جستجو در مقالات منتشر شده


5 نتیجه برای قارچ


دوره 8، شماره 4 - ( 12-1387 )
چکیده

به منظور بررسی و شناسایی مایکوفلور جنگل‌های شمال شرق ایران، نه گونه از آسکومیست‌های ماکروسکوپی جنگل شهید زارع و سیاه رودبار جمع‌آوری و پس از انتقال به آزمایشگاه تعیین نام شد. این گونه‌ها متعلق به چهار راسته، شش خانواده و هفت جنس و شامل بیسپورلا ساپالیدا1، هلولا استابلوم2، هلولا کریسپا3، هلولا ماکروپوس4، هیمنوسیفوس آلبیدوس5 ، لاسیوسفارآ اسپرموئیدوس6، پزیزا آرونینسی7، تارزتاکاتینوس8 و اکسی لاریاهیپوکسیلون9 بودند. از این میان گونه‌های بیسپورلا ساپالیدا، هلولا ماکروپوس، هیمنوسیفوس آلبیدوس، لاسیوسفارآ اسپرموئیس، پزیزا آرونینسی، تارزتاکاتینوس تاکسون‌های جدید برای فلور قارچ‌های ایران هستند.
زهرا خدام دربار محمدی، رضا ثابت داریانی،
دوره 12، شماره 4 - ( 11-1391 )
چکیده

دراین مقاله مشخصه‌های تشدید تونل‌زنی (ضریب عبور، چگالی جریان و مقاومت دیفرانسیل منفی) از چاه‌های کوانتومی دوگانۀ مثلثی Alx Ga1-x As / Ga As بررسی شده است. برای حل معادلۀ مستقل از زمان شرودینگر در ساختارهای چاه مثلثی از تابع ایری1 استفاده شده است. به‌طور اساسی، عبارت‌های دقیق ضرایب بازتاب وعبور قبل و بعد از اعمال میدان الکتریکی خارجی برای دو چاه کوانتومی مثلثی متقارن براساس تقریب جرم مؤثر به‌عنوان تابعی از پارامترهای ساختار شامل پهنای چاه، پهنای سد، عمق چاه و ولتاژ اعمال شده به‌دست آمده‌اند. نتایج نشان می‌دهند که یک رفتار مقاومت دیفرانسیلی منفی در این گونه چاه‌های کوانتومی دیده می‌شود

دوره 18، شماره 45 - ( 3-1387 )
چکیده

مالاشیت گرین یکی از فرآورده‌های رنگی آنیلین است. این ماده به عنوان ترکیبی جهش‌زا و سرطان‌زا شناخته شده است. استعمال این ترکیب شیمیایی، برای ماهیانی که به مصرف انسان می‌رسند، مورد تأیید اداره نظارت بر دارو و غذای ایالات متحده(FDA) قرار نگرفته است. به دنبال اعمال محدودیت مصرف مالاشیت‌گرین توسط FDA، اثرات زیست محیطی بسیار نامطلوب آن و بی‌خطر بودن کامل آلویتا، این ماده به عنوان جای‌گزین مالاشیت گرین بررسی شد. این تحقیق به دو روش آزمایشگاهی و محیطی انجام گرفت. در روش آزمایشگاهی ابتدا تخم‌های آلوده به قارچ ماهی قزل آلا بر روی محیط کشت سابورودکستروز آگار، کشت داده و خالص‌سازی شد. سپس آلویتا با غلظت‌های 4،3،2،1 و5 گرم در لیتر به محیط کشت سابورودکستروز آگار اضافه شد و توده‌های قارچی خالص‌سازی شده موکور و رایزوپوس، بر روی آن کشت داده شد. بعد از زمان 48 ساعت و یک هفته، نمونه‌ها بررسی شدند، روی نمونه شاهد(بدون آلویتا)، توده قارچی رشد کرد و در نمونه‌های حاوی آلویتا هیچ قارچی مشاهده نشد. در روش محیطی یک تراف شاهد(بدون آلویتا) و سه تراف حاوی آلویتا، به روش حمام دادن، با غلظت‌های 1 گرم در لیتر به مدت‌های30 و60 دقیقه، و 2 گرم در لیتر به مدت30 دقیقه و یک تراف مالاشیت گرین با غلظت 2میلی‌گرم در لیتر به مدت یک ساعت، در مزرعه تکثیر و پرورش ماهی قزل آلا نیاک بررسی شدند. تجزیه و تحلیل‌های آماری نتایج به دست آمده که با استفاده از نرم‌افزار spss و استفاده از آزمون آنالیز واریانس انجام گرفت، حاکی از آن است که با ضریب اطمینان 95 درصد و 265/0P=، اختلاف معنی‌داری بین تعداد تخم‌های چشم‌زده تراف‌های حاوی آلویتا و تراف حاوی مالاشیت گرین وجود ندارد و آلویتا با غلظت یک گرم در لیتر از بین غلظت‌های آزمایش شده، می‌تواند جای‌گزین مناسبی برای مالاشیت‌گرین باشد.

دوره 18، شماره 49 - ( 9-1384 )
چکیده

عمل‌کرد حفاظتی‌ای که به آنتوسیانین برگ‌ها نسبت می‌دهند، می‌تواند به طور مؤثری با ترکیبات القا کننده مانند ترکیبات بیماری‌زا، سالیسیلیک اسید و تعدادی از ترکیبات دیگر تحریک شود. در این پژوهش گیاه دارویی مینای چمنی1 از خانواده مرکبیان (کاسنی) ساخته شدن آنتوسیانین سیانیدین3- مالونیل گلوکورونوزیل گلوکوزید2را در برگ‌های خود در پاسخ به سالیسیلیک اسید و عامل بیماری‌زایی افزایش می‌دهد. نتایج حاکی از آن است که مقدار آنتوسیانین در گیا‌هان تیمار شده با غلظت‌های 3، 7 و 11 میکرومولار سالیسیلیک اسید نسبت به گیا‌هان تیمار نشده با این اسید و بدون آلودگی قارچی(گیا‌هان کنترل) افزایش پیدا کرد. همچنین مقدار آنتوسیانین در گیا‌هان آلوده به قارچ و بدون تیمار سالیسیلیک اسید بیش‌تر از گیا‌هان کنترل بود. در ضمن زمانی که گیا‌هان آلوده، با سالیسیلیک اسید تیمار شدند، افزایش چشم‌گیری در مقدار آنتوسیانین نسبت به گیا‌هان کنترل مشاهده شد. همچنین کروماتوگرام‌های به دست آمده از نمونه‌ها، به روش HPLC و مقایسه آن‌ها با کروماتوگرام آنتوسیانین استاندارد نتایج فوق را تأیید کرد.

دوره 18، شماره 54 - ( 6-1381 )
چکیده

این تحقیق به منظور بررسی و شناسایی گونه‌‌‌های اندومیکوریز(VAM) برخی گیا‌‌هان زراعی( گندم،‌ ‌‌ یونجه جو، پیاز، لوبیا ، گوجه فرنگی، توت فرنگی نمونه گلخانه‌ای ) اطراف شهر مشهد واقع در شمال شرق ایران در طی یک سال انجام گرفت . گونه‌‌‌های اندومیکوریزی موجود در ریزوسفر این گیا‌‌هان با استفاده از روش غربال تر جداسازی شد. در این بررسی13 گونه قارچ متعلق به 6جنس قارچ میکوریز آرباسکولی شناسایی شد. (قارچ‌‌های علامت‌گذاری شده برای اولین بار از خراسان گزارش می‌شود.) این گونه‌‌‌ها عبارتند از : Glomus constrictum, G. etunicatum*, G. fasciculatum, G. geosporum*, G.macrocarpum, G.mosseae, G. tortuosum*, G. cf. albidum, Sclerocystis sinuosa, Acaulospora gerdemannii*, Entrophospora infrequens*, Gigaspora, Scutellospora calospora* .

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb