4 نتیجه برای منطقی
مرتضی منطقی، جهانگیر رشیدی حر،
دوره 6، شماره 2 - ( 6-1391 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر، به دست دادن دورنمایی از روابط حاکم در گیمنتها یا بازیسراها بود. روش پژوهش استفاده از مصاحبههای اولیه، تهیه پرسشنامه و اجرای آن جهت گردآوری دادههای لازم بود. برای این منظور نخست با 150 نفر از کاربران پسر گیمنتها، مصاحبه به عمل آمد و نقاط فراز و فرود گیمنتها از آنان مورد پرسش قرار گرفت. پرسشنامه تحقیق با توجه به اطلاعات اخیر و ادبیات پژوهش، شکل گرفت. پس از تأیید روایی صوری و مورد پذیرش بودن آلفای کرونباخ اجرای آزمایشی پرسشنامه، اجرای آن در دستور کار قرار گرفت. پرسشنامه پژوهش در سطح 550 دانشآموز پسر دبیرستانی کاربر گیمنتها در سه شهر و شهرک استان تهران اجرا شد. یافتههای حاصل از تحلیل پرسشنامههای پژوهش دلالت برآن دارد که فضای اجتماعی نامناسبی در گیمنتها وجود دارد و ضرورت دارد که با تغییر نظام مدیریتی و نظارتی موجود بر گیمنتها، این مسأله تعدیل و اصلاح گردد
مستانه مرادحاصلی، مرتضی منطقی،
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1396، دوره 11، شماره 3 1396 )
چکیده
تصویر بدن یکی از عناصر اصلی سازنده شخصیت هر فرد است و به ادارک و احساسی که فرد از بدن خود دارد مربوط می شود. یکی از عواملی که به نظر می رسد روی تحول تصویر بدنی اثرگذار است، فضای مجازی است. هدف از این پژوهش بررسی عوامل مؤثر بر تصویر بدنی دانشآموزان کاربر فضای مجازی است. پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و به روش نظریه زمینهای انجام شده است. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تا رسیدن به اشباع نظری در 16 دانشآموز 8 تا 13 ساله که به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند، ادامه یافت. کدهای باز شامل 49 مفهوم و کدهای محوری شامل 9 مقوله است که شامل اثرپذیری از افراد، کمرنگ شدن عقاید مذهبی، عدم آگاهی، اثر روشهای افراطی در زیبایی (عمل جراحی زیبایی)، اثر تبلیغات، اثر تفاوت فرهنگی، فراگیر شدن فضای مجازی، عوامل روانشناختی و تحول ارزشی میباشد که به عنوان کد محوری این پژوهش شناسایی شد. فضای مجازی در دوران معاصر هنجارهای فرهنگی را درباره تعریف از جنسیت و بدن تغییر داده است. همرنگ شدن با هنجارهای ساخته شده در فضای مجازی در زمینه تصویر بدنی، تحول طبیعی تصویر بدنی را مختل می کند.
سارا قاسم زاده برکی، مرتضی منطقی، مریم محمدی،
دوره 14، شماره 2 - ( دوره چهاردهم، شماره دوم، تابستان 1399 )
چکیده
فناوریهای ارتباطی جدید آمیزهای از فرصتها و تهدیدها هستند و بسته به میزان بسترسازی فرهنگی و سرمایهگذاری جوامع در این جهت، میتوان از میزان تهدید آنها کاست و بر میزان فرصتهای آن افزود. در ایران به دلیل سردرگمی در چگونگی برخورد با فضای مجازی، خطمشی مشخصی در این جهت وجود نداشته است. مسأله سوءاستفاده از فرزند در جریان کسب و کارهای اینترنتی، نمونهای از همین مصادیق به شمار میرود. هدف اصلی این پژوهش بررسی انگیزههای مادران کارآفرین ایرانی در شبکههای اجتماعی تلگرام و اینستاگرام در زمینه سوءاستفاده از کودکان در فضای مجازی است. روش تحقیق در این پژوهش کیفی، نظریه داده بنیاد بوده است. جامعه پژوهش 10 نفر از مادران بلاگر دارای کودکان 2 تا 7 سال بوده و ساکن در استانهای مختلف ایران بودند که به صورت هدفمند و دردسترس برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. یافتههای پژوهش نشان میدهد که 8 انگیزه در گرایش این مادران مطرح هستند. که عبارتند از 1.مشکلات روانی فرد، 2. مشکلات خانوادگی فرد، 3. مشکلات اقتصادی فرد، 4. مشکلات فرهنگی- اجتماعی فرد، 5. تلاش برای کسب اعتبار اجتماعی، 6. تلاش برای کسب موفقیتهای اقتصادی، 7. سرگرم شدن و لذّت بردن فرزند از فضای مجازی و 8. تلاش برای طرح فرزند در فضای مجازی. مهمترین نتیجه حاصل از این پژوهش تأکید مجدد بر ضرورت بسترسازی فرهنگی در سطح کلان و در سطح خرد، عطف توجه مجدد به حریم خصوصی کودکان و تدوین قوانین لازم در جهت برخورد با افرادی است که دست به سوءاستفاده از کودکان در فضای کسب و کار اینترنتی خویش میزنند.
- مسعود تقدسی، - محمد نقی فراهانی، - مرتضی منطقی،
دوره 16، شماره 3 - ( دوره هفدهم،شماره سوم،پاییز 1401 )
چکیده
فروپاشی رابطه زوجی، آسیبهای زیادی برای هر یک از زوجها و افراد نزدیک به آنها دارد؛ بنابراین پژوهش در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل مؤثر در فروپاشی رابطه زوجی رسمی و شرعی، در ایران است. به این منظور، روش پژوهش کیفی استراوس و کوربین، به کار گرفته شد. تعداد 10 متخصص و 12 فرد باتجربه طلاق مورد مصاحبه قرار گرفتند. برای جلوگیری از سوگیری جنسیتی شرکتکنندگان از لحاظ جنسیت کنترل شدند. مصاحبهها ابتدا با افراد متخصص رابطه زوجی انجام و دادههای مستخرج از این مصاحبهها پس از تجزیهوتحلیل، مصاحبه نیمهساختاریافتهای را، جهت مصاحبه با افراد منتخب از گروه هدف، شکل داد. دادههای جمعآوریشده، 3 مقوله اصلی، عوامل برون زوجی، درون زوجی و فردی را مشخص کردند. تفاوتهای فرهنگی، مذهب، فضایمجازی و رسانه، تعاملات اجتماعی، بسترسازی اجتماعی نامناسب، عوامل اقتصادی، تعامل مخرب بین زوج و خانواده، اثرگذاری منفی خانواده، مداخله نابجا، عدم حمایت از عوامل برون زوجی؛ فقدان مهارت، تعارض نقشها، مشکلات جنسی، فرزندآوری، تفاوتها، فقر تعامل، رفتار مخرب بین زوجی، عدم تفاهم، تغییر سبک زوج، شیوه شکلگیری از عوامل بین زوجی و فقدان اعتماد، بیتفاوتی نسبت به تعهدات، فردگرایی، فقدان دانش در مورد زندگی زوجی، بیتفاوتی نسبت به مسائل دیگری، احساس زیان، ازبینرفتن جذابیتها، تغییر در ارزشهای اساسی، اختلالات روانی، شخصیتی و جسمانی، نگرشهای مخرب به رابطه زوجی، خصوصیات رفتاری و ویژگیهای شخصیتی از عوامل فروپاشی رابطه زوجی هستند. از دادههای بهدستآمده از این پژوهش میتوان در برنامهریزیها، آموزش و کمک به ارتقای سلامت فرد، خانواده و جامعه استفاده کرد.