جستجو در مقالات منتشر شده



عظیم امین عطائی،
دوره 13، شماره 3 - ( 9-1392 )
چکیده

در این مطالعه، به شبیه سازی عددی فرآیند انتقال جرم اکسیژن در بسترهای مویرگ انسان با در نظر گرفتن جمله پخش محوری می پردازیم. معادله شبیه سازی شده یک معادله دیفرانسیل با مشتقات پاره ای نامانا از نوع همرفت- نفوذ می باشد که در مسائل مهندسی زیستی کاربرد فراوان دارد و گسترش عمده آن در مسائل لایه مرزی سیالات، مدارهای الکتریکی در کابلها و مسائل انتقال جرم می باشد.
حل تحلیلی این نوع معادلات پیچیده است. بنابراین حل عددی برای بدست آوردن جواب تقریبی اهمیت فراوانی دارد و همگرائی و پایداری در این روش حل همواره مورد سئوال بوده است. در این مطالعه، سعی می کنیم سئوالات بالا را با در نظر گرفتن این معادله خاص جواب دهیم و برای این منظور از روش تفاضلات متناهی استفاده می کنیم.
حسن ربانی، محمد مردانی، حمیده وحید،
دوره 14، شماره 2 - ( 5-1393 )
چکیده

در این تحقیق با استفاده از روش تابع گرین در رهیافت تنگابست به مطالعه‏ی ترابرد الکترونی یک سامانه ی چند مولکولی فتالوسیانین مس متصل دو هادی فلزی پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که در گاف های این سامانه چگالی حالت های الکترونی مستقل از تعداد مولکول ها یا طول سامانه رفتار می‏کند. همچنین افزایش طول سامانه علاوه بر کاهش رسانش تونل زنی، باعث ظهور دره ها و قله هایی در گاف های طیف رسانش می شود و بسته به مقدار انرژی الکترون ورودی به خصوص در لبه ی گاف ها، تونل زنی الکترونی راحت تر صورت می گیرد.
حمدا.. صالحی، بهاره توکلی نژاد،
دوره 14، شماره 2 - ( 5-1393 )
چکیده

در این مقاله خواص ساختاری، الکترونی، اپتیکی و کشسانی سولفید استرانسیوم در فاز کلرید سدیم بررسی شده است. محاسبات با استفاده از روش شبه پتانسیل  بارپایسته در چارچوب نظریۀ تابعی چگالی و با استفاده از نرم‌افزار صورت گرفته است. تابع دی‌الکتریک برای تابش تا حدود 40 الکترون ولت محاسبه شده است. گاف نواری به‌دست آمده درراستای  (X-&Gamma)  4933/2الکترون ولت است که با دیگر داده‌های  موجود سازگاری خوبی دارد.
محمداسماعیل عظیم عراقی، صبح ناز ریاضی، سالار پورتیمور،
دوره 14، شماره 3 - ( 7-1393 )
چکیده

دراین پژوهش، مکانیسم هدایت لایه های نازک برموآلومینیوم فتالوسیانین ساخته شده به روش پرتوهای الکترونی بوسیله الکترودهای طلا و آلومینیوم مورد بررسی قرار می گیرد. مشخصه های جریان-ولتاژ قطعه های ساندویچی برای رنج دمایی 413-298 کلوین در شرایط تاریک محاسبه گردید. مشاهده می شود که جریان عبوری از قطعه ها برای همه ولتاژهای در رنج 6-0 ولت با افزایش دما، افزایش می یابد. در ولتاژهای پایین 2-0 ولت مشخصه جریان-ولتاژ رفتاراهمی دارد، درحالیکه بار فضایی محدود جریان در ولتاژهای بالا 6-2 ولت ظاهرمی شود، که به وسیله یک تراز گسسته تله محدود می گردد. در وابستگی رسانندگی الکتریکی به دما، بیش ازیک ناحیه خطی بدست آمد. همچنین مقادیر تحرک پذیری حامل های بار وانرژی فعالسازی قطعه محاسبه شد
محمود بهار، حسین گل نبی، مه سیما حمیدی،
دوره 14، شماره 3 - ( 7-1393 )
چکیده

هدف این مطالعه، برآورد آهنگ جذب ویژۀ (SAR) القاء شده در بافت های سر انسان، به عنوان یک مدل مکعبی پر از ماده دی الکتریک اتلافی است، که تحت تأثیر امواج تخت الکترومغناطیسی قرار گرفته است. این پژوهش با کمک شبیه سازی کامپیوتری و با استفاده از کدهای برنامه نویسی C انجام شده است. روش عددی مورد استفاده، روش تفاضل محدود در حوزه زمانی (FDTD)، همراه با لایه سازگار کامل (PML)، به عنوان شرط مرزی جذب کنندۀ مناسب است. شرایط متفاوت تابش گیری، همچنین عوامل فیزیکی مختلف در نظر گرفته شده اند، تا امکان مقایسه با کارهای دیگران وجود داشته باشد. سر انجام عمق نفوذ یکی از مدل های انتخاب شده، از طریق درون یابی برآورد شده است. نتایج حاصل که کاملاً با کارهای دیگران سازگارند، نشان می دهند که برای بافت های زیستی به عنوان محیط های پاشنده، تخمین های درستی حاصل می شود؛ اما با تغییر کردن ساختار مدل، اگر پیش گویی های خیلی دقیق مورد نظر نباشند، نتایج به دست آمده تغییر نمی کنند. علاوه بر این، همبستگی عمق نفوذ و بسامد، با مطالعات نظری دیگر مطابقت دارد.
مریم عرب عامری، احسان میرمحرابی،
دوره 17، شماره 40 - ( 3-1394 )
چکیده

عملگر های مشتق و انتگرال کسری مفهوم جدیدی از مشتق و انتگرال از مرتبه دلخواه می باشد. معادله دیفرانسیل با مشتقات نسبی) (PDE که مشتقات موجود در آن بتوانند از مرتبه کسری باشند معادله دیفرانسیل با مشتقات نسبی کسری ( (FPDE گفته می شود. امروزه این معادلات به دلیل کاربرد زیاد توجه ویژه ای را به خود معطوف داشته اند. در این مقاله حالت نسبتاً کلی از یک FPDE مطرح می شود، برای بدست آوردن یک طرح عددی، مشتقات کسری موجود در معادله با استفاده از تعاریف متداول گرانوالد- لتنیکوف ، ریمان- لیوویل و کاپتو جایگزین می شوند و به جهت بهبود جواب عددی، مشتقات نسبی موجود در معادله با استفاده از طرح های تفاضلی غیر استاندارد (NSFD ) گسسته سازی می شوند. سپس پایداری طرح عددی حاصل بررسی می گردد و ثابت می شود روش معرفی شده غیر مشروط پایدار است. در پایان با هدف تایید نتایج تئوری، تکنیک معرفی شده برای حل معادله موج با مرتبه کسری که در فیزیک و شاخه های آن کاربرد فراوانی دارد بکار می رود. نتایج عددی مؤید یافته های تئوری است و نشان از کارایی این تکنیک دارد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb