جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای پاپ زن

عبدالحمید پاپ زن، نعمت اله شیری،
دوره 1، شماره 1 - ( 9-1391 )
چکیده

امروزه سیستم های تولیدی کشاورزی به منظور پاسخ گویی به نیاز روزافزون غذا برای جمعیت رو به رشد کره زمین با کاربرد فناوری های نوین، تولیدات خود را به صورت کمی افزایش داده اند، اما همواره این افزایش تولید با مشکلات زیست محیطی متعددی روبه رو شده است. در راستای حل این مشکلات، کشاورزی ارگانیک به عنوان یکی از نظام های کشاورزی پایدار مطرح گردید، اما با وجود مزایای فراوان، توسعه این نظام کشاورزی در بین کشاورزان با موانع و مشکلات فراوانی مواجه است. در این راستا، پژوهش حاضر به روش کیفی و با هدف کلی بررسی موانع و مشکلات توسعه کشاورزی ارگانیک انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها مصااحبه در قالب گروه بحث متمرکز با 11 نفر از کشاورزان ارگانیک کار شهرستان دره شهر )استان ایلام( بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از بحث و مصاحبه در گروه های مورد مطالعه با استفاده از فنون خاص روش تحقیق کیفی و از طریق دسته بندی، طبقه بندی و رسیدن به مفاهیم کلی و مشخص انجام پذیرفت. یافته های تحقیق نشان داد که از دیدگاه کشاورزان مورد مطالعه موانع و مشکلاتی مانند: مسائل زیرساختی، مساائل اقتصاادی، ضعف دانش و آگاهی کشاورزان، مسائل فنی و مدیریتی، مسائل حمایتی و موانع انگیزشی و نگرشی در راه توسعه کشاورزی ارگانیک وجود دارد. نتایج این مطالعه می تواند در بهبود و تسریع توسعه کشاورزی ارگانیک به منظور تولید محصولات سالم در بخش کشاورزی به برنامه ریزان و سیاست گذاران بخش مذکور کمک نماید.


شهپر گراوندی، عبدالحمید پاپ زن،
دوره 5، شماره 15 - ( بهار 1395 )
چکیده

یکی از مهم­ترین چالش­های سنجش پایداری در نظام­های بهره­برداری از زمین، فقدان چارچوبی جامع در این زمینه است. همین امر سبب شکل­گیری نگرش تک بعدی در بسیاری از تحقیقات پایداری شده است. از این ­رو در پژوهش حاضر سعی شده است در ابتدا با شیوه­ای نقادانه به شناسایی چارچوبی جامع جهت سنجش پایداری در نظام­های بهره­برداری از زمین پرداخته شود. سپس با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) به وزن دهی مؤلفه‌ها در چارچوب شناسایی‌شده پرداخته شود؛ برای این منظور، نظرات 12 نفر از متخصصان کلیدی در زمینه نظام­های بهره­برداری از زمین مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. مقایسات زوجی صورت گرفته توسط آنان نشان داد به ترتیب معیار مدیریت، سرمایه، آسیب­پذیری­ و تنش دارای بیشترین اهمیت در سنجش پایداری نظام­ها بهره­برداری از زمین است. در این راستا توصیه می­شود محققان از چارچوب شناسایی‌شده و وزن­های فازی آن به عنوان چارچوبی جامع جهت سنجش پایداری در نظام­های بهره­برداری از زمین استفاده نمایند.


نسرین جلیلیان، عبدالحمید پاپ زن،
دوره 8، شماره 27 - ( بهار 1398 )
چکیده

فقر یکی از مهمترین مشکلات نواحی روستایی است که بیشتر ناشی از بیکاری است. در این راستا نهاد­های مختلفی در کشور در جهت رفع فقر گام برداشته­اند. هدف از این مطالعه سنجش عملکرد و عوامل مؤثر بر موفقیت طرح­های خودکفایی و اشتغال زایی کمیته امداد امام خمینی(ره) بوده است. در این مطالعه 103 نفر از زنان سرپرست خانواری که در سال­های 96-1393 وام خودکفایی دریافت کرده­اند، با استفاده از روش تحقیق کیفی (مطالعه موردی) بررسی شده است که طی 16مصاحبه عمیق و 3 بحث گروهی با تعداد متوسط 5 نفر، محقق به اشباع داده در تحقیق رسیده و برای تجزیه و تحلیل داده­ها از تئوری بنیانی بهره گرفته شده است. یافته ­ها نشان می­ دهد که موانع ومحدودیت­های موفقیت طرح­های  اشتغال زایی روستاییان در چهار دسته عوامل آموزشی، اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی و حمایت­های کمیته امداد قرار می­گیرد، در هر مؤلفه عواملی وجود دارد که موجبات عدم موفقیت طرح­ های خودکفایی می ­شود، که به تبع آن بهبود زیادی در زندگی این افراد پس از دریافت وام­ های خودکفایی ایجاد نشده است.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 |

Designed & Developed by : Yektaweb