جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای Hu


دوره 8، شماره 4 - ( 12-1387 )
چکیده

این آزمایش به منظور تعیین مقدار مناسب اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره HUFA برای رشد و بقای مولدین مادهٔ میگوی پاسفید در یک دورهٔ دوماهه ( از15فروردین تا 15 خرداد1387) انجام شد. در این پژوهش غذای خشک اولیه حاوی مواد تشکیل دهندهٔ یک‌سان و پروتیین یک‌سان (5/31درصدپروتیین) بود ولی به جیره‌های آزمایشی مقادیرمتفاوت HUFA 1،2 و 3 درصد افزوده شد که تأثیرآن روی وزن، طول بدن و بازماندگی میگوهای تیمارهای مربوط بررسی شد و با میگوهای جیرهٔ شاهد که با غذاهای طبیعی (کرم پرینرییس، صدف ملالیس و ماهی مرکب3 ) تغذیه شده بودند مقایسه شد. غذاهای خشک استفاده شده با نسبت‌های مذکورHUFA تفاوت معنی‌داری از لحاظ درصد بازماندگی (SVR) با یک‌دیگر و با جیرهٔ شاهد نداشتند (05/0< P). بیش‌ترین درصد افزایش طول بدن ( L%) در میگوهای جیرهٔ شاهد و بعد از آن در جیرهٔ حاوی 1 درصد HUFA بود (05/0> P) و بالاترین درصد افزایش وزن (%WG) در جیرهٔ حاوی 1 درصد HUFA دیده شد که با میگو‌های سایر تیمارها و تیمار شاهد تفاوت معنی‌دار آماری داشتند(05/0> P).
ملیحه اعظم مهاجران، عباس شاهسواری،
دوره 13، شماره 1 - ( 3-1392 )
چکیده

در تابستان و پاییز 1388 گونه‌های مشاهده شده‌ای از جنس تاج خروس (آمارانتوس)1 در مناطق رودرال و زِگِتال شهر همدان بررسی شدند. در این پژوهش 100 قطعۀ نمونه به‌طور تصادفی انتخاب و جمعاً 6 گونۀ از تاج خروس، به‌عنوان عناصر خودروی نئوفیت شناسایی شدند: رتروفلگوس2، لیویدوس3، کلروستاچیس ویلد4، آلبوس5، ویریدیس6 و بیلیتویدس واتسون7 پراکندگی گونه­های فوق در بسیاری از محیط‌های زِگِتال (زمین‌های زراعی و فضاهای سبز شهری) و رودرال (زمین‌های بایر و حاشیۀ دیوارها وغیره) با پراکندگی چشم‌گیری، معرف تطابق مطلوب این عناصر با محیط­های تخریب شده است. در میان گونه‌های جمع­آوری شده، گونۀ رتروفلکوس با بیش‌ترین پراکندگی در زمین­های زراعی، باغ‌ها، با درجۀ همروبی H5 (آلفایوهمروب)8 به‌عنوان عنصری زِگِتال و گونۀ بیلیتویدس با درجۀ همروبی H6 (پلی‌همروب)9 در شکاف آسفالت­ها و سنگ‌فرش­ها، به‌عنوان عناصر شدیداً رودرال شهر همدان معرفی می‌شوند. گونه‌های دیگر مشاهده شده از این جنس، با درجۀ همروبی H4 (بتایوهمروب)10 بیش‌تر در کنار دیوارها، باغچه‌ها، فضاهای سبز شهری و غیره رشد می‌کنند. 

دوره 18، شماره 44 - ( 8-1387 )
چکیده

دانه های گرده به عنوان آئروآلرژن های خیلی قوی شناخته شده اند که واکنش های التهابی الرژیک وابسته به IgE را تحریک می کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهند آلودگی هوا پاسخ IgE به آلرژن ها را افزایش می دهد. برای بررسی آلرژی زایی دانه های گرده و تعیین اثر آلودگی هوا بر پتانسیل آلرژیک آن‌ها، عصاره های گرده ای به طریق درون پوستی و درون صفاقی به خوکچه های هندی تزریق شدند. نتایج به وسیلۀ آزمون های پوستی، روش الیزا، SDS-PAGE، و ایمونوبلاتینگ بررسی شد. افزایش قطر هاله، افزایش IgE و ائوزینوفیل ها در خوکچه های تیمار شده با عصاره های گرده ای در مقایسه با خوکچه های تیمار شده با بافر مشاهده شد. همچنین افزایش این فاکتور ها در عصاره های گرده ای آلوده در مقایسه با عصاره های عادی دیده شد که نشان دهندۀ اثر آلرژیک آلاینده های هوا، علاوه بر عصاره های گرده ای است. ایمونوبلات باندهای متصل شده به IgE اختلاف آشکاری را بین عصاره های گرده ای آلوده و غیر آلوده نشان نداد و در هر دو عصاره گرده ای عادی و آلوده دو باند در گسترۀ 46 تا 55 کیلو دالتون و 35 کیلو دالتون آشکار شد. بنا بر این، این باندها از سویی اثر آلرژی زایی عصاره های گرده ای این گیاه را نشان می‌دهند و از سوی دیگر نشان می‌دهند که آلرژن های گرده ای تحت تأثیر آلا ینده های هوا قرار نمی گیرند. همچنین با توجه به افزایش آلرژی زایی عصاره های آلوده نسبت به عصاره های غیرآلوده، نتیجه گیری می شود که در این گیاه آلاینده ها مستقل از اثر روی پروتئین های آلرژی زا، سبب افزایش آلرژی زایی می شوند.

دوره 18، شماره 45 - ( 3-1387 )
چکیده

ناپلی و سیست کپسول‌زدایی شده آرتمیا کاربرد وسیعی در صنعت آبزی‌پروری دنیا دارد. در تغذیه و پرورش بسیاری از گونه‌های ماهیان آب شیرین و دریایی کاربرد ناپلی و سیست کپسول‌زدایی شده آرتمیا تأثیرات خوبی را در برداشته است. در این پژوهش تأثیر نوع تغذیه اولیه بر رشد لارو نورس قزل‌آلای رنگین کمان بررسی شده است. لاروهای نورس که تازه تغذیه فعال آن‌ها شروع شده بود در پنج تیمار غذایی سیست کپسول‌زدایی شده، ناپلی آرتمیا، مخلوط سیست کپسول‌زدایی شده و غذای فرموله شده، مخلوط ناپلی و غذای فرموله شده و بالاخره غذای فرموله شده به مدت20 روز تغذیه شدند و سپس در ادامه کار به مدت 20 روز دیگر با غذای فرموله شده تغذیه شدند. نتایج تغذیه با 5 تیمار غذایی آرتمیا در 20 روز اول نشان داد که رشد لاروها در تیمار غذایی ناپلی، دارای اختلاف معنی‌دار با سایر تیمارها بود. برای بررسی تأثیرات بعدی تغدیه با این تیمارها، پرورش دوره 20 روزه دوم در همه تیمارها، با غذای فرموله شده انجام گرفت. نتایج نشان داد که آهنگ رشد لاروهای تغذیه شده با مخلوط سیست کپسول‌زدایی شده و غذای فرموله شده نسبت به سایر تیمارها بالاتر و معنی‌دار بود و وزن لاروها در این تیمار از 5/0 گرم به 2/2 گرم رسیده بود. ضریب رشد ویژه در این تیمار 8/4 بود که دارای بالاترین مقدار در بین تیمارها بود. هم‌چنین ضریب تبدیل غذایی دارای پایین ترین مقدار(07/1) در بین تیمارهای مورد بررسی در20 روزه دوم بود. لاروها در پارامترهای فاکتور وضعیت، رشد ویژه، مقدار غذای روزانه، ضریب تبدیل غذایی و Daily Feeding rate% دارای اختلاف معنی‌دار بودند. اختلاف معنی‌دار در پارامترهای بقا، قابلیت تبدیل غذایی مشاهده نشد. بالاترین رشد در دوره 20 روزه دوم در تیمار سوم(مخلوط سیست دکپسوله و غذای فرموله شده) مشاهده شد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb