3 نتیجه برای کرمیان
رویا کرمیان، مصطفی اسدبیگی، مسعود رنجبر،
دوره 12، شماره 3 - ( 8-1391 )
چکیده
جنس مریم گلی از جنسهای مهم تیرۀ نعنائیان است که اغلب گونههای آن ارزش غذایی و دارویی دارند. در این پژوهش محتوای فنل و فلاونوئید کل و نیز فعالیت آنتیاکسیدانی عصارۀ متانولی گونۀ سالویا اتیوپیس ارزیابی شد. اجزای موجود در روغنهای ضروری این گونه بهصورت کمّی و کیفی باGC و GC-MS آنالیز شد. همچنین فعالیت ضد باکتریایی عصارۀ متانولی روغنهای ضروری گونۀ بررسی شده بهترتیب در برابر شش و دو سویه باکتری گرم مثبت و منفی بررسی شد. نتایج نشان داد که گونۀ سالویا اتیوپیس دارای محتوای ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی چشمگیری است. در بررسی ترکیبات روغنهای ضروری گونۀ بررسی شده 11 ترکیب شناسایی شد که آلفا-کوپاین با مقدار 48/33% فراوانترین ترکیب روغنهای ضروری بود. عصارۀ گونۀ بررسی شده در زمینۀ فعالیت ضد باکتریایی پتانسیل مهاری بسیار زیادی را در برابر باکتری پروتئوس ولگاریس نشان داد؛ هرچند روغنهای ضروری آن فاقد فعالیت ضد باکتریایی بود.
رویا کرمیان، داود علی حسینی،
دوره 14، شماره 3 - ( انگلیسی 1393 )
چکیده
عصاره متانولی برگ و پیاز گونه آلیوم آمپلهپرازوم (آلیاسه) جهت آنالیز محتوای ترکیبات فنلی و پتانسیل آنتیاکسیدانی و نیز خواص ضدباکتریایی مورد مطالعه قرار گرفت. جهت سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی از دو روش بیوشیمیایی جاروبکنندگی رادیکال آزاد DPPH و سیستم لینولئیک اسید/ بتا کاروتن استفاده شد و جهت اندازهگیری محتوای فنل و فلاونوئید کل، به ترتیب از روشهای فولین- سیوکالتو و کلرید آلومینیم استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که عصاره دو بخش مورد مطالعه از نظر محتوای ترکیبات فنلی متفاوت بوده و در سیستم DPPH فعالیت آنتیاکسیدانی کمتری از اسید آسکوربیک اسید و BHT به عنوان آنتیاکسیدانهای سنتزی نشان دادند. ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی نشان داد که عصاره پیاز گونه مورد مطالعه در غلظت 100 میلیگرم در لیتر، در ممانعت از رشد باکتریهای هموفیلوس انفلوانزا و باسیلوس سرئوس و عصاره برگ آن در همین غلظت، در ممانعت از رشد باکتری باسیلوس سرئوسموثرتر بودند. بنابر نتایج حاصل عصاره گونه مورد مطالعه فعالیت آنتیاکسیدانی قابلتوجهی نشان داده و میتواند بعنوان یک مکمل دارویی جدید در آینده مورد استفاده قرار گیرد
رویا کرمیان،
دوره 15، شماره 2 - ( یافته های نوین در زیست شناسی 1393 )
چکیده
ساپونین¬ها متابولیت¬های ثانویه¬ای هستند که در بسیاری از گیاهان و برخی جانوران یافت می¬شوند. این ترکیبات گلیکوزیدهایی با وزن مولکولی بالا هستند که دارای گروه قندی متصل به آگلیکون تری¬ترپنی یا استروئیدی می¬باشند. بسیاری از ساپونین¬ها دارای خاصیت پاک¬کنندگی هستند و در آب کف پایدار ایجاد می¬کنند. جنسSilene L. با بیش از 700 گونه یکی از بزرگترین جنس¬های تیره میخکیان است که اغلب در نیمکره شمالی گسترش دارند. ترکیبات ساپونینی از متابولیت¬های ثانویه فراوان موجود در گیاهان این جنس هستند. در پژوهش حاضر، محتوای ساپونین کل در ریشه و بخش هوایی 3 گونه از جنس Silene ( S. ginodioca, S. spergulifoliaو S. swertiifolia) به صورت کمی و کیفی به روش¬های اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی لایه نازک مورد مطالعه قرار گرفت. در این بررسی 5 فرکشن مختلف از هر بخش گیاه به دست آمد، که فرکشن 1 در هر دو بخش و در هر سه گونه حاوی بالاترین مقدار ساپونین بود. از سوی دیگر، مقدار ساپونین استخراج شده از ریشه¬ها بالا بود. همچنین کروماتوگرافی عصاره¬ها بر روی صفحات TLC لکه¬های ساپونینی با مقادیر Rf مختلف را آشکار ساخت.