GhaviDel S, Seddighi A H. Organizational Information Architecture Meta-Method for Organizational Website
Case study: Central Insurance of the Islamic Republic of Iran. Human Information Interaction 2020; 7 (2)
URL:
http://hii.khu.ac.ir/article-1-2899-fa.html
قویدل سمیه، صدیقی امیر حسین. فراروش سازماننگرِ معماری اطلاعات در وبگاه سازمانی
مطالعه موردی: وبگاه سازمان بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران. تعامل انسان و اطلاعات. 1399; 7 (2)
URL: http://hii.khu.ac.ir/article-1-2899-fa.html
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)
چکیده: (3887 مشاهده)
زمینه و هدف: معماری اطلاعات یک فراروش سازماننگر است که در چارچوبی یکپارچه، اطلاعات تخصصی سازمان را با نگرش راهبردی مورد استفاده قرار میدهد و با کسب و ارتقا فنآوری اطلاعات جدید، مدیریت منابع سازمان را مقدور میسازد. لذا ضروری است بخشی از چارچوب فرایندهای فعلی سازمان و صنعت بیمه قرار گیرد.
روش پژوهش: روش پژوهش حاضر از نوع ترکیبی است که در آن از ارزشیابی، مشاهده و تجربه پژوهشگر، سیاهه وارسی، تحلیل محتوای کیفی و بررسی تحلیلی وبگاه استفاده شده است. جامعه آماری، وبگاه سازمان بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران (م.ج.ا.ا.) است که در آن عناصر چهارگانهی معماری اطلاعات شامل سیستمهای سازماندهی، برچسبزنی، پیمایش و جستجو بر حسب سه مولفه بافت، محتوا و کاربر، بررسی شده است.
یافتهها: بر اساس یافتههای پژوهش، نمره سیاهه وارسی وبگاه بیمه م.ج.ا.ا. در بخش سیستم سازماندهی برابر با 17 امتیاز است. درصد انطباق سوالات مثبت جواب داده شده به تعداد کل سوالات قابل پاسخ این بخش معادل با45/94%، در سیستم برچسبزنی 54/38%، در سیستم پیمایش معادل 53/84% و نتیجه سیستم جستجو 45/65% است. نتایج حاکی از آن است که وبگاه بیمه از منظر سیستم سازماندهی و جستجو دارای وضعیت متوسط رو به ضعیف و در سیستم برچسبزنی و پیمایش وضعیتی متوسط دارد.
نتیجهگیری: معماری اطلاعات پایه و اساس معماری سیستمهای اطلاعاتی را از سطح زیربنایی تا سطح رابط کاربری، و برای بهبود و تعالی سازمان فراهم میآورد. سیاهه وارسی مورد استفاده در این پژوهش میتواند جهت ارزیابی وبگاههای سازمانی مفید واقع شده، ارزشافزوده برای سازمان بههمراه داشته و راهگشای ارتقای برنامهریزیها و تصمیمگیریهای راهبردی سیاستگذاران سازمان باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي