18 نتیجه برای قنبری
علی قنبری، محسن صابرماهانی، یاسر افشاری پور،
جلد 4، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1389 )
چکیده
در این تحقیق با استفاده از مبانی تعادل حدی و بر اساس روش قطعات افقی راهکاری تحلیلی برای محاسبه روند تغییر مکان شیبها در حین زلزله و تخمین مقدار ماندگار آن ارائه شده است. در این راستا بر اساس روش پیشنهادی برای چند شیب نمونه پایداری لرزهای، شتاب مسبب تسلیم و تغییرمکان ماندگار محاسبه شده و با نتایج سایر محققین مقایسه شده است. نتایج این تحلیلها نشان میدهد که بهطورکلی روش قطعات افقی توانایی برآورد تغییر مکان لرزهای شیبها را دارد. علاوه بر این فرمولاسیون پیشنهادی نسبت به روابط محققین قبلی از این امتیاز برخوردار است که علاوه بر برآورد مناسب تغییر مکان ماندگار زاویه گوه گسیختگی را نیز محاسبه نموده و وضعیت پایداری طبیعی شیب را نیز ارزیابی میکند.
زهره صفی پور رشوانلو، علی قنبری، سید جمال شیخ زکریایی،
جلد 5، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1390 )
چکیده
آبرفتِ ِجنوبِ کرج بخش چشمگیری از محدودۀ شهری کرج را تشکیل میدهد و عمدتاً دارای ساختاری درشتدانه حاوی ذرات ریزدانه است. در این مقاله بر اساسِ نتایج حاصل از آزمونهای متعدد صحرایی و آزمایشگاهی انجام گرفته توسط سازمان قطار شهری کرج و حومه، آبرفت جنوبِ کرج حدفاصلِ پل فردیس تا سه راه اندیشه بهطول 10کیلومتر، بررسی شده است. در همین راستا آبرفت مذکور که عمدتاً متشکل از شن درشت دانه است به پنج لایه مستقل تقسیم شده است و پارامترهای ژئوتکنیکی هر لایه توصیف شده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد که همبستگی چشمگیری بین نتایج آزمون نفوذ استاندارد و مدول الاستیسیته خاک که از آزمونهای بارگذاری صفحهای، برش مستقیم و سه محوری بهدست آمده است وجود دارد. بر همین اساس بهمنظور ارائه روابط کاربردی برای تخمین مدول الاستیسیته در آبرفت جنوب کرج با توجه به آزمونهای انجام شده، در هر آزمون رابطهای برای محاسبۀ مدول الاستیسیته ارائه شده است. همچنین با توجه به اطلاعات بهدست آمده، جدول پارامترهای ژئوتکنیکی خاکِ آبرفت جنوب کرج بر حسب لایههای تقسیمبندی شده، ارائه گردیده است
علی قنبری، محسن معجزی، میثم فدایی،
جلد 6، شماره 2 - ( مقالات انگلیسی -پاییز و زمستان 1391 )
چکیده
ساخت سدهای هسته آسفالتی رویکردی جدید در صنعت سدسازی ایران است. ایران در ناحیهای با خطر لرزهخیزی بالا واقع شده است و بر این اساس تحقیقات گستردهای پیرامون رفتار لرزهای سدها در جریان است. در این تحقیق، رفتار سدهای سنگریز با هستۀ آسفالتی تحت بارگذاری زلزله با استفاده از مفهوم تحلیل دینامیکی غیرخطی بررسی شده است و راهکاری نوین برای ارزیابی پایداری این سدها در برابر زلزله ارائه شده است. بر مبنای نتایج تحلیلهای دینامیکی غیرخطی، در این تحقیق تلاش شده است که با بهکارگیری رکوردهای واقعی زلزله معیاری مناسب برای پیشبینی رفتار لرزهای سدهای خاکی و سنگریز ارائه گردد. در این روش، حداکثر شتاب رکورد زلزله تا هنگام گسیختگی افزایش مییابد. سپس با بررسی روند افزایش کرنش برشی حداکثر و تغییر مکان تاج سد در برابر افزایش شتاب زلزله، لحظه ناپایداری سد تعیین میگردد. نسبت شتابی که موجب ناپایداری میگردد به شتاب ساختگاه، ضریب اطمینان سد خواهد بود. نتایج روش پیشنهادی میتواند بهعنوان شاخصی برای ارزیابی پایداری سد در اختیار طراحان قرار گیرد.
علی عطارزاده، علی قنبری، امیر حمیدی،
جلد 9، شماره 1 - ( 1-1394 )
چکیده
هدف از این مقاله ارائۀ رابطهای جدید برای محاسبۀ ضریب ظرفیت باربری پیهای مستطیلی واقع بر نزدیکی شیب برای شرایط این تحقیق است. در این راستا در قالب بررسی آزمایشگاهی مدلی از شیبی ماسهای درون جعبۀ فولادی ساخته شده و پی مستطیلی روی آن قرار گرفته است. پس از بارگذاری با دستگاه سهمحوری، مقدار بار اعمال شده و تغییر مکان پی ثبت شده و منحنی تنش- نشست رسم شده است. بر این اساس ظرفیت باربری نهایی پی تعیین شده است. ماسه استفاده شده در این تحقیق ماسه بابلسر است و در تمام آزمایشها دانسیتۀ نسبی 50% است. بر اساس نتایج حاصل، تأثیر فاصلۀ پی تا لبه شیب و نیز زاویۀ شیب بر ظرفیت باربری نهایی پی بررسی شده و در بارۀ روند تغییرات آن با پارامترهای مختلف بحث شده است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که با افزایش فاصلهۀ لبه پی از شیب٬ ظرفیت باربری بهصورت خطی افزایش مییابد. همچنین با افزایش زاویۀ شیب٬ ظرفیت باربری بهصورت خطی کاهش پیدا کرده است. در نهایت رابطهای جدید برای برآورد ضریب ظرفیت باربری پیهای سطحی در مجاورت شیب برای ماسه با تراکم 50% و شرایط این تحقیق ارائه شده است.
محمد داودی، علی قنبری، سعید عابدینی،
جلد 9، شماره 3 - ( 7-1394 )
چکیده
تحلیل شبهاستاتیکی، از روشهای متداول در طراحی سدهای خاکی است و کمیسیون بینالمللی سدهای بزرگ (ICOLD)، استفاده از این روش را پیش از انجام تحلیلهای دینامیکی نهایی توصیه کرده است. در این تحقیق، با استفاده از مشخصات مصالح سد مسجدسلیمان تحلیلهای استاتیکی، شبهاستاتیکی و دینامیکی انجام شده و با استفاده از نتایج تحلیلهای دینامیکی ضریب اطمینان دینامیکی و شبهاستاتیکی بحرانیترین گوه مستعد لغزش محاسبه شده است. تغییر مکان ماندگار بحرانیترین گوه لغزشی محاسبه شده و سپس ضرایب اطمینان محاسبه شده در مراحل قبل با یکدیگر مقایسه شد و برای ترازهای مختلف آب مخزن، ضریب شتاب افقی متغیر در ارتفاع سد با استفاده از روشی پیشنهادی بررسی شد
وحید شیرگیر، امیرمحمد امیری، علی قنبری، مهدی درخشندی،
جلد 10، شماره 4 - ( جلد 10 شماره 4 زمستان 1395 1395 )
چکیده
ارتعاش آزاد خاک اغلب در حین زمین لرزهها اتفاق میافتد. بهدلیل اینکه ارتعاشهای ناشی از زلزله پیوستگی (سینوسی) ندارند در مدت زمان دو موج لرزه آبرفت با فرکانس ارتعاش طبیعی خود ارتعاش میکند. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر حضور شمعها بر دوره ارتعاش آزاد یک لایه خاکی با استفاده از نرمافزار المان محدود است. در مرحلۀ اول با استفاده از روابط تحلیلی موجود برای محاسبه دوره ارتعاش یک لایه خاکی و یک ستون با جرم پیوسته نتایج بهدست آمده بهوسیلۀ نرمافزار بررسی شد. در گام دوم با اضافه کردن شمعهایی با بعد و فاصله یکسان بهصورت مرحله به مرحله دوره ارتعاش لایه خاکی شمع دار محاسبه شد. همچنین تأثیرات اتکایی یا شناور بودن شمعها بر دورۀ ارتعاش آزاد آبرفت خاکی بررسی شد. نتایج نشان میدهد که با افزایش تعداد شمعها میزان اختلاف نتایج حاصل از تحلیل یک بعدی آبرفت خاکی و نتایج حاصل از نرمافزار متفاوت بوده است و این مسئله باعث میشود که تحلیل لرزهای این نوع آبرفتها (شمعدار) نیازمند تمهیدات ویژهای باشد. همچنین نتایج حاکی از آن است که شمعهای اتکایی تأثیر بیشتری بر دورۀ ارتعاش آبرفت خاکی دارند و هرچه میزان شناوری شمعها بیشتر شود این تأثیر کمتر میشود.
عمید عرفانی، علی قنبری، علی معصومی،
جلد 10، شماره 5 - ( ویژهنامه دومین همایش لرزهخیزی البرز 1395 )
چکیده
زلزلههای گذشته نشان دادهاند که بینظمیهای توپوگرافی تأثیرات چشمگیری بر پاسخ لرزهای ساختگاه داشته و با بزرگنمایی پاسخها سبب آسیبهای شدیدی بر سازهها شده است. تحقیقات صورت گرفته بر رفتار لرزهای توپوگرافی شیب نشان داده است که پاسخ دینامیکی سطح آزاد و سیستم خاک- سازه بهشدت تحت تأثیر شکل توپوگرافی و ویژگیهای خاک ساختگاه است. همچنین زاویه و ارتفاع شیب، فرکانس تحریک ورودی، رفتار غیرخطی خاک و عمق سنگ بستر از دیگر پارامترهای مؤثر بر پاسخ کل سیستم است علاوه بر این پژوهشها نشان دادهاند که حضور سازه در مجاورت شیب بر تغییر الگوی رفتار لرزهای این توپوگرافی بسیار مؤثر بوده است اما این بررسیها بسیار محدود است از این رو، در این تحقیق به بررسی تأثیر حضور سازه در تغییر الگوی رفتار لرزهای توپوگرافی شیب میپردازیم. پارامترهای بررسی شده در این مقاله برای بررسی اندرکنش توپوگرافی- خاک-سازه، زاویۀ شیب و فرکانستحریک وروردی است که نتایج نشان میدهند در حالت حضور سازه در مجاورت شیب بهطورکلی در محل سازه شاهد افزایش پاسخ نسبت به میدان آزاد هستیم که بهطور میانگین، مقدار شتاب افقی در محل سازه تقریباً 3/1 برابر شتاب در میدان آزاد است و همچنین نتایج نشان میدهد که حضور سازه در مجاورت شیب موجب انتقال حداکثر پاسخ به فاصلهای دورتر از محل سازه میشود که بهطور میانگین مقدار شتاب افقی در این نقطه نیز تقریباً 6/1 برابر شتاب در میدان آزاد است. لازم به ذکر است که نتایج ارائه شده در این مقاله برای یک نوع خاک با سختی متوسط که بر اساس آیینامه 2800 در ردۀ تیپ III قرار میگیرد ارائه شده است.
آقای جعفر محمدی تکانتپه، دکتر غلامرضا نوری، دکتر علی قنبری،
جلد 11، شماره 1 - ( جلد 11 شماره 1 بهار1396 1396 )
چکیده
عوامل مختلفی در بحث اندرکنش خاک و سازه باید در نظر گرفته شود؛ که از جمله آنها میتوان خواص مصالح لایههای زیرسطحی، توپوگرافی و هندسه ساختگاه و خصوصیات حرکت ورودی را نام برد. مطالعات نشان میدهد که امواج لرزهای در برخورد با نامنظمیهای توپوگرافی دچار شکست شده و باعث ایجاد حرکات لرزهای شدیدتری نسبت به حالت بدون شیب در سطح زمین میشوند. دراین مقاله تاثیر اثرات توپوگرافی بر روی جابهجایی نسبی طبقات سه سازه با سیستم قاب خمشی فولادی بررسی شده است. برای این منظور 6 مدل ترکیبی از خاک- سازه و توپوگرافی در نظر گرفته شده است. 3 سازه 6، 9 و 12 طبقه در دو فاصله نزدیک و دور از شیب 20 درجه قرار داده شده و 10 رکورد زمینلرزه ثبت شده بر روی سنگ بستر به مدلها اعمال گردید. جابهجایی نسبی طبقات به عنوان معیار بررسی تاثیر توپوگرافی در نظر گرفته شده است. نتایج نشان داد توپوگرافی سبب افزایش جابجایی نسبی طبقات می شود اما این افزایش در سازه ها و طبقات مختلف، متفاوت می باشد. درصد افزایش جابهجایی نسبی ناشی از تاثیرات شیب با افزایش تعداد طبقات کاهش مییابد. به گونهای که در سازه 6 طبقه تا 25 درصد، سازه 9 طبقه تا 15 درصد و سازه 12 طبقه تا 6 درصد رشد، در میانگین مقادیر جابه جایی نسبی طبقات ملاحظه شد. همچنین در سازههای 9 و 12 طبقه در برخی از طبقات کاهش جابهجایی نسبی طبقه مشاهده شد.
فریبرز دهقانی، هادی شهیر، علی قنبری،
جلد 11، شماره 3 - ( جلد 11 شماره 3 پاییز 1396 1396 )
چکیده
در دیوارهای خاک مسلح ژئوسنتتیکی با عرض کم، یک دیوار پایدار پشتی در فاصلۀ کمی از رویۀ دیوار وجود دارد بهگونهایکه فضای کافی برای امتداد دادن مسلح کننده با طول کافی وجود ندارد. در اینحالت احتمال واژگونی دیوار حائل بالاخص تحت بارهای لرزهای افزایش مییابد. برای افزایش پایداری دیوار، مسلح کنندهها را میتوان به دیوار پایدار پشتی متصل کرد. روش دیگر، استفاده از رویۀ بتنی در جاریز برای تمام ارتفاع دیوار است تا فشار خاک با عملکرد مشترک مقاومت بیرونکشیدگی مسلحکنندهها و مقاومت خمشی رویۀ دیوار تحمل شود. از سؤالهای اساسی در مورد این نوع دیوارهها، میزان سهمی از فشار خاک است که بهوسیلۀ رویۀ بتنی تحمل میشود. در این تحقیق، فشار فعال لرزهای ناشی از خاکریز مسلح با عرض کم بر رویۀ صلب با استفاده از رویکرد تعادل حدی و روش قطعات افقی برآورد شده است. برای این منظور فرض شده است که سطح لغزش بحرانی بهصورت خطی از پای دیوار تا سطح پایدار پشتی امتداد یافته و سپس روی سطح پشتی تا سطح خاکریز ادامه مییابد. تأثیر پارامترهای مختلف مانند نسبت عرض به ارتفاع دیوار بررسی شده است. نتایج بهدست آمده بیانگر آن است که فشار وارد بر رویۀ در قسمتهای فوقانی دیوار طبق رابطۀ مونونوبه-اوکابه افزایش مییابد ولی در قسمتهای تحتانی، روند گراف عوض شده و مقدار فشار وارده بر دیوار کاهش مییابد تا به مقدار صفر در پای دیوار برسد. نتایج آنالیزها نشان میدهد که فشار وارده بر رویۀ دیوار با کاهش عرض خاکریز، افزایش مییابد.
محمد عطایی، سعید قنبری،
جلد 12، شماره 1 - ( جلد 12، شماره 1 بهار 1397 )
چکیده
حفاری و برش سنگ، بهعنوان یکی از عملیات مهندسی، در زمینههای مختلف فنی و مهندسی معدن، کاربردهای وسیع و تعیینکنندهای دارد. تخمین قابلیت حفاری و برش سنگ با دستگاههای حفاری و سیم برش الماسه، در تخمین هزینهها و طراحی معادن نقش مهمی دارد. در این مقاله بهمنظور پیشبینی آهنگ حفاری و برش، نمونههای سنگ ساختمانی کربناته از معادن مختلف ایران، بررسی شد. بهمنظور ارزیابی تأثیر مشخصات بافتی بر آهنگ حفاری و برش، ابتدا از هر مقطع نازک میکروسکوپی نمونه سنگ بررسی شده، عکس تهیه و سپس مساحت، محیط، بزرگترین قطر و کوچکترین قطر دانههای موجود در مقاطع تعیین شد و مشخصات دیگر بافتی، طبق روابط ریاضی بهدست آمد. در مرحلۀ بعد ارتباط بین پارامترهای ذکر شده با آهنگ حفاری و برش در برازش تک متغیره تعیین شد. در پایان برای دستیابی به ضریب همبستگی بیشتر، از برازش چند متغیره استفاده شد. از میان خصوصیات بافتی مؤثر بر آهنگ حفاری، ضریب بافت، محیط دانه، قطر معادل، نسبت وضعیت دانه و شاخص یکنواختی ارتباط خوبی با آهنگ حفاری و همچنین از میان خصوصیات بافتی مؤثر بر آهنگ برش، ضریب بافت، محیط دانه، مساحت دانه، قطر معادل، فشردگی، فاکتور شکل، شاخص قفلشدگی و شاخص یکنواختی ارتباط خوبی با آهنگ برش داشتند و رابطۀ نهایی برای پیشبینی آهنگ حفاری و برش بر حسب این پارامترها بهدست آمد.
ساسان نریماننژاد، علیرضا جعفریندوشن، علی معصومی، عبدالله سهرابیبیدار، علی قنبری،
جلد 12، شماره 2 - ( جلد 12 شمارۀ 2، تابستان 1397 1397 )
چکیده
از آنجاکه اغلب شهرها در نزدیکی و یا روی درههای آبرفتی بنا شدهاند، اثرهای هندسه حوضۀ رسوبی بر حرکت زمین در مهندسی ژئوتکنیک لرزهای اهمیت ویژهای دارد. انحنای حوضهای که در آن خاکهای آبرفتی نرمتر رسوبگذاری شده است، میتواند امواج حجمی را حبس کرده و موجب میشود که برخی از امواج حجمی برخوردی، بهصورت امواج سطحی در لایه آبرفتی منتشر شوند، این امواج میتوانند لرزشهای شدیدتر و طولانیتری نسبت به آنچه در تحلیل یک بعدی با فرض انتشار قائم امواج برشی تخمین زده میشوند ایجاد کنند. در این پژوهش با استفاده از نرم افزار المان محدود آباکوس چهار شکل حوضۀ رسوبی شامل مستطیلی، ذوزنقهای، بیضی و مثلثی در حوزه زمان تحلیل شدند و اثر شکل هندسی حوضه رسوبی و همچنین اثر محتوای فرکانسی موج تحریک در هر یک از حوضهها بررسی شد و نتایج آن با تحلیل یک بعدی مقایسه شد. نتایج نشان میدهد پاسخهای تحلیل یک بعدی با دو بعدی اختلاف بسیاری دارد این اختلاف تا 45/1 برابر پاسخ شتاب تحلیل دوبعدی به یک بعدی در حوضۀ مستطیل شکل است. مدل حوضه مستطیل شکل که در این تحقیق بررسی شده است در مقایسه با سایر حوضهها پاسخهای بیشتری دارد.
سید طاها طباطبایی عقدا، دکتر علی قنبری، دکتر غلامحسین توکلی مهرجردی،
جلد 13، شماره 2 - ( جلد 13، شماره 2، تابستان 1398 1398 )
چکیده
علیرضا درویش پور، علی قنبری، سید علی اصغر حسینی، مسعود نکویی،
جلد 13، شماره 5 - ( ویژه مقاله های انگلیسی 1398 )
چکیده
یکی از پارامترهای تأثیرگزار بر رفتار دینامیکی دیوارهای خاک مسلح فرکانس اساسی سیستم است. در این مقاله با استفاده از تئوری صفحهها و مباحث انرژی، روابطی تحلیلی برای سه مود اول ارتعاش دیوارهای خاک مسلح ژئوسنتتیکی ارائه شده است. همچنین اندرکنش بین دیوار و خاک مسلح بهوسیله یک سری فنرهای محوری مدنظر قرار گرفته است. همچنین مودهای ارتعاش داخل صفحه که در مدلسازی دوبعدی قابل بررسی نبود، در این مقاله بهوسیله تئوری صفحهها مدنظر قرار گرفته است. برای اولین بار در یک تحلیل سهبعدی برای هرچه به واقعیت نزدیکتر شدن مدلسازی، رفتار متفاوت خاک و مسلح کنندهها در فشار و کشش نیز مدنظر قرار گرفته است. تأثیر پارامترهای مختلفی از جمله نسبت سختی خاک به مسلح کنندهها، نسبت سختی مسلحکننده به دیوار، طول مسلح کنندهها، نسبت عرض و طول مسلح کننده به ارتفاع دیوار در روابط ارائه شده بررسی شده است. در نهایت نتایج بهدست آمده از روابط تحلیلی ارائه شده در این تحقیق با نتایج حاصل از مدلسازی المان محدود بهوسیلۀ نرمافزار آباکوس و همچنین نتایج دیگر محققان مقایسه شده است، که نشان از دقت زیاد روابط ارائه شده دارد. روش ارائه شده آغازی بر ارائه روابط تحلیلی سهبعدی برای دیوارهای خاک مسلح است.
وحید یوسف پور، امیر حمیدی، علی قنبری،
جلد 13، شماره 5 - ( ویژه مقاله های انگلیسی 1398 )
چکیده
خاکهای ماسهای بهصورت تمیز و خالص نیست و اغلب مقادیر مختلفی ریزدانه از جمله سیلت و رس دارد، وجود مقادیر مختلفی از ریزدانهها در خاک ماسهای باعث ایجاد تغییراتی در پارامترهای مقاومتی و اتساع این نوع خاکها میشود. بولتون [1] آزمایشهای مختلفی را روی خاک ماسهای انجام داد و بین پارامترهای مقاومتی خاک، ارتباطی ایجاد کرد. در این مقاله با استفاده از دستگاه برش مستقیم کوچک مقیاس، رفتار مقاومتی و اتساع خاک ماسهای دارای رس و سیلت بررسی شده است و فرم جدیدی از رابطۀ بولتون ارائه شده است. در مجموع تعداد 96 تست برش مستقیم کوچک مقیاس (30×100×100) انجام شد. ماسه بابلسر، سیلت رودخانه کرج و همچنین رس کائولن در این پژوهش استفاده شد. نمونهها بهصورت جداگانه با درصد رس و سیلت صفر، ۱۰، ۲۰ و ۳۰ درصد ساخته شده و در تراکمهای ۷۰، ۸۰، ۹۰ و ۱۰۰ درصد کوبیده شدند و تحت ۳ سربار 90، 120 و 150 کیلوپاسکال آزمایش شدند. (خرد شدن ذرات اتفاق نمیافتد). در این آزمایشها تغییرات مقاومت برشی، زاویۀ اصطکاک حداکثر، زاویۀ اصطکاک حجم ثابت، چسبندگی و همچنین تغییرات زاویۀ اتساع بر اثر افزایش درصد رس و سیلت در نمونهها بررسی شد. همچنین تأثیر نوع ریزدانه سیلتی و رسی بر رفتار خاک ماسهای نیز بررسی شد. نتایج نشاندهندۀ کاهش مقاومت برشی، زاویۀ اتساع و زاویۀ اصطکاک حداکثر و همچنین افزایش چسبندگی نمونهها بر اثر افزایش درصد رس و افزایش مقاومت برشی، زاویۀ اتساع و زاویۀ اصطکاک حداکثر بر اثر افزایش درصد سیلت در نمونهها بودند.
شیما السادات حسینی، دکتر علی قنبری، مهندس محمد علی رفیعی نظری،
جلد 14، شماره 2 - ( تابستان 1399 1399 )
چکیده
بحث دربارۀ مدلسازی اندرکنش خاک-گروه شمع بهدلیل تعداد زیاد پارامترهای دخیل در آن یکی از مباحث پیچیده و البته مورد توجه محققان در سالهای اخیر بوده است که به روشهای مختلف به آن پرداختهاند. در سالهای اخیر روش شبکۀ عصبی مصنوعی در بسیاری از مسائل مرتبط با مهندسی ژئوتکنیک از جمله مسائل مرتبط با شمعها استفاده شده است. در این پژوهش پاسخ دینامیکی گروه شمع-خاک زیر یک پل تکپایه با درنظرگیری اثر اندرکنش خاک-سازه بهروش تحلیلی محاسبه شد . بهعلاوه یک مدل شبکه عصبی با استفاده از مدل چند لایه پیشخور برای پیشبینی سختی اندرکنشی گروه شمع-خاک واقع در خاک دانهای در نظر گرفته شد. همچنین تأثیر پارامترهای مختلف بر محاسبۀ مقدار سختی اندرکنشی گروه شمع-خاک بحث و بررسی شد. در نهایت با توجه به مقدار ضریب تبیین 99/0 و کمترین میزان مربعات خطای 00000088/0 مدل شبکه عصبی ارائه شده میتواند یک ابزار قدرتمند برای پیشبینی میزان سختی اندرکنشی گروه شمع-خاک و طراحی بهینۀ گروه شمع برای دستیابی به طول و قطر بهینۀ شمعها و کاهش هزینۀ مربوط به تجهیزات حفاری باشد.
محمد عماد محمودی مهریزی، علی قنبری،
جلد 14، شماره 5 - ( ویژه مقاله های انگلیسی 1399 )
چکیده
در 30 سال گذشته استفاده از شمعها، مهارهای مارپیچ و به طور کلی پیهای مارپیچ رو به رشد بوده است. مواردی همچون پذیرش این تکنولوژی در آییننامههای بینالمللی و داخلی هر کشور، تحقیق، پژوهش و در نهایت چاپ کتابها و مقالات فراوان در این حوزه و وجود شرکتهای سازنده، کمیتهها و مجریان این تکنولوژی در گسترش و پیشرفت آن نقش بسیاری داشته است. با این وجود در بسیاری از کشورها، مخصوصا کشورهای در حال توسعه، چنین روشهایی با سرعت بسیار آهستهای پیشرفت کردهاند. در این مقاله تلاش شده است مسیر پیشرفت جهانی پیهای مارپیچ با بررسی 292 مقاله از سال 1990 تا 2020 مورد ارزیابی قرارگیرد و مقایسهای بین تحقیقات انجام شده انجام شود. این کار به روشن شدن موضوع کمک کرده و دامنه پیشرفت تکنولوژی را مشخص میکند؛ از طرف دیگر جمعآوری مقالات ارزشمند در این حوزه کار را برای تحقیقات بیشتر برای سایر محققان سادهتر خواهد کرد. در ادامه با مشخص شدن ویژگیهای این تکنولوژی به دلایل عدم پیشرفت این روش در کشورهای در حال توسعه پرداخته شده است. برای این منظور پرسشنامهای تهیه و برای محققان، سازندگان، طراحان و مجریان پروژههای ژئوتکنیکی ارسال شده است. هدف از تهیه این پرسشنامه مشخص کردن مواردی همچون، نوع پروژههای موجود، نوع خاک محل پروژه، میزان آشنایی با تکنولوژی پیهای مارپیچ، دلایل عدم استفاده از این روش و راه حلهای موجود برای گسترش این روش بوده است. در نهایت پیشنهادهایی برای گسترش این روش و موضوعات نیازمند به تحقیق بیشتر ارائه شده است.
مائده خیرخواه، علی قنبری،
جلد 15، شماره 4 - ( 10-1400 )
چکیده
نگاهی به آمارهای مربوط به تخریب ساختمانها و آوارهای حاصل از آن در دهههای گذشته نشان میدهد که مدیریت پسماندهای ساختمانی میتواند مشکالت زیست محیطی در شهرهای بزرگ چون تهران و کرج را کاهش دهد. نخالههای ساختمانی را میتوان در بخشهای مختلف ساختمانهای عمرانی نظیر محوطه سازی در پارکها، تسطیح شیبها، تهیه بتن و نیز به عنوان مصالح پرکننده زهکشی و زیرسازی راهها به کار برد. در این پژوهش سعی شده است با انجام آزمایشهای آزمایشگاهی همچون آزمایشهای دانهبندی، هیدرومتری، حدود اتربرگ، تراکم استاندارد، تراکم اصالح شده، لس آنجلس، برش مستقیم، CBR ،جذب آب، تطویل و تورق و همچنین آزمایشهای صحرایی همچون آزمایشهای دانسیته در محل، SPT وPLT نشان داده شود که پسماندهای ساختمانی و بخصوص نخاله ساختمانی منطقه حصارکرج، مقاومت کافی برای استفاده مجدد در صنعت ساخت را دارند. همچنین در این مطالعه به بررسی نقش افزودن خرده بتن و ژئوگرید به نخالههای ساختمانی و تاثیرات وجود آنها در مقاومت برشی این مصالح پرداخته شدهاست. مطالعات انجام شده نشان میدهد که امکان استفاده از نخالههای ساختمانی در ساخت بدنه راه برای جادههای فرعی با ترافیک کم و همچنین بستر راههای اصلی وجود دارد. علاوه بر این پس از تفکیک پسماندهای ساختمانی میتوان از آنها به عنوان سنگدانه برای ساخت بتن، مصالح ساختمانی برای کفسازیها، پوشش مدفنهای زباله و هسته سدهای خاکی استفاده کرد.
علی اصغر یاری، نیما رحیم پور، علی قنبری،
جلد 16، شماره 1 - ( ویژه مقاله های انگلیسی 1401 )
چکیده
محاسبه پریود طبیعی زمین موجب می گردد تا سازه های مهندسی با مقاومت بالا و صرفه اقتصادی بیشتری محاسبه و ساخته شود. در این راستا نیز گسترش علوم کامپیوتری باعث افزایش دقت در محاسبات مهندسی نیز گردیده است. بنابراین پریود طبیعی زمین در سال های اخیر با استفاده از معادلات پیچیده ای به شرایط واقعی تر شبیه سازی گردیده است. در مطالعات پیشین پریود طبیعی زمین هایی که از خاک های دولایه با مشخصات متفاوت تشکیل شده اند، محاسبه شده و روابطی ارائه گردیده است. برای زمین های سه لایه روابط ارائه شده پیچیدهو با روش های تقریبی انجام شده است و امکان استفاده از آنها برای محاسبه سریع مشکل می باشد. همچنین با توجه به اینکه روش های ارائه شده تقریبی می باشد، در نتیجه مقادیر محاسبه شده دقیق نخواهد بود. در این مطالعه پریود طبیعی زمین با استفاده از حل صریح و بسته و به روش انتشار امواج صورت گرفته است. روابط نهایی ساده سازی شده و نهایتا باعث استفاده آسان از آنها می شود. از مزیت های این روش ارائه روابط ساده و دقت بالای جواب¬ها می¬باشد. همچنین با استفاده از روش فوق پریود طبیعی زمین دولایه نیز محاسبه و روابط جهت استفاده ارائه شده است. در نهایت پریود طبیعی لایه های ناحیه اطراف کرج با استفاده از روش فوق محاسبه شده است. همچنین با در نظر گرفتن چندین شرایط متعارف (عمق لایه ها و مشخصات زمین) پروید طبیعی زمین محاسبه شده و توسط گراف هایی ارائه گردیده است.