5 نتیجه برای Tavakoli Mehrjardi
مصطفی مرادی، امیر حمیدی، غلامحسین توکلی مهرجردی،
جلد 10، شماره 4 - ( جلد 10 شماره 4 زمستان 1395 1395 )
چکیده
در این تحقیق از آزمایشهای برش سهمحوری زهکشی شده برای بررسی رفتار تنش-کرنش و تغییر حجم خاک ماسهای رسدار مسلح شده با الیاف پلی پروپیلن استفاده شد. تأثیر پارامترهایی مانند درصد الیاف (صفر، 5/0 و 0/1 درصد)، درصد رس (صفر، 10 و20 درصد)، تراکم نسبی (50 و90 درصد) و فشار همه جانبه (100، 200 و 300 کیلوپاسکال) بررسی شدند. نتایج آزمایشها نشان داد که مقاومت برشی خاک ماسهای همواره بیشتر از مقاومت برشی ماسه رسدار است. بهعبارت دیگر افزودن رس موجب کاهش مقاومت خاک ماسهای میشود. همچنین اضافه شدن رس، رفتار تغییر حجم نمونهها را از اتساعی به انقباشی تغییر میدهد. افزودن الیاف نیز موجب ازدیاد مقاومت در نمونههای ماسهای و ماسه رسدار شده و میزان شکلپذیری نمونه را افزایش میدهد.
سید طاها طباطبایی عقدا، دکتر علی قنبری، دکتر غلامحسین توکلی مهرجردی،
جلد 13، شماره 2 - ( جلد 13، شماره 2، تابستان 1398 1398 )
چکیده
احسان امجدی، غلامحسین اوکلیمهرجردی،
جلد 13، شماره 5 - ( ویژه مقاله های انگلیسی 1398 )
چکیده
این مقاله مدلی از شبکۀ عصبی پس انتشار را برای پیشبینی (گویی) مقاومت کششی باقیمانده و چارت طراحی بهمنظور برآورد (تخمین) ضرایب کاهش مقاومت ژئوتکستایلهای بافته نشده که تحت فرآیند نصب قرار گرفته اند، ارائه میکند. 34 داده از تست های برجای مقیاس کامل برای آموزش، صحتسنجی و آزمایش شبکه عصبی ایجاد شده (توسعه یافته) و مدل رگرسیونی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که، پیشبینی مقاومت کششی باقیمانده با استفاده از شبکۀ عصبی آموزش داده شده، تطابق خوبی با نتایج آزمایشگاهی دارد. پیشبینی های بهدست آمده از شبکۀ عصبی بسیار بهتر از مدل رگرسیونی هستند، بهطوریکه درصد خطای حداکثر داده های آموزش داده شده برای شبکه عصبی و مدل رگرسیونی بهترتیب کمتر از 87/0 درصد و 92/18 درصد است. بر اساس شبکۀ عصبی توسعه یافته، یک چارت طراحی ایجاد شده است. بهطورکلی، ضرائب کاهش مقاومت ژئوتکستایل ها ناشی از خرابی نصب هنگامی که عملیات تراکم در شرایطی اعم از مقاومت کشش چنگکی نمونه پیش از نصب کمتر، تنش اعمالی روی ژئوتکستایل بیشتر، مصالح خاکریز با اندازۀ دانه بزرگ تر، تراکم نسبی مصالح خاکریز بیشتر و بستر ضعیف تر انجام میشود، افزایش می یابد.
سیدعلی غفاری، امیر حمیدی، غلامحسین توکلی مهرجردی،
جلد 14، شماره 5 - ( ویژه مقاله های انگلیسی 1399 )
چکیده
در این مقاله به بررسی پاسخ پیهای پوستهای نواری مثلثی واقع در مجاورت شیبهای ماسهای مسلح میپردازیم. تعدادی آزمایش بارگذاری کوچک مقیاس برای بررسی رفتار پیهای مثلثی با زوایای راس مختلف و مقایسۀ آن با شالودههای تخت انجام شد. بهعلاوه، آزمایشها بر پیهای مستقر در چهار فاصله مختلف از لبه شیب و در دو حال شیب مسلح با ژئوتکستایل و شیب غیرمسلح انجام شد. بر پایۀ نتایج بهدست آمده، ظرفیت باربری پی واقع در جوار شیب، نسبت ظرفیت باربری، ضریب بازده پی پوستهای، تأثیر زاویۀ راس پی بر نشستهای بهوجود آمده و مکانیزم گسیختگی پی بررسی شد. علاوه بر این موارد، روابط تجربی برای محاسبۀ ظرفیت باربری پی پوستهای در کنار شیب مسلح ارائه شد. بر پایه نتایج حاصل بهخوبی مشخص شد که کاهش زاویۀ راس پی موجب افزایش ظرفیت باربری میشود. همچنین با افزایش فاصلۀ پی از لبه شیب، ظرفیت باربری افزایش مییابد بهطوریکه در فواصل بیش از چهار برابر عرض پی، بتدریج اثر شیب بر آن قابل صرفنظر است. در ادامه مشخص شد که بازده استفاده از پی پوستهای بجای حالت تخت، با افزایش فاصله از لبه شیب کاهش مییابد. البته این کاهش بازده در شیبهای مسلح، در مقایسه با شیب غیر مسلح چشمگیرتر بود.
Dr Ali Ghanbari، Mr Mohammadreza Harirsaz، Dr Gholamhosien Tavakoli Mehrjardi،
جلد 18، شماره 4 - ( زمستان 1403 )
چکیده
قرارگیری شالوده بر روی زمینهای فاقد ظرفیت باربری همواره یکی از مشکلاتی بوده است که مهندسین ژئوتکنیک با آن مواجه بودهاند. این موضوع بهخصوص زمانی بیشتر موردتوجه قرار میگیرد که به دلایل مختلف مانند کمبود فضا شالوده در نزدیکی شیب واقع شده باشد. تحقیقات گذشته استفاده موفقیتآمیز ژئوسینتتیکها مانند ژئوتکستایل و ژئوگرید را در چنین شرایطی تصدیق میکند. در سالهای اخیر ژئوسل به دلیل عملکرد ویژه و تأثیر زیادی که در افزایش ظرفیت باربری خاک دارد موردتوجه قرارگرفته است. در این مطالعه اثر مشخصاتی مانند طول لایه ژئوسل، تعداد و همچنین موقعیت قرارگیری آنها بر ظرفیت باربری شالوده نواری واقع بر مصالح دانهای که در مجاورت شیب قرارگرفته باشد بررسیشده است. نتایج این مطالعه نشان میدهد در حالتی که از یک لایه ژئوسل برای تسلیح استفاده شود عمق بهینه قرارگیری این لایه برابر با 1/0 عرض شالوده نواری است. همچنین افزایش طول مسلح کننده تا میزان 3 برابر عرض میتواند ظرفیت باربری را افزایش دهد و افزایش طول مسلح کننده بیش از این مقدار تأثیر مثبت بیشتری در ظرفیت باربری ندارد و ممکن است باعث کاهش آن نیز بشود. همچنین استفاده از دو لایه ژئوسل میتواند باعث افزایش ظرفیت تا میزان 126 درصد نسبت به حالت غیرمسلح گردد. لازم به ذکر است که شرط این موضوع قرارگیری ژئوسل در فاصله مناسب نسبت به لایه اول است که در این مطالعه برابر با 2/0 عرض شالوده نواری پیشنهاد شده است.