشگاهها مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش از روش کتابسنجی و از فن تحلیل استنادی استفاده شد. نتایج بهدستآمده نشان داد که تنها 499 (01/5%) از 9952 استناد، استناد به پایگاههای اطلاعاتی تمام متن بوده است.
یافتهها: با استفاده از قانون برادفورد پایگاههایEmerald، Irandoc، Proquest و ScienceDirect بهعنوان پایگاههای هسته در علوم کتابداری و اطلاعرسانی معرفی شدند. بین میزان استفاده از پایگاههای اطلاعاتی تمام متن در پایاننامهها به تفکیک هر پایگاه، هر دانشگاه و هر موضوع تفاوت معناداری وجود ندارد. توزیع زبانی استناد به پایگاههای اطلاعاتی تمام متن نشان میدهد که بیشتر استنادها به زبان انگلیسی بوده است. همچنین میزان استفاده از پایگاههای اطلاعاتی تمام متن در پایان-نامه بر اساس زمان رشد صعودی نداشته است.
نتیجهگیری: نتایج بهدستآمده نشان میدهد، استناد به پایگاهها (01/5%) بسیار کم است و روند رو به رشدی را برای استناد به پایگاههای اطلاعاتی نشان نمیدهد. همچنین از نظر زبان پایگاههای اطلاعاتی مورد استناد زبان انگلیسی (96/81%) زبان غالب است