The Effect of Salicylic Acid on the Concentration of Anthocyanins in Infected Daisy ( Bellis Perennis L.) Plants by Some of the Fungi Lines. Journal title 2006; 18 (49) :427-438
URL:
http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1168-fa.html
چکیده: (4831 مشاهده)
عملکرد حفاظتیای که به آنتوسیانین برگها نسبت میدهند، میتواند به طور مؤثری با ترکیبات القا کننده مانند ترکیبات بیماریزا، سالیسیلیک اسید و تعدادی از ترکیبات دیگر تحریک شود. در این پژوهش گیاه دارویی مینای چمنی1 از خانواده مرکبیان (کاسنی) ساخته شدن آنتوسیانین سیانیدین3- مالونیل گلوکورونوزیل گلوکوزید2را در برگهای خود در پاسخ به سالیسیلیک اسید و عامل بیماریزایی افزایش میدهد. نتایج حاکی از آن است که مقدار آنتوسیانین در گیاهان تیمار شده با غلظتهای 3، 7 و 11 میکرومولار سالیسیلیک اسید نسبت به گیاهان تیمار نشده با این اسید و بدون آلودگی قارچی(گیاهان کنترل) افزایش پیدا کرد. همچنین مقدار آنتوسیانین در گیاهان آلوده به قارچ و بدون تیمار سالیسیلیک اسید بیشتر از گیاهان کنترل بود. در ضمن زمانی که گیاهان آلوده، با سالیسیلیک اسید تیمار شدند، افزایش چشمگیری در مقدار آنتوسیانین نسبت به گیاهان کنترل مشاهده شد. همچنین کروماتوگرامهای به دست آمده از نمونهها، به روش HPLC و مقایسه آنها با کروماتوگرام آنتوسیانین استاندارد نتایج فوق را تأیید کرد.
انتشار: 1385/8/24