Mazaraie A, Mousavi-Nik S M, fahmideh L. Assessments of phenolic, flavonoid and antioxidant activity of aqueous, alcoholic, methanol and acetone extracts of thirteen medicinal plants. nbr 2018; 4 (4) :299-309
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3040-fa.html
مزارعی ایوب، موسوی نیک سیدمحسن، فهمیده لیلا. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی، فلاونوئیدی و فنلی عصاره های اتانولی، آبی، استونی و متانولی سیزده گیاه دارویی. یافته های نوین در علوم زیستی. 1396; 4 (4) :299-309
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3040-fa.html
دانشگاه زابل
چکیده: (6576 مشاهده)
ترکیبات فنولیک، به ویژه آنهایی که منشأ گیاهی دارند به دلیل ویژگی های آنتیاکسیدانی، بخش اساسی رژیم غذایی انسان را تشکیل میدهند. آنتیاکسیدانها قادرند سیستمهای زیستی (اسیدهای نوکلئیک، پروتئینها، لیپیدها و لیپوپروتئینها) دربرابر رادیکالهای آزاد و گونههای فعال اکسیژن محافظت کنند. برخی گیاهان دارویی حاوی مقادیر زیادی از آنتیاکسیدانها هستند که مصرف آنها میتواند بر سلامتی انسان مؤثر باشد. هدف اين تحقيق، بررسي تأثير روش استخراج غرقابي بـر ميزان استخراج تركيبهاي فنلي، فلاونوئيدي و فعالیت آنتیاکسیدانی سیزده گیاه دارویی (آویشن شیرازی، کلپوره همدانی، بومادران شیرازی، بومادران، آویشن کوهی، بنه، برنجاسف، کاکوتی، درمنه، بابونه، زعفران، زوفا و افسنطین) در چهار حلال اسـتخراجي (آب، متـانول، استون و اتانول) است. براساس نتایج این تحقیق حلال متانولی بیشترین و حلال آبی کمترین میزان ترکیبهاي فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار رادیکالهای آزاد را نشان داد. براساس نتایج، ميزان فنول و فلاونوئيد در عصارۀ متانولی گیاه آویشن شیرازی بيشترين و در عصارۀ آبی گیاه افسنطین كمترين مقدار بوده است. نتايج آزمون به دام اندازى راديكالهاى آزاد دى فنيل پيكريل هيدرازيل (DPPH) نشان داد كه بیشترین و کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی به ترتیب در عصارۀ متانولی گیاه آویشن شیرازی و عصارۀ آبی گیاه افسنطین بود؛ بنابراین، ميتوان گفت انتخـاب نـوع حلال تـأثير زیادی بـر ميـزان استخراج تركيبهاي فنلي، فلاونوئيدي و مهار رادیکالهای آزاد دارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم گیاهی دریافت: 1395/11/23 | ویرایش نهایی: 1397/2/19 | پذیرش: 1396/10/10 | انتشار: 1396/12/28 | انتشار الکترونیک: 1396/12/28