جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای گلومرول

سمیه مهدویان، فرشاد غزالیان، خسرو ابراهیم،
دوره ۱۹، شماره ۲۱ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر ۸ هفته تمرین مقاومتی و مکمل ویتامین D بر برخی از شاخص‌های عملکرد کلیوی در رت­های نر مبتلابه نارسایی کلیوی بود. در این مطالعه تجربی، تعداد ۱۶ سر موش صحرایی (۷-۸ هفته و میانگین وزن ۳۵۰ تا ۳۷۰ گرم) نر در چهار گروه (۴=n): تمرین، گروه مکمل، گروه تمرین و مکمل و گروه کنترل قرار گرفتند. پس از القا آسیب کلیوی از طریق روش جراحی NX ۶/۵ و گذشت دو هفته، تمرین مقاومتی به مدت ۸ هفته اجرا گردید. به‌صورت هم‌زمان نیز ویتامین D به میزان ۱۰۰۰ واحد در هفته به‌صورت عضلانی به رت‌ها تزریق گردید. در پایان، میزان تصفیه گلومرولی (با استفاده از مقادیر اوره و کراتینین) و سطوح سرمی ویتامین D، کلسیم و فسفر اندازه‌گیری شدند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و آزمون آنووا یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده گردید. نتایج نشان داد، تصفیه گلومرولی و ویتامین D در گروه تمرین و مکمل در مقایسه با گروه کنترل و تمرین افزایش معنی‌داری نشان داد (۰/۰۵>P). این در حالی بود که مقادیر اوره و کراتینین و همچنین کلسیم و فسفر سرم کاهش معنی‌داری پیدا کردند (۰/۰۵>P). به نظر می‌رسد استفاده هم‌زمان از تمرینات مقاومتی و مکمل ویتامین D می‌تواند بر میزان فیلتراسیون گلومرولی مؤثر باشد.

وحید فاضلی، پژمان معتمدی، حمید رجبی، ندا خالدی،
دوره ۲۱، شماره ۲۶ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر تاثیر تمرین ترکیبی بر آترواسکلروز آئورت  و FGF۲۳ در رت‌های نر مبتلا به نارسایی مزمن کلیه بود. روش‌شناسی: تعداد ۲۰ سر رت نر نژاد ویستار (میانگین وزنی ۱۰±۲۵۰ گرم) که به روش NX۵/۶ نارسایی مزمن کلیه به آن ها القا شد بعد از ۲ هفته دوره نقاهت به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین ترکیبی تقسیم شدند و به مدت ۸ هفته پروتکل تمرین ترکیبی را انجام دادند. پروتکل تمرین ترکیبی شامل؛ تمرین مقاومتی به ‌صورت تمرین روی نردبان و شامل ۲ ست و ۶ تکرار با درصدهایی از وزن بدن بود و تمرین هوازی شامل ۳۰ دقیقه فعالیت کم شدت روی تردمیل بود.
یافته‌ها: نتایج بدست آمده نشان داد تمرین ترکیبی باعث کاهش آترواسکلروزیس آئورت و کاهش پلاک‌ها شد، همچنین FGF۲۳ به طور معنی‌داری کاهش یافته بود ( p= ۰,۰۰۱). هورمون پاراتورمون نیز کاهش معنی‌داری داشت ( p=۰,۰۴۱) و کلسیم و فسفر نیز، کاهش معنی‌داری را داشتند (به ترتیب،  p= ۰,۰۰۴  و p= ۰,۰۰۵). نتیجه گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که تمرین ترکیبی می تواند با کاهش FGF۲۳، هورمون پاراتورمون، کلسیم و فسفر بر آترواسکلروز آئورت و شاخص های بیماری قلبی- عروقی در بیماران نارسایی مزمن کلیه موثر باشد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پژوهش در طب ورزشی و فناوری است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research in Sport Medicine and Technology

Designed & Developed by : Yektaweb