جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ظاهری

حسین محمدی، فاطمه ربانی، داریوش مظاهری،
دوره ۱۵، شماره ۳۸ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

تغییر اقلیم اثرات مستقیم و غیر مستقیم بر تولید محصول و امنیت غذایی دارد. هدف این بررسی، شبیه­سازی اثرتغییر اقلیم بر مراحل فنولوژی برنج درمدیریت­های مختلف آبیاری در منطقه خزری است. داده­های مورد استفاده شامل داده­های هواشناسی، خاک شناسی و مدیریت محصول می­باشد. داده­های هواشناسی شامل داده­های روزانه دمای کمینه، دمای بیشینه، تابش و بارش ایستگاه رشت برای دوره آماری ۲۰۱۰- ۱۹۸۰و داده­های ماهانه دما و بارش مربوط به ۶ مدل گردش عمومی جو برای دوره آماری ۲۰۰۰-۱۹۷۱ به عنوان دوره پایه جهت بررسی عملکرد مدل­های گردش عمومی جو است. داده­های خاک و داده­های مدیریت محصول از آزمایش مزرعه­ای سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ برداشت شده­اند. چشم­انداز اقلیم آینده براساس مدل MPEH۵ و تحت سناریوهای SRA۱B،SRA۲وSRB۱ برای دوره­های۲۰۳۲-۲۰۱۱مشخص گردید. نتایج چشم انداز اقلیم آینده نشان داد که میانگین دما افزایش و مجموع بارش کاهش خواهد یافت. اثر تغییر اقلیم بر مراحل فنولوژی برنج با مدل زراعی CERES-Rice در سه رژیم غرقاب دائم، آبیاری با فاصله ۵ روز و ۸ روز شبیه­سازی شده است. نتایج نشان داد که زمان آغاز خوشه­دهی، گلدهی و بلوغ فیزیولوژیک با افزایش دما کاهش خواهد یافت. همچنین بررسی مراحل فنولوژی برنج در سناریوهای مختلف نشان می­دهد که با افزایش بیش از یک درجه دمای هوا، آغاز خوشه دهی، گلدهی و بلوغ فیزیولوژیک در شرایطی که نیاز آبی گیاه تأمین باشد (غرقاب دائم) با تأخیر همراه خواهد بود.

محمد ظاهری، علی مجنونی توتاخانه،
دوره ۱۹، شماره ۵۳ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

افزایش استفاده از نیروگاه­های حرارتی منجر به انتشار گازها گلخانه­ای در هوا و بروز مشکلات روحی و روانی برای جوامع شده است. پژوهش حاضر با هدف اندازه­گیری مواد آلاینده انتشار یافته از نیروگاه حرارتی سهند بناب و بررسی اثرات روحی و روانی این آلودگی بر روستاها انجام‌گرفته است. برای اندازه­گیری مواد آلاینده، از روش GWP۱۰۰ و برای اندازه­گیری فشارهای روانی از پرسشنامه­ سنجش فشار روانی مارکهام استفاده گردید. جامعه آماری این پژوهش ۱۰۲۵۴ نفر بالای ۱۵ سال سن در ۷ روستای واقع در جریان گازهای گلخانه­ای نیروگاه ساکن هستند. با استفاده از فرمولکوکران و به روش تصادفی ساده، ۳۷۵ نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شد. نتایج نشان داد که بیشترین مواد آلاینده انتشار یافته، CO۲ و NOx است که در فصول سرد ۷۱/۴ برابر فصول گرم است. همچنین نتایج آزمون پیرسون نشان داد متغیرهای عصبی و بدخلقی ۲۷۲/۰p=، استرس ۳۲۵/۰p=، تقلیل انرژی ۲۸۷/۰p=، یأس و ناامیدی ۱۴۲/۰p=، افسردگی در زندگی ۲۱۱/۰p= و تغییر در الگوهای رفتاری روزمره ۲۶۹/۰p= دارای بیشترین اثرپذیری از آلودگی هوا بوده­اند. میزان فشار روحی در روستاهای نزدیک بیش از روستاهای دور، زنان بیشتر از مردان و افراد مسن بیشتر از افراد جوان بوده است. نتایج آزمون رگرسیون چندمتغیره و تحلیل مسیر نیز نشان داد که درمجموع، آلودگی هوای ناشی از نیروگاه توانایی تبیین ۴۲/۳۷R۲= درصد از تغییرات مربوط به فشار روحی و روانی روستائیان را دارد. در نهایت می­توان گفت نیروگاه­های حرارتی به تناسب نوع فعالیت، نوع سن و جنسیت روستائیان دارای اثرگذاری روحی و روانی منفی هست که بایستی در مطالعات احداث نیروگاه­ها مدنظر قرار گیرد.

خانم زینب ظاهری عبده وند، دکتر مصطفی کابلی زاده،
دوره ۲۵، شماره ۷۸ - ( ۷-۱۴۰۴ )
چکیده

استفاده از تصاویر ماهواره ­ای لندست در محدوده­ های وسیع، امکان پوشش همزمان کل منطقه را فراهم نمی­ کند. این مسئله زمانی که ارزیابی پوشش­ های گیاهی همزمان و یا بررسی تغییرات پدیده ­های کوتاه مدت در یک منطقه وسیع مد نظر باشد، مطالعات را با چالش مواجه می ­سازد. ادغام داده­ های تصاویر ماهواره ­ای لندست با قدرت تفکیک­ پذیری مکانی مناسب، با اطلاعات تصاویر ماهواره ­ای مادیس با قدرت تفکیک ­پذیری زمانی مناسب، می ­تواند راه حلی برای پیوند بین داده ­های با وضوح زمانی و مکانی مناسب باشد. هدف از این تحقیق ارزیابی الگوریتم­ های مختلف ادغام تصاویر در تهیه نقشه شاخص پوشش گیاهی(NDVI) می باشد. بدین منظور از شش الگوریتم تلفیق، شامل NNDiffuse (انتشار نزدیک ترین همسایهPC (مولفه­ های اصلی)،Brovey ،  CN(رنگ نرمال شده)، Gram-Schmidt و SFIM (مدل مبتنی بر فیلترهموارسازی) در یک محدوده آزمایشی در استان خوزستان استفاده شد. پس از ارزیابی نتایج الگوریتم­ها و انتخاب مناسب­ ترین الگوریتم تلفیق، بر اساس محاسبه میزان خطاهای آماری و ارزیابی معیارهای طیفی (ضریب همبستگی) و مکانی (فیلتر لاپلاسین)، اطلاعات طیفی و مکانی بازتاب باندهای قرمز و مادون قرمز نزدیک هشت تصویر موزائیک شده لندست-۸ (۳۰ متر) با باندهای قرمز و مادون قرمز نزدیک یک تصویر مادیس (۲۵۰ متر) تلفیق گردید. جهت بررسی پوشش­های گیاهی، با تصویر ماهواره­ای تلفیق شده، شاخص پوشش گیاهی (NDVI)، در محدوده استان خوزستان تهیه گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که الگوریتم  NNDiffuse  از دقت مطلوب­تری جهت ادغام باندهای قرمز و مادون قرمز نزدیک لندست ۸ و مادیس برخوردار است، به طوری­ که شاخص گیاهی NDVI به دست آمده از این الگوریتم در مقایسه با تصویر لندست- ۸ اصلی، از کم­ترین خطای آماری (۱۲۳۴/۰) RMSE و (۰۸۱/۰)MAE  برخوردار است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Applied Researches in Geographical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)