جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای اضطراب

اقای فرهنگ یزدان پرست، دکتر حمید صالحی،
دوره 5، شماره 10 - ( 9-1394 )
چکیده

در پژوهش حاضر، نویسندگان برای پدیده انسداد ناشی از فشار که در مهارت‌های ورزشی اتفاق می‌افتد یک توضیح مبتنی بر نیازهای توجه ارائه کرده‌اند. به این منظور با استفاده از روش تکلیف دوگانه نیازهای توجه اجرای سرو تنیس در دو موقعیت فشار پایین و بالا ارزیابی شد. تعداد 20 بازیکن ماهر تنیس به‌عنوان شرکت‌کننده انتخاب شدند و 60 سرو را به‌عنوان تکلیف اصلی در دو شرایط فشار پایین و بالا (رقابت) اجرا کردند. تکلیف ثانویه پاسخ به یک محرک شنیداری بود که در چهار موقعیت کاوش حین اجرای سرو ارائه ‌شد. طبق نتایج شرایط فشار ازیک‌طرف باعث افت عملکرد سرو تنیس، و از طرف دیگر افزایش سطح منابع توجه و تغییر الگوی نیازهای توجه شد. نتایج نشان می‌دهد ورزشکاران ماهر تحت شرایط فشار در قیاس با شرایط عادی منابع توجه بیشتری به اجرای خود اختصاص داده و روی برخی از بخش‌های مهارت بیشتر متمرکز می‌شوند. این تغییرات در نیازهای توجه می‌تواند علت انسداد در ورزش باشد. نتایج تحقیق شواهدی عینی و قوی در راستای پیش‌بینی‌های نظریه‌های تمرکز بر مهارت، مطرح در موضوع انسداد در ورزش ارائه می‌دهد.


خانم بهناز ارباب، دکتر سید محمد کاظم واعظ موسوی، دکتر رخساره بادامی،
دوره 5، شماره 10 - ( 9-1394 )
چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه کمال گرایی ورزشی و اضطراب رقابتی بازیکنان تیم ملی کاراته بانوان کشور بود. روش شناسی: این تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است که در آن 30 نفر از بازیکنان تیم ملی کاراته بانوان کشور در رده سنی امید و بزرگسال، که کل جامعه آماری را تشکیل می دادند پرسشنامه اضطراب حالتی رقابتی و صفتی رقابتی مارتنز و پرسشنامه کمال گرایی ورزشی دان و همکاران را تکمیل کردند. یافته های تحقیق با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام  تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که کمال گرایی ورزشی با اعتماد به نفس همبستگی منفی و با اضطراب صفتی همبستگی مثبت دارد. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد کمال گرایی کلّی قوی ترین پیش بینی کننده اضطراب صفتی است و فشار ادراک شده از طرف مربی پیش بینی کننده اضطراب شناختی و اعتماد به نفس است. همچنین نگرانی بیش از حد در مورد اشتباهات و استانداردهای شخصی پیش بینی کننده اضطراب جسمانی می باشد. بحث و نتیجه گیری: تعدیل کمال گرایی به ورزشکار کمک می کند تا کمتر تحت تأثیر اضطراب رقابتی قرار بگیرد و اعتماد به نفسش افزایش یابد و بدین­گونه، احتمال موفقیت بیشتر می­شود


دکتر حمید صالحی، خانم مریم محسنی،
دوره 7، شماره 14 - ( 9-1396 )
چکیده

هدف از انجام این تحقیق، ارزیابی سطح اضطراب تجربه‌شده داوران فوتبال ایرانی و پیش‌بینی سطح اضطراب رقابتی داوران بر اساس ابعاد خودآگاهی و سبک‌های مقابله بود. تعداد 113 داور مرد فوتبال به صورت داوطلبانه یک پرسشنامه ویژگی‌های فردی، مقیاس خودآگاهی [SCS؛ فنستین، شیِر، و باس (1)] و نسخه‌های اصلاح شده برای داوران ‌آزمون اضطراب رقابتی-ورزشی [SCAT؛ مارتنز، والی و بارتون (2)] و سیاهه سبک مقابله برای ورزشکاران [CSIA؛ انشل و کاسیدیس (3)] را تکمیل کردند. نتایج نشان داد داوران در یک رقابت سطوح پایین از اضطراب ورزشی (14.19 ± 3.54) را تحمل کرده‌اند. مشخص شد داوران در رویارویی با وقایع اضطراب‌زا اغلب از استراتژی‌های اجتنابی استفاده می‌کنند تا رویکردی. نتایج نشان داد سبک مقابله اجتنابی و ابعاد سه‌گانه خودآگاهی (خصوصی، عمومی، اجتماعی) همبستگی معناداری با اضطراب رقابتی داوران دارند. تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام نشان داد خودآگاهی خصوصی و سبک مقابله‌ اجتنابی بهترین پیش‌بینی‌کننده‌های اضطراب رقابتی داوران هستند و درمجموع 25درصد از واریانس را تبیین می‌کنند. یافته‌ها نشانگر این است که اضطراب رقابتی داوران می‌تواند تحت تأثیر خودآگاهی و سبک مقابله اتخاذشده آنان در شرایط رقابتی باشد.   
خانم عادله زهتاب نجفی، دکتر سید محمد کاظم واعظ موسوی، دکتر حمید رضا طاهری،
دوره 8، شماره 15 - ( 5-1397 )
چکیده

این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی منتخبی از مداخلات روان شناختی بر کاهش اضطراب حالتی رقابتی در ورزشکاران شهر کرمانشاه انجام گرفت.: پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی به صورت پیش آزمون- پس آزمون باگروه گواه و گمارش تصادفی بود. نمونه ای با حجم 90 نفر به صورت در دسترس انتخاب و در دوگروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند. پکیج آموزشی مداخلات در طول 12 جلسه 90 دقیقه ای بر گروه آزمایش اجرا گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه اضطراب حالتی رقابتی مارتنز بود و تجزیه و تحلیل آماری با روش های آماری توصیفی و آزمون آماری کوواریانس چندمتغیری (مانکوا) بوسیله نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 انجام گرفت. نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس گروه ها نشان داد که مداخلات روان شناختی اضطراب حالت رقابتی ورزشکاران گروه آزمایش را کاهش داده است. (353/195 f1= اضطراب شناختی،000 /0p <، 740/128 f1= اعتماد به نفس،000 /0p <، 940/31 f1= اضطراب جسمانی،000 /0p <). به­طور کلی نتایج، حاکی از تأثیر اجرای مداخلات روان­شناختی بر کاهش اضطراب حالتی رقابتی ورزشکاران می­باشد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research in Sport Management and Motor Behavior

Designed & Developed by : Yektaweb