|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای سرمایهگذاری
مصطفی کریم زاده، دوره 1، شماره 4 - ( 6-1390 )
چکیده
با توجه به اهمیت سرمایه گذاری که از آن به عنوان موتور رشد اقتصادی یاد میشود و دیدگاه بسیاری از اقتصاددانان از جمله ویکسل، کینز و هارود که منشا سیکل های تجاری را نوسـان های سـرمایه گذاری می دانند، این تحقیق به دنبال آن است که تابع سرمایه گذاری را براساس یک الگوی پایه ای و اساسی در ادبیات اقتصاد کلان به نام الگوی رمزی تصریح کند.
هدف اصلی این پژوهش استخراج مسیر بهینه ی سرمایه گذاری با استفاده از بهینه یابی ریاضی و براورد آن با استفاده از روش همجمعی برای اقتصاد ایران در دورهی زمانی (1386-1369) و با داده های فصلی است.
به منظور براورد الگو از روش یوهانسن- جوسلیوس استفاده شده است. بردار همجمعی براورد شده حاکی از وجود یک رابطه ی تعادلی بلندمدت بین سرمایه گذاری، موجودی سرمایه، قیمت سایه ای سرمایه، هزینه ی نصب سرمایه، قیمت سرمایه و رابطه ی مبادله است. به طوری که موجودی سرمایه و رابطه ی مبادله تأثیر مثبت و قیمت سایه ای سرمایه، هزینه ی نصب سرمایه و قیمت سرمایه تأثیر منفی بر سرمایه گذاری دارند.
دکتر جاوید بهرامی، پروانه اصلانی، دوره 1، شماره 4 - ( 6-1390 )
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی نحوه تأثیرپذیری سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساختمانهای مسکونی مناطق شهری از نوسانهای درامدهای نفتی در اقتصاد ایران، به تحلیل رفتار دادههای فصلی ایران (دورهی 4/86-1/1370) در یک الگوی تعادل عمومی تصادفی پویای دو بخشی؛ شامل خانوارها، بنگاههای تولید واحدهای مسکونی جدید و تولید دیگر بنگاههای اقتصادی و نفت پرداخته است. در راستای سادگی الگوی طراحی شده، فروض ویژهای متناسب با وضعیت اقتصاد ایران در نظر گرفته شد. از جملهی این فروض میتوان به کوچک و بسته بودن اقتصاد ایران از منظر نقل و انتقالات سرمایه، خروج نفت و ورود کالا و نبود چسبندگی قیمتها در بازار مسکن اشاره داشت. افزون بر این تخصیص منابع در اقتصاد نیز از سوی یک برنامهریز مرکزی تعیین میشود.
حل و شبیهسازی مدل تجربی این مطالعه با استفاده از برنامه DYNARE و در فضای نرمافزارMATLAB انجام شدهاست. نتایج مطالعه نشان داد که با وجود بروز نوسانهای شدید در کوتاهمدت در رفتار سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساختمانهای مسکونی مناطق شهری ایران به علت بروز شوکهای نفتی، شوک بهوجود آمده ماندگار نبوده و به سرعت از بین رفت. شایان توجه است که نتایج مطالعه مؤید شواهدی از بیماری هلندی در دورهی مورد بررسی بود.
دکتر حسن حسینی نسب، حسن رسایی، دوره 3، شماره 9 - ( 9-1391 )
چکیده
دراین مقاله به ارائه مدلی برای سرمایهگذاری بهینه در ماشینآلات پیشرفته تولیدی بااستفاده از برنامهریزی خطیفازی پرداخته میشود. در مرحله اول، اهداف استراتژیک و بلندمدت شرکت و حداقل سطوح دستیابی به آنها در قالب مقادیر فازی، توسط تصمیمگیرندگان مشخص میشود. در مرحله بعد، گزینههای امکانپذیر برای دستیابیبه این اهداف و تأثیر این گزینهها در دستیابی به هر کدام از اهداف در قالب متغیرهای کلامی بیان میشود. تأثیر هر گزینه در دستیابی به اهداف استراتژیک بهعنوان ضرایب تکنولوژیکی وحداقل سطوح دستیابی به اهداف بهعنوان مقادیر سمت راست در محدودیت مربوطبه حداقل سطوح دستیابی به اهداف لحاظ میشوند. علاوهبر این، محدودیتهای مربوط به روابط متقابل بین ماشینآلات، گزینههای ناسازگار و محدودیت بودجه سرمایهگذاری در مدل لحاظ شده است. هدف از مدل حاضر، تعیین تعداد خرید از هر نوع ماشین است بهطوریکه ارزش فعلی سرمایهگذاری شرکت، تحت محدودیتهای ذکر شده حداکثر شود. محاسبه ارزش فعلی براساس جریان نقدی تنزیل شده فازی انجام گرفته که در آن نرخ تورم، نرخ بهره، درآمد و هزینههای ماشینآلات بهصورت فازی در نظر گرفته شدهاند. نهایتاً با ارائه یک مثال، نحوه کاربرد این مدل تشریح شده است.
|
|
|
|
|
|