دوره 13، شماره 1 - ( 4-1403 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 40-23 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gol-Aghaei Kalmarzi S, Motamed M, Khaledian M, Shahinrokhsar P. Investigating Effective Factors in the Acceptance of Pressurized Irrigation Systems in Greenhouse Settlements (Case Study: Kishestan, Soumae-Sara city). serd 2024; 13 (1) :23-40
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3963-fa.html
گل‌آقایی کالمرزی سعید، معتمد محمدکریم، خالدیان محمدرضا، شاهین رخسار پریسا. بررسی عوامل موثر در پذیرش سامانه‌های آبیاری تحت فشار در شهرک‌های گلخانه‌ای (مطالعه موردی: کیشستان شهرستان صومعه‌سرا). اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1403; 13 (1) :23-40

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3963-fa.html


1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه گیلان ، motamed@guilan.ac.ir
3- تحقیقات مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان
چکیده:   (3908 مشاهده)

 
هدف: پژوهش حاضر در سال 1402 در استان گیلان، شهرک گلخانه­ای کیشستان شهرستان صومعه­سرا انجام گرفت.
روش پژوهش: این پژوهش علی و پس از وقوع و از لحاظ هدف کـاربردی است. روایی پرسشنامه محقق­ساخته با ارائه به 15 کارشناس و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مقدار 9/0 به­دست آمد. جامعه آماری 103 گلخانه­دار بوده که به دو گروه دارای سامانه آبیاری تحت فشار و فاقد آن تقسیم شدند. با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 82 گلخانه­دار برآورد شد.
یافته‌ها: نتایج توصیفی نشان داد سابقه گلخانه­داران در گروه دوم، بیشتر از گروه اول بود. گروه دوم نسبت به گروه اول از نظر سطح تحصیلات، مهارت فنی، سطح زیرکشت، عملکرد در واحد سطح و درآمد سالانه، پایین­تر بودند و برای فعالیت خود از نیروی کار بیشتری استفاده می­کنند. گروه اول دسترسی بیشتری به افراد ماهر دارند و نیز اکثر آنان می­توانند به خدمات پس از نصب و لوازم یدکی دسترسی یابند. گروه دوم، از خدمات بیمه­ای رضایت ندارند و برنامه­های آموزشی و ترویجی رضایت آنان را به‌خوبی جلب نکرده و به مراکز پژوهشی و خدماتی دسترسی ندارند و از خدمات آن ناراضی هستند. آنها رغبت مناسبی برای بازدیدهای علمی، ملاقات با مروجین، بهره­گیری از رایانه و اینترنت و نشریات ترویجی ندارند و رضایتشان را جلب نمی­کند. یافته­های آمار استنباطی نیز این تفاوت­ها را در بین دو گروه به­صورت معنی­دار نشان داد. آزمون رگرسیون لجستیک نشان داد که مقادیر ضریب تعیین در گام اول برابر 57/0، در گام دوم 71/0، در گام سوم 82/0، در گام چهارم 89/0 و در گام پنجم 93/0می­باشند، بنابراین 93 درصد از تغییرات متغیر وابسته به­وسیله متغیرهای مستقل ناشی می­شود.
نتیجه‌گیری: با ایجاد نهادهای اعتباری مناسبی برای اعطای وام با نرخ سود کمتر و همچنین داشتن تنفس برای بازپرداخت و باز­پرداخت طولانی­تر، گلخانه­داران کم­درآمد می­توانند تجهیزات ضروری سامانه­ آبیاری تحت فشار را خریداری و ­اجرا کنند.
متن کامل [PDF 2318 kb]   (123 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/8/5 | پذیرش: 1403/1/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 |

Designed & Developed by : Yektaweb