کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
21 نتیجه برای موضوع مقاله:
نسترن پرویزی، معصومه شجاعی، حسن خلجی، افخم دانشور،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1390 )
چکیده
هدف این تحقیق بررسی اثر تغییر جهت توجه با استفاده از خودگویی آموزشی بر اجرا و یادگیری پرتاب آزاد بسکتبال بود. بدین منظور33 دانشجوی دختر مبتدی با میانگین سنی 22 سال و اضطراب صفتی متوسط به صورت تصادفی انتخاب شدند. شرکتکنندهها بر اساس پیشآزمون به سه گروه همسان تقسیم شدند. گروه خودگویی با کانون توجه درونی، کلمۀ
"مچ" و گروه خودگویی با کانون توجه بیرونی کلمۀ "مرکز حلقه" را قبل از هر پرتاب آزاد طی 6 جلسه (هر جلسه دو دستۀ 10 کوششی) تکرار کردند. گروه کنترل بدون خودگویی به تمرین پرتاب آزاد پرداختند. آزمون یادداری 48 ساعت پس از مرحلۀ اکتساب و پس از آن آزمون انتقال با حضور تماشاگر انجام شد. دقت پرتاب با استفاده از یک مقیاس 5 ارزشی مورد سنجش قرار گرفت. نتایج تحلیل واریانس دوعاملی ترکیبی و یکطرفه، تفاوت معنیداری بین اکتساب، یادداری و انتقال گروهها نشان نداد (05/0p>)، ولی اثر درونگروهی کانون توجه بیرونی بر انتقال معنی دار بود (05/0p<). بنابراین، استفاده از خودگویی و دستکاری جهت توجه آن برای بهبود اجرا و یادگیری پرتاب آزاد بازیکنان مبتدی بسکتبال توصیه نمیشود.
مهدی روزبهانی، سیدمحمدکاظم واعظ موسوی، حسن خلجی،
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده
هدف این مطالعه بررسی کارآمدی تعداد کوششهای تمرینی در تعیین میزان پیچیدگی تکالیف است. 60 آزمودنی بنا به نوع تکلیف الف- ب و شیوه ارائه بازخورد(100درصدی، حذفی، خودکنترل) بهشکل تصادفی در شش گروه قرار گرفتند. آزمودنیها در طی دو روز نخست و در هر روز 100 مرتبه به تمرین تکالیف مورد نظر پرداختند. آزمونهای یادداری در روزهای دوم و سوم و آزمونهای بازاکتساب در روز سوم از ایشان به عمل آمد.با استفاده از آزمون آماری ANOVA مشخص شد که عملکرد آزمودنیها بهواسطه دسته کوششهای تمرینی در هر دو روز بهبود یافت، اما این بهبودی در روز دوم، در تکلیف ب بهشکل معناداری بهتر از تکلیف الف بود. عملکرد آزمودنیها در آزمون یادداری و بازاکتساب دوم به شکل معناداری بهتر از آزمـون یادداری و بازاکتساب نخـست بود. در ضمن گـروههای تمرینی تکلیف ب در آزمونهای یادداری بهشکل معناداری بهتر از گروههای تمرینی تکلیف الف عمل کردند (p<0.05). نتایج نشان میدهد تکلیف الف نسبت به تکلیف ب پیچیدهتر است و میزان بهینهای از کوششهای تمرینی لازم است تا تکلیف دشوارتر تشخیص داده شود.
حسین پورسلطانی زرندی، رسول فرجی، محبوبه اللهیاری،
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده
هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین سبکهای رهبری تحولگرا و عملگرای مدیران مدارس و نیازهای انگیزشی معلمان تربیتبدنی بر اساس نظریۀ X و Y مکگریگور بود. مطابق فرضیۀ نظریۀ Y، انسان موجودی مسئولیتپذیر است و علاقه به کار در ذات و فطرت اوست چنین فردی خود کنترل و خود انگیزش است، در حالی که برطبق مفروضۀ X، انسان موجودی کارگریز و راحتطلب است و تنها راه واداشتن او به کار اجبار و کنترل مستقیم و ترساندن از تنبیه است. جامعه آماری این تحقیق تمامی معلمان تربیتبدنی استان آذربایجان غربی بود (640=N)، 241 معلم به صورت تصادفی بهعنوان نمونه انتخاب شدند. پس از تأیید روایی صوری و محتوایی پرسشنامههای چندعاملی رهبری (MLQ) باس و آلیو (1995) و نیازهای انگیزشی آلان چاپمن (2002) توسط متخصصان، پایایی آنها در یک مطالعه راهنما و به روش آلفای کرونباخ به ترتیب 906/0=&alpha و 940/0=&alpha محاسبه شد. نتایج رابطه مثبت و معنیداری بین سبکهای رهبری تحـولگرا (001/0=sig و538/0=r) و عمـلگرا (001/0=sig و445/0=r) با مـفروضـههـای نظـریۀ Y مکگریگور نشان داد (01/0>P). بین سبک رهبری بیخاصیت و مفروضههای نظریۀ Y رابطه منفی غیرمعنیدار مشاهده شد (216/0=sig و080/0-=r). همچنین، بین اولویت سبکهای رهبری مدیران مدارس تفاوت معنیداری وجود داشت (01/0>P) و سبک رهبری تحولگرا (852/0±345/2) در اولویت اول و سبکهای رهبری عملگرا (713/0±928/1) و بیخاصیت (972/0±252/1) در اولویتهای بعدی بودند. از دیدگاه معلمان تربیتبدنی، وضعیت موجود در مدارس این استان با مفروضههای نظریۀ X همخوانی داشت. نتیجه اینکه مدیران تحولگرا تمایل و اعتقاد بیشتری به مفروضههای نظریۀ Y دارند و این مدیران با داشتن نگرش Y به کارکنان خود، توانایی ایجاد انگیزش بیشتری خواهند داشت.
زهرا علم، سیدامیراحمد مظفری، هادی باقری، داریوش معرفت،
دوره 3، شماره 5 - ( 6-1392 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط مهارتهای فردی و سازمانی مدیریت زمان در بین مدیران تربیتبدنی استان خوزستان بود. روش تحقیق از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل مدیرکل و معاونان (6 نفر)، رؤسای ادارات تربیتبدنی شهرستانها (24 نفر)، رؤسای هیئتهای ورزشی استان خوزستان (46 نفر) و نایب رئیسان آنها (40 نفر)، در مجموع 116 نفر بود. حجم نمونه برابر با جامعه در نظر گرفته شد. برای جمعآوری دادهها از دو پرسشنامه مهارت فردی و مهارت سازمانی کرمیمقدم (1377) با آلفای کرونباخ به ترتیب 69/0 و 68/0 استفاده شد. روایی سازه پرسشنامهها نیز به روش تحلیل عاملی تأییدی مورد بررسی و تأیید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و ANOVAیکراهه انجام شد. نتایج نشان داد که بین مهارت فردی و مهارت سازمانی مدیریت زمان ارتباط مثبت و معنیداری وجود داشت (05/0= &alpha؛ 248/0r =). بین مهارت فردی صرفاً با دو بعد برنامهریزی عملیاتی (34/0r =) و مدیریت ارتباطات (23/0=r) نیز ارتباط معنیداری وجود داشت (05/0= &alpha). در مقایسه مهارتهای مدیریت زمان با توجه به ویژگیهای فردی مدیران، صرفاً بین مهارت سازمانی آنها بر اساس جنسیت تفاوت معنیداری مشاهده شد (05/0= &alpha؛ 422/2t=)، بهطوریکه زنان مهارت سازمانی بالاتری را گزارش کردند.
جواد ادبی فیروزجاه، سیدامیراحمد مظفری، فریده هادوی،
دوره 3، شماره 6 - ( 9-1392 )
چکیده
هدف این مطالعه بررسی میزان کارآیی ادارات کل استانی وزارت ورزش و جوانان در سالهای 1387 تا 1389 بود. به این منظور از روش ناپارامتریک تحلیل پوششی دادهها استفاده شد. ورودیها و خروجیها برای تعیین میزان کارآیی ادارات کل ورزش و جوانان استانهای کشور، با استفاده از نظر خبرگان و طیف پنجمقیاسی فازی تعیین شدند. ورودیها شامل کارکنان، بودجه و سرانه ورزشی استان بود. فعالیت ادارات کل در ارتباط با ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، آموزش ورزشی، ساخت ورزشی، رویدادهای ورزشی و هیئتهای فعال ورزشی بهعنوان خروجیهای تحقیق تعیین شدند. پس از تعیین ورودیها و خروجیها، چکلیست تحقیق آماده و برای ادارات کل ارسال شد. از مجموع 30 استان، ادارات کل ورزش و جوانان 28 استان دادههای مربوط به خود را ارسال کردند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار DEA Solver استفاده شد و دادهها با استفاده از دو مدل CCR و BCC خروجی محور، در تحلیل پوششی دادهها تحلیل شدند. نتایج نشان داد که در سال 1387، 16 اداره کل (57 درصد) کارآیی کلی داشتند. در سال 1388، 17 اداره کل (60 درصد) و در سال 1389، 15 اداره کل (53 درصد) از کارآیی کلی برخوردار بودند. براساس نتایج تحقیق ناکارآیی مقیاس مهمترین عامل ناکارآمدی کلی ادارات کل استانی وزارت ورزش در سالهای 1387 تا 1389 بود. بنابراین، ضروری است منابع مورد استفاده ادارات کل ورزش و جوانان استانها، به اندازه مناسب باشد تا مانع ناکارآمدی مقیاس این ادارات شود.
طاهره ندایی، سیدامیراحمد مظفری،
دوره 3، شماره 6 - ( 9-1392 )
چکیده
هدف این تحقیق بررسی ارتباط پایگاههای قدرت رؤسای فدراسیونهای ورزشی با اثربخشی کارکنان (هردو از دید کارکنان) بود. جامعه آماری این پژوهش کارکنان فدراسیونهای ورزشی شامل کارشناسان، رؤسای کمیتهها و دبیران کمیتهها بودند که از بین آنان 288 نفر بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. پرسشنامههای پایگاههای قدرت ورزشی رؤسای فدراسیون با 15 سؤال، پرسشنامه اثربخشی کارکنان با 20 سؤال شامل (6 سؤال استرس شغلی و رضایت شغلی، 4 سؤال عملکرد شغلی و تمایل به ماندن در خدمت) ترجمه و تأیید شد. سپس، با اظهارنظر تعدادی از متخصصان تربیت بدنی، روایی صوری و محتوایی پرسشنامهها نیز تأیید شد و با استفاده از تحلیل عامل تأییدی، روایی سازه هم تأیید شد. ثبات درونی پرسشنامهها با ضریب آلفای کرونباخ برای قدرت از دید کارکنان 95/0 a= و پرسشنامه اثربخشی کارکنان 81/0 a= برآورد شد. تمام فرضیهها با روش آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسلهمراتبی آزمون شدند. یافتههای تحقیق نشان داد از دید کارکنان، رؤسای فدراسیونهای ورزشی به ترتیب دارای پایگاههای قدرت قانونی، مرجعیت، تخصص، پاداش و تنبیه هستند. رابطه مثبت معنیداری بین پایگاههای قدرت رؤسای فدراسیونهای ورزشی با اثربخشی کارکنان 35/0=r وجود داشت. تجزیه و تحلیل رگرسیون سلسلهمراتبی نیز نشان داد در بین پایگاههای قدرت رؤسای فدراسیونهای ورزشی، پایگاه قدرت مرجعیت پیشبینیکننده بهتری برای عملکرد شغلی، رضایت شغلی، ماندن در خدمت و استرس شغلی است.
علی عباس زاده، عبدالله قاسمی، علی حیرانی، مهدی نبوی،
دوره 10، شماره 19 - ( 6-1399 )
چکیده
بازخورد افزوده اطلاعاتی است که عملکرد را به سمت پاسخ درست هدایت می کند و در یادگیری مهارت-های حرکتی نقش حیاتی دارد. هدف پژوهش حاضر مقایسه ارائه بازخورد پس از کوشش های خوب نسبت به کوشش های ضعیف بر یادگیری و توانایی برآورد خطا کودکان در مهارت دارت بود. 32 دانش آموز ابتدایی (با میانگین سنی 4/10 و انحراف استاندارد 9/0 ±) که سابقه هیچ گونه فعالیت در رشته دارت را نداشتند و همگی مبتدی بودند در این مطالعه شرکت کردند و به صورت تصادفی در دو گروه (گروه بازخورد خوب و ضعیف) قرار گرفتند. شرکت کنندگان طی مرحله تمرین در قالب 10 بلوک 6 کوششی مهارت دارت را تمرین کردند و در طول کل 60 کوشش این مرحله برآورد خطا داشتند و بازخورد آگاهی از نتیجه را روی سه کوشش از هر بلوک 6 کوششی دریافت کردند. از آزمون های آماری تحلیل واریانس مرکب (2*2) با اندازه گیری مکرر، آزمون t مستقل و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره با (05/0 α=) برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج مرحله تمرین نشان داد که بین گروه بازخورد خوب و گروه بازخورد ضعیف در عملکرد مهارت دارت و توانایی شناسایی خطا تفاوت معنادار بود (001/0 p=). در آزمون یادداری گروه بازخورد خوب یادگیری و توانایی برآورد خطا بهتری از خود نشان داد (001/0 p=). این نتایج نشان داد که اگر کودکان پس از کوشش-های نسبتاً خوب نسبت به کوشش های نسبتاً ضعیف، بازخورد آگاهی از نتیجه دریافت کنند، یادگیری و توانایی شناسایی خطا بهتری رخ خواهد داد.
آقای مهر علی باران چشمه، دکتر علی محمد صفانیا، دکتر محسن باقریان فرح آبادی، دکتر صلاح الدین نقش بندی،
دوره 10، شماره 20 - ( 9-1399 )
چکیده
امروزه ورزش فرصتی را برای همکاری دوستانه میان کشورهای مختلف فراهم می آورد که مبنای آن مشارکت تمامی کشورها و افراد به شکل طبیعی در ورزش است. از این رو هدف پژوهش حاضر تدوین چارچوب توسعه دیپلماسی ورزش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بود. روش تحقیق این پژوهش با رویکرد کیفی به روش داده بنیاد است که از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری اطلاعات به صورت مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. جامعه آماری این پژوهش شامل مسئولان وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و پارالمپیک، فدراسیون های ورزشی، اساتید علوم ورزشی، کارشناسان وزارت امور خارجه و مدیران ارشد نیروهای مسلح آگاه به امور دیپلماسی عمومی و ورزشی بودند که 21 نفر از میان آنها به صورت نمونه گیری هدفمند سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار این تحقیق مصاحبه نیمه ساختاری بود که تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. برای روایی و پایایی در روش تحقیق حاضر، از روش اطمینان پذیری، تعمیم پذیری و اتکاپذیری استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها جهت کدگذاری باز، محوری و گزینشی از رویکرد کیفی گراندد تئوری (تئوری زمینه ای) استفاد شد. بر اساس نتایج تحقیق، 128 گزاره مفهومی اولیه با 31 مقوله اصلی در قالب ابعاد شش گانه مدل پارادایمی شامل شرایط علی (5 مفهوم اصلی)، عوامل زمینه ای (6 مفهوم اصلی)، عوامل مداخله گر (6 مفهوم اصلی)، راهبردها (7 مفهوم اصلی) و پیامد ها (7 مفهوم اصلی) شناسایی شد. نظریه پیشنهادی محقق بدین صورت تعیین گردید: "اهمیت بخشی به توسعه دیپلماسی ورزش نظامیان به عنوان ابزاری جهت تقویت دیپلماسی نظامی در سایر حوزه های ماموریتی نیروهای مسلح و به تبع آن توسعه دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران". در نهایت پیشنهاد می شود نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در جهت تقویت حوزه های ماموریتی خود به دیپلماسی ورزشی توجه ویژه داشته باشند.
دکتر حمید زاهدی، خانم فروغ طباطباعی،
دوره 11، شماره 21 - ( 4-1400 )
چکیده
هدف از اجرای پژوهش حاضر مقایسه اثر توجه درونی/بیرونی و مربوط/نامربوط بر تغییرات چشم ساکن و دقت پرتاب بسکتبالیست های ماهر بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه بسکتبالیست های مرد ماهر شهر اصفهان در سال 1396 بودند. با استفاده از نمونهگیری هدفمند 20 بسکتبالیست ماهر (25/2 ± 55/24 سال) که شرایط ورود به پژوهش را داشتن(استفاده از بازیکنان لیگ برتر بسکتبال با توجه به آزمون تشخیص سطح تبحر پرتاب آزاد بسکتبال)انتخاب شدند. بهمنظور اندازهگیری دقت پرتاب آزاد از مقیاس هشت ارزشی استفاده شد. برای اندازهگیری تغییرات چشم ساکن از دستگاه ردیابی حرکات چشم استفاده شد. بهمنظور تجزیهوتحلیل اطلاعات با استفاده از نرمافزار اس پی اس اس از آزمون تی همبسته و تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر استفاده شد. نتایج حاکی از اثرگذاری هر یک از راهبردهای توجهی بر دقت پرتاب آزاد و تغییرات چشم ساکن بسکتبالیست های ماهر بود. همچنین، راهبرد توجه بیرونی نامربوط در مقایسه با راهبردهای دیگر باعث افزایش بیشتر دقت پرتاب آزاد بسکتبال شد و افزایش بیشتر طول دوره چشم ساکن بسکتبالیست های ماهر گردید. توصیه میگردد مربیان برای بهبود عملکرد و رفتار خیرگی ورزشکاران ماهر از راهبرد توجه بیرونی نامربوط استفاده نمایند.
آقای جواد شهولی کوه شوری، دکتر احمید رضا عسکری، دکتر رسول نظری، دکتر امیر رضا نقش،
دوره 11، شماره 21 - ( 4-1400 )
چکیده
ارتقاء فعالیت جسمانی مبتنی بر مدرسه، باعث گسترش فرهنگ ورزش در طول عمر و گسترش مؤلفه های سلامت ذهنی و جسمی دانش آموزان میگردد. از این رو هدف پژوهش حاضر کشف آینده های پیشروی ورزش دانشآموزی ایران و تدوین سناریوهای آن برای 15 سال آینده و ارائه استراتژی است. در این پژوهش روش آینده نگاری با رویکرد سناریونگاری بر اساس روش منطق شهودی به کار گرفته شده است و برای طراحی سناریوها از روش تحلیل روندها و عدم قطعیت ها و الگوی شش مرحله ای سناریونگاری تلفیقی استفاده گردید. مشارکت کنندگان پژوهش حاضر شامل 38 نفر از ذینفعان داخلی و خارجی ورزش دانش آموزی ایران بودند که بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. گردآوری دادهها با مصاحبه و پرسشنامه های باز صورت گرفت. بر اساس یافته ها، تحلیل 30 عامل اصلی بدست آمده در نهایت منجر به تولید دو عدم قطعیت کلیدی "برنامه ریزی منطقه ای و فراوانی منابع" و "قانون گذاری تطبیقی بر اصل تفاوت فرهنگی" شد که پایه و اساس چهار سناریوی اصلی ورزش دانش آموزی گردیدند. در نتیجه پیشنهاد می گردد به منظور توسعۀ ورزش دانش آموزی ایران، برنامه ریزی جامع بر اساس مسائل زیست بوم محلی برای هر منطقه صورت بگیرد.
اقای شاهو زمانی دادانه، دکتر محمدرضا اسمعیلی، دکتر علی زارعی،
دوره 11، شماره 22 - ( 9-1400 )
چکیده
امروزه مسئولیت اجتماعی به سازمان خاصی محدود نمیشود و باشگاهها و تیمهای ورزشی نیز شکلهای مختلفی از مسئولیتهای اجتماعی را در اهداف خود قرار داده و درگیر اجرای آنها شدهاند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر مسئولیتاجتماعی باشگاه بر رفتار حمایتی از برند هواداران فوتبال با نقش میانجی نگرش: نقش تعدیگر همدلی بود. روش پژوهش حاضر توصیفی-پیمایشی بوده و با توجه به هدف از نوع مطالعات کاربردی بود. در پژوهش حاضر باشگاه پرسپولیس به عنوان باشگاه مورد مطالعه و جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیهی هواداران باشگاه پرسپولیس تشکیل دادند. تعداد 360 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب گردیدند و از روش نمونهگیری در دسترس استفاده شد. جهت ارزیابی مسئولیتاجتماعی از پرسشنامه گالبریث(2010)، رفتارهای حمایتی از برند از پرسشنامه ژی و همکاران(2019) و برای اندازهگیری متغیرهای نگرش و همدلی از پرسشنامه ژی و همکاران(2019) استفاده شد. جهت بررسی و تحلیل دادهها از آمار توصیفی و استنباطی با رویکرد مدل معادلات ساختاری استفاده گردید که از نرم افزارهای 25 SPSS و Smart PLS 3.2.9 برای تجزیه و تحلیل استفاده گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که مسئولیت اجتماعی بر رفتارهای حمایتی از برند و نگرش هوادار اثرگذار بوده است، همچنین نگرش هواداران بر رفتارهای حمایتی از برند تاثیر گذار بوده و نقش میانجی نگرش هواداران در رابطه با تاثیر مسئولیتاجتماعی بر رفتارهای حمایتی مورد تایید قرار گرفت. در نهایت همدلی نقش تعدیلگری بین تاثیر مسئولیتاجتماعی باشگاه بر رفتارهای حمایتی از برند هواداران ایفا میکند.
دکتر بیژن رجاییان، دکتر رسول یاعلی، خانم سارا افتاده، علی شاه حسینی، شبنم رضوان نوبهار،
دوره 11، شماره 22 - ( 9-1400 )
چکیده
محققان ثابت کرده اند که مهارت های حرکتی بینایی را می توان از طریق تمرین مهارت های بینایی برای عملکرد حرکتی مطلوب در طول ورزش بهبود بخشید. هدف از این تحقیق مقایسه اثر تمرینات بینایی در ورزشکاران ماهر در کارکردهای بینایی بود. شرکت کنندگان در این تحقیق بازیکنان کشوری و استانی منتخب استان اصفهان (ماهر) بودند. از بین ۶۰ نفر شرکت کننده 30 نفر شرکت کننده در دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. در اولین جلسه از کلیه افراد پیش آزمون گرفته شد و در یک برنامه تمرینی شش هفته ای تمرین کردند و پس آن در پس آزمون شرکت نمودند. آزمون های بینایی شامل: آزمون دور-نزدیک، آزمون ساکادهای دو ردیفی، آزمون جلو آوردن مداد، آزمون هماهنگی چشم و دست و آزمون عکس العمل ساده بود. اطلاعات بدست آمده با آزمون آماری تحلیل کوواریانس آنالیزشد. نتایج نشان داد در برخی کارکردها شامل سرعت تصمیم گیری، ردیابی و تمرکز بین گروه های تجربی و کنترل تفاوت معنادار وجود دارد. به نظر می رسد تمرینات بینایی می توانند برای افراد ماهر کاربرد داشته و برخی عملکردهای بینایی را ارتقا بخشد.
آقای علی عباس زاده، دکتر عبداله قاسمی، دکتر علی حیرانی، مهشید زارع زاده،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
چکیده
وزن هنگام تولد از شاخص های مهم سلامت نوزادان در هر جامعه است و به عنوان بهترین وسیله سنجش پیامد بارداری و مهمترین عامل تعیین کننده میزان ابتلا به بیماری یا مرگ نوزاد در نظر گرفته می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین اختلالات بینایی و مشکلات حرکتی بین کودکان 3 تا 6 سال با وزن تولد خیلی کم و وزن تولد بسیار کم بود. جامعه آماری این پژوهش 88 کودک، 34 کودک با وزن تولد بسیار کم، 54 کودک با وزن تولد خیلی کم بود که بصورت در دسترس انتخاب شدند. از آزمون مجموعه ارزیابی حرکتی کودکان-ویرایش دوم برای سنجش عملکرد حرکتی و از آزمون های بینایی برای سنجش تیزی بینایی، حساسیت تقابلی، دید سه بعدی، انحراف چشم، نیستاگموس، انطباق پذیری، همگرایی و ادراک بینایی استفاده شد. آزمون عملکردهای بینایی توسط یک چشم پزشک اطفال انجام گرفت. از آزمون ضریب همبستگی پیرسون با فواصل اطمینان بوت استراپ شده برای بررسی ارتباط بین هر یک از اندازه های بینایی و عملکرد حرکتی استفاده شد. همچنین برای تعیین ارتباط بین عملکرد حرکتی و انحراف چشم و نیستاگموس از ضریب دو-رشته ای نقطه ای استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان اختلالات بینایی و حرکتی در دو گروه کودکان زودرس در مقایسه با جمعیت سالم مقدار بالای است، اما با ین وجود بین نقص های بینایی و مشکلات حرکتی در دو گروه کودکان زودرس ارتباط معناداری وجود نداشت. این بدان معناست که وجود اختلال بینایی منجر به مشکلات حرکتی در کودکان زودرس نمی شود.
دکتر شعله خداداد کاشی، دکتر رحیم خسرومنش، دکتر آمنه اسدالهی،
دوره 12، شماره 24 - ( 10-1401 )
چکیده
شناخت چگونگی فعالیتبدنی دختران 7-12 ساله ایرانی در وضع موجود و طراحی مدل برای آن از الزامات تفکر استراتژیک است و میتواند در اتخاذ تصمیمات مهم به مدیران مربوطه کمک کند. از همین رو هدف این تحقیق طراحی مدلمفهومی فعالیتبدنی دختران 7-12 ساله ایرانی بود. روش تحقیق نظریهدادهبنیاد، رویکرد نظاممند بود. نمونهگیری از نوع نمونهگیری نظری بود و تا رسیدن به اشباع نظری؛ ضمن بررسی متون تخصصی؛ با 6 پدر، 17 مادر و 17 دختربچه مصاحبههای نیمه ساختار یافته انجام شد. یافتهها نشانداد 14 مقوله اصلی در رابطه با فعالیتبدنی دختران 7-12 ساله ایرانی وجود دارد. کنشگر اصلی در مدل طراحی شده، مادر است که شرایط و وضعیت را بررسی و با مشورت با همسرش، دخترش و مربی در نقش هدایتگر اصلی دختربچه ایفای نقش میکند. یافتهها همچنین نشان داد نهادهایحاکمیتی، وزارت آموزش و پرورش و مدارس؛ بر خلاف انتظار؛ تاثیر مطلوبی در فعالیتبدنی دختران 7-12 ساله ایرانی ندارند. بنابراین؛ فعالسازی و تعامل سازنده بین مادران، سازمانها و نهادهای مرتبط؛ مخصوصاً مدارس؛ و استفاده بهینه از امکانات ورزشی موجود کشور میتواند به طور چشمگیری فعالیتهایبدنی بین دختران 7-12 ساله را افزایش دهد.
حبیب اله حامدیان، مهدی نمازی زاده، سید محمدکاظم واعظ موسوی، مرضیه بلالی،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح بالیدگی جسمانی و سن تقویمی برتواناییهای حرکتی دانشآموزان 12-7 سال انجام شد. براین اساس تعداد 600 دانش آموز دختر و پسر 12-7 سال درسه رده سنی 8-7 سال، 10-9 سال و 12-11 سال انتخاب شدند. برای تعیین وضعیت بالیدگی جسمانی از برآورد درصد قامت بزرگسالی استفاده شد. درنهایت جهت ارزیابی توانایی حرکتی از آزمون توانایی حرکتی (DMT) استفاده شد. این آزمون برای ارزیابی تواناییهای استقامت، قدرت، سرعت، هماهنگی، انعطاف پذیری و توانایی عملکرد عمومی مورد استفاده قرار میگیرد. نتایج نشان داد اثر سن تقویمی و اثر سطح بالیدگی برای تواناییهای حرکتی مورد مطالعه معنادار بود. مقایسه میانگینها نشان داد دانشآموزان متولد شده در سطح بالیدگی طبیعی دارای میانگین توانایی حرکتی بالاتری نسبت به دانشآموزان در سطح بالیدگی زودرس و دیررس میباشند. همچنین دانشآموزان دختر با سطح بالیدگی دیررس دارای پایینترین میانگین توانایی حرکتی هستند. نتایج نشانداد اثر تعاملی سطح بالیدگی- سن تقویمی دختران معنادار بود. براساس نتایج مطالعه حاضر سطح بالیدگی اثر معناداری بر عملکرد و اجرای مهارتهای حرکتی دارد. در نهایت نتایج این پژوهش منحصربه جامعه فعلی و محدود به رنج سنی 12-7 سال شهر تهران میباشد و نماینده تمام گروه های سنی نیست.
فریبا جلالیان جوادپور، شیوا آزادفدا، فریده اشرف گنجوئی، مرجان صفاری،
دوره 13، شماره 26 - ( 10-1402 )
چکیده
مدیریت استعداد یکی از مهمترین موضوعات مدیریت منابع انسانی در سطح جهان است و هنوز هم یکی از مسائل مهم در بسیاری از سازمانها به شمار میرود و اهمیت منابع انسانی به مراتب از تکنولوژیهای جدید، منابع مالی و مادی بیشتر است. هدف از این پژوهش تدوین مدل مدیریت استعدادیابی در ورزشهای راکتی با رویکرد نظریه داده بنیاد بود. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری این پژوهش صاحبنظران، اساتید و کارشناسانی که با استعدادیابی در ورزشهای راکتی ایران در وزارتورزش و فدراسیونها و آموزشو پرورش و آکادمیها و مراکز ورزشی سروکار دارند، بودند. روش نمونهگیری به صورت نمونهگیری غیر احتمالی، با انتخاب هدفمند بود. اندازه نمونه در این پژوهش برابر با 20 نفر بود. ابزار اندازهگیری مصاحبه باز بود که برای سنجش پایایی از روش توافق درون موضوعی دو کدگذار استفاده شد که بر اساس آن روایی بهدستآمده برابر با 78/0 بود. همچنین کدگذاریها بر مبنای سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شد. بر مبنای تحلیل دادهها 159 مفهوم اولیه، 25 کد محوری و 5 کد گزینشی شناسایی شد. در نهایت پیشنهاد میشود با استفاده از مدل ارائهشده، روند اجرایی استعدادیابی را در ورزشهای راکتی بهبود بخشید که در نهایت منجر به توسعه ورزشهای راکتی در کشور شود.
هلنا خسروی، فرشاد امامی، سید عماد حسینی، محسن اسمعیلی،
دوره 13، شماره 26 - ( 10-1402 )
چکیده
هدف از این پژوهش تدوین مدلی در حوزه مالکیت معنوی در ورزش ایران بود. روش تحقیق، کمّی از نوع توصیفی همبستگی با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری تمامی افرادی بودند که در حوزه حقوق ورزشی فعالیتهای علمی یا اجرایی داشتند که با توجه به محدود بودن جامعه پژوهش، تعداد نمونه برابر با جامعه در نظر گرفته شد و درنهایت تعداد 72 نفر به صورت نمونهگیری نظری در تحقیق مشارکت کردند. برای جمعآوری دادههای پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. این پرسشنامه برگرفته از یک تحقیق کیفی بود که توسط تیم تحقیق در مرحله اول این پژوهش انجام شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط پنل متخصصین تأیید شد و پایایی پرسشنامه با استفاده از روشهای آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و بارعاملی گویهها محاسبه شد. به منظور تحلیل دادهها از مدلسازی معادلات ساختاری با نرمافزار PLS استفاده شد. الگوی مالکیت معنوی در ورزش شامل 8 بعد شامل نهاد بینالمللی، فرهنگ عمومی و آموزش، تدوین قوانین، تجاریسازی، توسعه صنعت ورزش، خلاقیت و نوآوری، پشتیبانی سازمانی-ساختاری و اشکال مالکیت معنوی ورزش بود که اثربخشی آنها مورد تأیید قرار گرفت. توجه به این الگو میتواند شناختی اثربخش به حوزه حقوق مالکیت معنوی در جامعه ورزشی فراهم آورد.
فاطمه راعی بیدگلی، علی محمد صفانیا، ابوالفضل فراهانی، حمید قاسمی،
دوره 14، شماره 27 - ( 6-1403 )
چکیده
در صنعت ورزش، ظرفیتهای بالایی برای شکلگیری استارتاپها وجود دارد. آنها در این صنعت با افتوخیزهایی روبهرو شدهاند. هدف از این تحقیق، شناسایی عوامل شتابدهنده به استارتاپهای ورزشی است. این تحقیق با روش تحقیق آمیخته و با ماهیت توسعهای انجام شد. مشارکتکنندگان شامل متخصصان و کارشناسان علمی کسبوکارهای ورزشی بود. از طریق روش نمونهگیری هدفمند معیار محور و بر اساس مصاحبههای عمیق دادههای کیفی جمعآوری شد و بر اساس رویکرد تحلیل مضمون تجزیهوتحلیل شدند. همچنین از طریق تحلیل سلسلهمراتبی (AHP) عوامل شناساییشده مورد مقایسات زوجی قرار گرفتند و آنها رتبهبندی شدند. نتایج نشان داد که شش دسته عوامل شتابدهنده به استارتاپهای ورزشی هستند و از بین آنها تقویت و توزیع زنجیره ارزش مهمترین عامل است. از همین رو برای شتاب دادن به استارتاپهای ورزشی باید زنجیره ارزشی برای آن استارتاپ تعریف کرد و در جهت تقویت آن کوشید.
مریم رخصتی عراقی، اسماعیل نصیری، صادق نصری، محمدرضا اسماعیلی،
دوره 14، شماره 28 - ( 10-1403 )
چکیده
در این پژوهش اثربخشی دو سبک مربیگری شاگرد محور و مربیمحور بر خودکارآمدی و عملکرد ورزشی دختران ژیمناست مورد مطالعه قرار گرفت. روش پژوهش، نیمهآزمایشی و از طرح پیشآزمون- پسآزمون استفاده شد. جامعه آماری، دختران ژیمناست 14-11 سال شهر تهران بود. روش نمونهگیری، خوشهای تک مرحلهای و نمونه پژوهش40 نفر دختران ژیمناست که بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار های سنجش متغیرها شامل پرسشنامه خودکارآمدی ورزشی (صحرائیان و همکاران،1395) و پرسشنامه محقق ساخته عملکرد ورزشی بوده است. پس از انجام پیشآزمون، گروه ها به طور جداگانه و به مدت دو ماه و دو روز در هفته در جلسات یک و نیم ساعته پروتکل تمرینات ورزشکار محور و مربی محور را اجرا کردند. از تحلیل کوواریانس برای آزمون فرضیهها استفاده گردید. یافتهها در مرحله پیشآزمون نشان داد که خودکارآمدی ورزشی و عملکرد ورزشی دختران ژیمناست گروه شاگرد محور به طور معناداری بیشتر از گروه مربی محور بوده است (05/0< P ). نتیجهگیری میشود که سبک مربیگری شاگرد محور در مقایسه با مربی محور در افزایش خودکارآمدی ورزشی و عملکرد ورزشی شاگردان اثربخشی بیشتری دارد و به مربیان پیشنهاد میشود در برنامه تمرینی دختران ژیمناست، تمرینات شاگرد محور را مورد توجه ویژه قرار بدهند.
خانم افسانه نژاد غنی، دکتر محمد کاظم واعظ موسوی، دکتر صالح رفیعی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
ﺳﻮاد بدنی موضوعی است که در سالهای اخیر توجه پژوهشگران علوم ورزشی و بهداشت و سلامت را به خود جلب کرده است و تحقیقات برای ارتقا سواد بدنی ضرورت و اهمیت بالایی دارد. در این راستا این مطالعه باهدف اثربخشی کلاس درس تربیتبدنی مدارس پویا بر توسعه سواد بدنی دانش آموزان 9 ساله اجرا شد. برای رسیدن به این هدف یک کلاس از مدارس پویا (31 نفر) و یک کلاس بهعنوان گروه کنترل (34 نفر) بهصورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. برای ارزیابی سواد بدنی از ارزیابی کانادایی سواد بدنی استفاده شد که سواد کلی بدن و همچنین زیرمجموعههای رفتارهای روزانه، دانش و فهم، شایستگی بدنی و انگیزه و اعتمادبهنفس را ارزیابی میکند. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد برای متغیر رفتار روزانه (506/0=p) و دانش و فهم (052/0=p) تفاوت بین دو گروه معنادار نیست؛ اما این تفاوت بر شایستگی بدنی (010/0=p) و انگیزه و اعتمادبهنفس (01/0=p) و نمره کل سواد بدنی (001/0=p) معنیدار است. با این حل همه متغیرها از پیشآزمون تا پسآزمون در گروه تجربی بیشتر از گروه کنترل پیشرفت داشتند. در حالت کلی نتایج این مطالعه تأثیر مثبت مدارس پویا را بر سواد بدنی تائید کرد که لزوم توجه به فعالیتهای مدارس پویا را آشکار میکند؛ و نتایج آن میتواند در مدارس و مهدکودکها کاربرد داشته باشد.