کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
11 نتیجه برای موضوع مقاله:
وحید شجاعی، فرشاد تجاری، بهاره سلیمانی تپه سری، عسگری محمدیان،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1390 )
چکیده
هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین سبکهای مختلف مدیریت تعارض و کیفیت ارتباط دوطرفه بین مدیر و کارمند با تأکید بر ویژگیهای دموگرافیک بود. 100 نفر آزمودنی (32 مدیر و 68 کارمند) شامل مدیران و کارمندان سطوح مختلف در اداره کل تربیت بدنی استان مازندران و هیئتهای مختلف ورزشی دو پرسشنامه LMX-7 و ROCI-П را داوطلبانه تکمیل کردند. یافتههای حاصل از تحقیق نشان داد از نظر کارمندان، تأثیر سبکهای مختلف مدیریت تعارض بر کیفیت ارتباط میان مدیر- کارمند معنیدار است، همچنین تأثیر سبک سازش بر متغیر وابسته معنیدار بوده است. البته با توجه به بتای به دست آمده تأثیر سبک همکاری نیز مثبت است، اما معنیداری آن مورد تأیید قرار نمیگیرد. همچنین از نظر مدیران تأثیر سبک سازش و انسجام بر متغیر وابسته معنیدار است. البته با توجه به بتای به دست آمده تأثیر سبک همکاری و رقابت نیز مثبت است، ولی تأثیر سبک رقابت و اجبار بیشتر از سبک همـکاری است، اما هیچکدام از اینها به طــور معنیدار مورد تأیید قرار نمیگیرند. نتیجه کلی نشان میدهد از میان سبکهای مختلف مدیریت تعارض، سبکهای سازش و همکاری بیشترین تأثیر را بر کیفیت ارتباط میان مدیر- کارمند از نظر کارمندان دارند، اما فقط تأثیر سبک سازش معنیدار است، لذا باید مدیران و کارمندان را تشویق کرد تا با اتخاذ سبک انسجام و همکاری در برخورد با تعارض، باعث افزایش اثربخشی سازمانی گردند.
رضا محمدکاظمی، یاور امیدی،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1390 )
چکیده
نوآوری، خلاقیت و تغییر، عوامل کلیدی و غیرقابل اجتناب ورزشاند. این مهم ما را بر آن میدارد تا گسترۀ ورزش را از منظر کارآفرینی مورد مطالعه قرار دهیم. در سالهای اخیر، گسترش رشته مدیریت ورزشی از یک سو، و توسعه رشته کارآفرینی از سوی دیگر، چارچوب جدیدی را در بستر ورزش پدید آوردهاند؛ به گونهای که در تلاقی این دو رشته رویکرد جدیدی از مدیریت ورزشی و کارآفرینی به وجود آمده است. از این رو، این مقاله قصد دارد تا با بررسی رابطه مابین کارآفرینی و ورزش، به بسط و توسعه کارآفرینی در مدیریت ورزشی نایل گردد. با مطالعه اطلاعات به دست آمده از رشتههای اقتصاد و بازاریابی ورزشی، فرصت شناسایی نوآوریها، پیشگامیها و خطرپذیریهای حادثشده در ورزش فراهم آمده، و از این طریق ابعاد کارآفرینی در این حوزه آشکار میگردد. همچنین، این مقاله با معرفی انواع مختلفی از کارآفرینی، که در حوزه ورزش و مدیریت ورزشی واقع شدهاند، به طور ضمنی به خلأ مطالعاتی که مابین رشتههای کارآفرینی و مدیریت ورزشی وجود دارد نیز اشاره میکند. در پایان نیز پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده و اشاراتی برای علاقهمندان مطرح گردیده است.
مالک احمدی، مهدی نمازی زاده، پونه مختاری،
دوره 2، شماره 3 - ( 6-1391 )
چکیده
هدف تحقیق حاضر بررسی الگوی ارتباطی بین جو انگیزشی ادراکشده، خشنودی از نیاز روانشناختی و انگیزش خودمختاری در ورزش کودکان پسر، بر اساس نظریه خودمختاری است. نمونه 255 نفری با محدوده سنی 12-14، از رشتـههای مختلف ورزشهای تیمی، پرسشنامـههای جو انگیزشی برای ورزش کودکان، مقیاس نیازهای روانشناختی در ورزش و پرسشنامه تنظیمات رفتاری در ورزش را تکمیل کردند. برای آزمون فرضیهها از همبستگی پیرسون، تحلیل عامل تأییدی و تحلیل مدلیابی معادله ساختاری استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد تأثیر جو تبحرمحور بر نیازهای وابستگی، شایستگی و استقلال، مثبت و معنیدار بود. تأثیرشایستگی و وابستگی بر انگیزش خودمختاری، مثبت و معنیدار بود، ولی تأثیر استقلال بر انگیزش خودمختاری معنیدار نبود. نقش واسطهای نیازهای روانشناختی در تأثیر جو انگیزشی تبحرمحور بر انگیزش خودمختاری، به ترتیب از طریق وابستگی، شایستگی و استقلال تأیید شد. این نتایج بیانگر آن است که جو انگیزشی تبحرمحور، متغیر انگیزشی مهمی در ورزش کودکان پسر است و از طریق نیازهای واسطهای بر انگیزش خودمختاری آنان تأثیر دارد.
دکتر فریده اشرف گنجویی، سمانه یارمحمدی، دکتر علی زارعی،
دوره 9، شماره 18 - ( 9-1398 )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر پیشبینی مدیریت تغییر از طریق مؤلفههای کاربرد فناوری اطلاعات در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران است. جهت گردآوری دادهها از پرسشنامه تم برای بررسی میزان پذیرش و استفاده از فناوری اطلاعات در محیط کار (دیویس،1989) در چهار بخش سودمندی ادراکی با 6 سؤال، سهولت ادراکی با 6 سؤال، نگرش نسبت به کاربرد فناوری اطلاعات با 5 سؤال و تمایل به استفاده از فناوری اطلاعات با 4 سؤال و درمجموع 21 سؤال پنج ارزشی (لیکرت عدد 1 خیلی کم تا عدد 5 خیلی زیاد) مورداستفاده قرار گرفت و پرسشنامه ادکاریا مدیریت تغییر برای بررسی میزان و موارد مقاومت کارکنان در برابر تغییر در محیط کار برای سنجش مؤلفههای آگاهی، تمایل، دانش، توانایی و تقویت (پرسشنامه پنج ارزشی لیکرت) است. پرسشنامه موردنظر از برگرفته ترجمهشده مقاله پژوهشی برای بررسی میزان و موارد مقاومت کارکنان در برابر تغییر میباشد (بوهنه،2012) لازم به ذکر است، پرسشنامه فوق استاندارد و بینالمللی میباشد و با تأیید استادان مجدداً روایی لازم را کسب کرده است. پایایی آن نیز در سطح بین المللی آلفای 96/0 کسبکرده و مورد تأیید قرارگرفته است. روش شناسی این تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی است. نتایح پژوهش از طریق آمار توصیفی و استنباطی مانند کالموگروف- اسمیرنف (جهت تعیین نرمال بودن دادهها)، آزمون t تک نمونه ای (جهت تعیین وضعیت متغیرهای اصلی)، ضریب همبستگی پیرسون (برای تعیین روابط بین متغیرها)، آزمون رگرسیون چندگانه (جهت پیش بینی متغیرها) با استفاده از نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ارتباط معنیداری بین «مدیریت تغییر» و «کاربرد فناوری اطلاعات» مشاهده میشود. همچنین ارتباط مثبت معنیداری بین «سودمندی ادراک شده»، «سهولت درک شده»، «نگرش نسبت به کاربرد» و «تمایل به استفاده» با «مدیریت تغییر» مشاهده میشود (05/0>P)؛ بنابراین می توان اینگونه استنباط کرد که از طریق مؤلفه فناوری اطلاعات می توان مدیریت تغییر را پیش بینی نمود. در این تحقیق مدیریت تغییر به صورت متغیر ملاک مد نظر قرار گرفته و از طریق مؤلفه های کاربرد فناوری اطلاعات مورد پیش بینی قرار گرفته است.
خانم فاطمه سبزواری شهرضا، دکتر شهاب پروین پور، مهدی نمازی زاده،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر رویکرد آموزش بازی برای فهم بر استقامت هوازی، عملکرد حرکتی و ارتقاء فعالیت بدنی بوده است. بدین منظور کودکان دو کلاس چهارم (میانگین سنی7/0±2/10سال) در یک مدرسه در شهر سیرجان به طور تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایشی قرار گرفتند (هر گروه 22 نفر). در مرحله اول از کلیه دانش آموزان شرکت کننده آزمون چابکی و مهارت های حرکتی کانادا و تست پیسر گرفته شده و سطح فعالیت بدنی آن ها با گام شمار محاسبه و ثبت شد. سپس گروه آزمایشی در یک دوره مداخله با رویکرد آموزش بازی برای فهم به مدت 36 جلسه و هر جلسه 45 دقیقه شرکت کردند. در نهایت آزمون های انجام شده برای بار دوم در پایان مداخله برای هر دو گروه انجام شد. از آزمون "یو من ویتنی" و "آنالیز رگرسیون پواسن با از استفاده روش GEE" برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که این رویکرد تاثیر معناداری بر چابکی و مهارت های حرکتی و سطح فعالیت بدنی دارد، اما تفاوت معناداری بر استقامت هوازی مشاهده نشد. این نتایج حمایت از این فرضیه را فراهم میکنند که استفاده از این رویکرد میتواند در تسهیل رشد عملکرد حرکتی و ارتقاء سطح فعالیت بدنی کودکان موثر باشد.
خانم شکیبا ایزدخواه، دکتر فریده اشرف گنجویی، دکتر زهرا حاجی انزهایی،
دوره 12، شماره 24 - ( 10-1401 )
چکیده
هدف پژوهش طراحی مدل استراتژیهای کسب و کار بازاریابی محصولات ورزشی در شبکههای اجتماعی بود. جامعه آماری این پژوهش 20 نفر از صاحبنظران (اساتید هیئت علمی دانشگاهها، مشاوران اشتغال و کارآفرینی، مشاور بازار ورزش و مدیران کسب و کارهای ورزشی) تشکیل دادند. نمونهگیری به صورت هدفمند و گلوله برفی انجام گرفت و تا رسیدن مصاحبهها به مرحله اشباع نظری ادامه یافت. دادهها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته جمعآوری شدند. روایی پژوهش بر اساس معیارهای «مقبولیت» «انتقالپذیری» و «تأییدپذیری» مورد تایید قرار گرفت. با توجه به نتایج بهدست آمده میتوان گفت برای اینکه ساز و کار اجرایی فراهم شود باید استراتژی های 1) نوآوری، 2) ارتباط با مشتری، 3) زیر ساخت، 4) توسعه، 5) خدمات، 6) نیروی انسانی متخصص، 7) ترویج و تبلیغ، 8) قیمتگذاری و 9) محصولات مورد توجه قرار گیرند. استراتژیهای بازاریابی نقش مؤثری بر عملکرد کسب و کارهای ورزشی دارند یعنی زمانی که کسب و کارهای ورزشی در شبکههای اجتماعی از استراتژی بازاریابی خوبی برخوردار باشند، میتوان به موقعیت خوبی در محیط رقابتی دست یافت. پس لازم است که مدیران کسب و کارهای ورزشی در شبکههای اجتماعی جهت توسعه عملکرد خود به استراتژیهای بازاریابی توجه ویژهای داشته باشند.
حبیب اله حامدیان، مهدی نمازی زاده، سید محمدکاظم واعظ موسوی، مرضیه بلالی،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح بالیدگی جسمانی و سن تقویمی برتواناییهای حرکتی دانشآموزان 12-7 سال انجام شد. براین اساس تعداد 600 دانش آموز دختر و پسر 12-7 سال درسه رده سنی 8-7 سال، 10-9 سال و 12-11 سال انتخاب شدند. برای تعیین وضعیت بالیدگی جسمانی از برآورد درصد قامت بزرگسالی استفاده شد. درنهایت جهت ارزیابی توانایی حرکتی از آزمون توانایی حرکتی (DMT) استفاده شد. این آزمون برای ارزیابی تواناییهای استقامت، قدرت، سرعت، هماهنگی، انعطاف پذیری و توانایی عملکرد عمومی مورد استفاده قرار میگیرد. نتایج نشان داد اثر سن تقویمی و اثر سطح بالیدگی برای تواناییهای حرکتی مورد مطالعه معنادار بود. مقایسه میانگینها نشان داد دانشآموزان متولد شده در سطح بالیدگی طبیعی دارای میانگین توانایی حرکتی بالاتری نسبت به دانشآموزان در سطح بالیدگی زودرس و دیررس میباشند. همچنین دانشآموزان دختر با سطح بالیدگی دیررس دارای پایینترین میانگین توانایی حرکتی هستند. نتایج نشانداد اثر تعاملی سطح بالیدگی- سن تقویمی دختران معنادار بود. براساس نتایج مطالعه حاضر سطح بالیدگی اثر معناداری بر عملکرد و اجرای مهارتهای حرکتی دارد. در نهایت نتایج این پژوهش منحصربه جامعه فعلی و محدود به رنج سنی 12-7 سال شهر تهران میباشد و نماینده تمام گروه های سنی نیست.
زهرا نزاکت الحسینی، صالح رفیعی، صادق نصری،
دوره 13، شماره 26 - ( 10-1402 )
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی اثر تمرین مشاهدهای بر پیشبینی و رفتار جستجوی بینایی در بازیکنان هندبال، در موقعیتهای دفاع هندبال، بود. شرکتکنندگان 23 بازیکن مرد هندبالیست با دامنه سنی 19- 16 عضو تیمهای ملی جوانان و پیشگامان اصفهان بودند. بازیکنان کلیپهایی از موقعیتهای دفاع هندبال، با استفاده از عینک ردیاب بینایی مشاهده کردند. پیشبینی خود را در مورد نتیجه موقعیت توپ طی پیش آزمون به صورت شفاهی بیان کردند. بازیکنان، در دو گروه رفتار خیرگی که تحت تمرین مشاهدهای (مشاهده کلیپهای خروجی عینک ردیاب بینایی) و گروه مشاهده که تنها کلیپهای هندبال را مشاهده کردند، قرار گرفتند. سپس از دو گروه بعد از 10 جلسه 45 دقیقهای پس آزمون گرفته شد. نتایج حاصل از تحلیل واریانس مرکب عاملی با فرض کرویت موخلی نشان داد که، دقت پیشبینی و رفتار جستجوی بینایی گروه رفتارخیرگی در پس آزمون بهطور معنیداری بهتر از گروه مشاهده بود. هندبالیستهای مدافع در موقعیت دفاع 3×3 نسبت به دو موقعیت دیگر (2×2، 1×1)، برای پیشبینی و تشخیص الگوی بازیکن مهاجم بر اطلاعات زمینهای و کینماتیک بازیکن مهاجم، تمرکز کردند.
فرشاد تجاری، سید حمید سجادی هزاوه، حسین صالح،
دوره 13، شماره 26 - ( 10-1402 )
چکیده
هدف کلی پژوهش حاضر بررسی تأثیر کیفیت رابطه در رفتار حضور، رسانه و خرید هواداران تیمهای لیگ برتر فوتبال ایران بود. پژوهش حاضر پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی بود. نمونه آماری، هواداران لیگ برتر فوتبال فصل 1399-1400 ایران بودند که به روش نمونهگیری تناسبی انتخاب شدند. در این تحقیق از پرسشنامههای کیفیت رابطه، حضور، رسانه و خرید کیم و همکاران (2011) استفاده شد. نتایج نشان داد که کیفیت رابطه با ضرایب رگرسیونی 63/0، 57/0 و 65/0 و نسبتهای بحرانی 48/18، 97/16 و 72/17 به ترتیب بر رفتار خرید کالاها، رسانه و حضور در ورزشگاه هواداران لیگ برتر فوتبال ایران تأثیر مثبت معناداری دارد.
مریم رخصتی عراقی، اسماعیل نصیری، صادق نصری، محمدرضا اسماعیلی،
دوره 14، شماره 28 - ( 10-1403 )
چکیده
در این پژوهش اثربخشی دو سبک مربیگری شاگرد محور و مربیمحور بر خودکارآمدی و عملکرد ورزشی دختران ژیمناست مورد مطالعه قرار گرفت. روش پژوهش، نیمهآزمایشی و از طرح پیشآزمون- پسآزمون استفاده شد. جامعه آماری، دختران ژیمناست 14-11 سال شهر تهران بود. روش نمونهگیری، خوشهای تک مرحلهای و نمونه پژوهش40 نفر دختران ژیمناست که بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار های سنجش متغیرها شامل پرسشنامه خودکارآمدی ورزشی (صحرائیان و همکاران،1395) و پرسشنامه محقق ساخته عملکرد ورزشی بوده است. پس از انجام پیشآزمون، گروه ها به طور جداگانه و به مدت دو ماه و دو روز در هفته در جلسات یک و نیم ساعته پروتکل تمرینات ورزشکار محور و مربی محور را اجرا کردند. از تحلیل کوواریانس برای آزمون فرضیهها استفاده گردید. یافتهها در مرحله پیشآزمون نشان داد که خودکارآمدی ورزشی و عملکرد ورزشی دختران ژیمناست گروه شاگرد محور به طور معناداری بیشتر از گروه مربی محور بوده است (05/0< P ). نتیجهگیری میشود که سبک مربیگری شاگرد محور در مقایسه با مربی محور در افزایش خودکارآمدی ورزشی و عملکرد ورزشی شاگردان اثربخشی بیشتری دارد و به مربیان پیشنهاد میشود در برنامه تمرینی دختران ژیمناست، تمرینات شاگرد محور را مورد توجه ویژه قرار بدهند.
شعله خداداد کاشی، نادر رنجبر، رحیم خسرومنش، آمنه اسدالهی،
دوره 14، شماره 28 - ( 10-1403 )
چکیده
تا کنون تحقیقات پراکنده بسیاری درباره جنبههای گوناگون فواید فعالیت بدنی برای زنان در رشتههای علمی مختلف انجام شده است؛ ولی در این باره تحلیل و نظریهپردازی منسجمی انجام نشده بود. از همین رو هدف تحقیق حاضر شناسایی، دستهبندی و بررسی انواع فواید فعالیت بدنی برای زنان ایرانی در مراحل مختلف زندگی و نظریهپردازی درباره روند و تأثیرگذاری تجربه فواید فعالیت بدنی بر انگیزههای اولیه بود. روش تحقیق، گرندد تئوری، رویکرد نظاممند بود. نمونهگیری از نوع نمونهگیری نظری بود. تحلیل دادهها به روش «پرسش» و «مقایسه» مستمر انجام شد. بهمنظور رسیدن به اشباع نظری ضمن بررسی متون تخصصی، با 136 خانم 7-78 ساله ایرانی که به طور مرتب به فعالیت بدنی میپرداختند بعلاوه 17 مادر و 6 پدر، مصاحبههای نیمهساختاریافته انجام شد. یافتههای تحقیق حاضر نشان داد فواید فعالیت بدنی برای زنان ایرانی را میتوان در شش مقوله کلی دستهبندی کرد که عبارتاند از: «توسعه سلامتی»، «توسعه حرکتی»، «توسعه رفتاری-اجتماعی»، «غنیسازی اوقات فراغت»، «زیبایی» و «پیشگیری و درمان». یافتهها همچنین نشان داد تجربه فواید فعالیت بدنی بهشدت روی تعدیل انگیزههای اولیه و شکلدادن انگیزههای قوی و پایدار تأثیرگذار است. باتوجهبه یافتههای تحقیق؛ مدیران فرهنگی -ورزشی باید همه فواید مهم تجربهشده فعالیت بدنی توسط زنان ایرانی در مراحل مختلف زندگی را در محتوای برنامههای ترویجی فعالیت بدنی زنان ایرانی قرار دهند و به ارائه مطالب کلی و تخصصی ناملموس اکتفا نکنند.