جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم مولد لواستاتین، تعیین شرایط بهینه تولید و ارزیابی بازده محصول با دو روش کشت غوطهور و تخمیر در بستر جامد. عنوان نشریه. 1385; 18 (56) :497-504
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1173-fa.html
چکیده: (4627 مشاهده)
از میان 28 سویه آسپرژیلوس جداسازی شده از خاک 6 سویه با تولید مساوی یا بیشتر از سویه استاندارد (Aspergillus terreus ATCC 20542) شناسایی شدند. آزمایشها بهینهسازی با بهترین سویه جداسازی شده به نام Gil-4 نشان داد که لاکتوز، آرد سویا و نیترات پتاسیم به ترتیب بهترین منابع کربن، نیتروژن آلی و معدنی در تولید بودند. در روش کشت بسته(غوطهور) حاوی محیط با فرمولاسیون بهینه 4 درصد لاکتوز( وزنی به حجمی)، 400 میکروگرم لواستاتین در هر میلیلیتر تولید شد. در اینحال بازده 10 میلیگرم به ازای هر گرم لاکتوز بود. در مقایسه با روش کشت بسته، استفاده از روش تخمیر در بستر جامد1 حاوی عصاره سورگوم و آب پنیر میزان لواستاتین تولیدی 1500 میکروگرم به ازای هر گرم وزن خشک و بازدهی 5/37 میلیگرم به ازای هر گرم لاکتوز بود که نشانه برتری این روش بر کشت بسته است.
انتشار: 1385/6/24