جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای رضایی

مهسا رضایی، فهیمه باغبانی آرانی، رضا عربی میانرودی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

استرپتوکیناز یکی از شناخته ­شده ­ترین عوامل ترومبولیتیک با مصرف بالینی گسترده است. با وجود این، کاربرد آن به­ دلیل ایمونوژن بودن، ایجاد عوارض هموراژیک و نیمۀ­عمر نسبتاً کوتاه، همراه با خطرهایی است. پگیلاسیون اختصاصی بر روی اسیدآمینۀ سیستئین، تکنیکی مفید جهت کاهش بسیاری از این عوارض است. هدف از مطالعۀ حاضر، طراحی و تولید مولکول استرپتوکیناز جهش ­یافتۀ حاوی سیستئین است که برای پگیلاسیون اختصاصی قابل­ استفاده باشد. اسیدگلوتامیک ۲۶۳ استرپتوکیناز، که یک اسیدآمینۀ سطحی در ساختار پروتئین استرپتوکیناز است، برای انجام جهش و تعویض با سیستئین انتخاب­شد. برای نیل به این هدف، با به­ کارگیری روش SOEing PCR، جهش بر روی کدون GLU۲۶۳ ژن استرپتوکیناز برای تبدیل به کدون سیستئین انجام شد. سپس، ژن استرپتوکیناز دست ­نخورده و جهش­ یافته در وکتور بیانی pET-۲۶b (+) وارد شدند. ساختارهای حاصل درون اشریشیا کلی Rosetta (DE۳) ترنسفرم شده و توسط القا با IPTG بیان شدند. درنهایت، تولید پروتئین­ ها به­ وسیلۀ آزمون­ های   SDS-PAGE و وسترن بلاتینگ تأیید شد. پروتئین­ ها به­ وسیلۀ افینیتی کروماتوگرافی با ستون Ni-NTA agarose در شرایط دناتوره با اوره تخلیص شدند و برای حذف اوره و تاخوردگی مجدد پروتئین­ ها از فیلتراسیون ژلی با سفادکس  G-۲۵استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که با استفاده از وکتور و میزبان مذکور ژن جهش­ یافتۀ حاوی کدون سیستئین به­ خوبی بیان می ­شود و برای پگیلاسیون اختصاصی مناسب خواهد بود.


الهه سامانی جهرم، ماجد رضایی زاده، سمانه ذوالقدری جهرمی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

نانو ذرات نقره کاربرد وسیعی در علوم پزشکی دارند هدف این مطالعه بررسی اثر نانوذرۀ نقره بر تغییرات بافتی تخمدان در موش ­های تیمارشده با ایزونیازید است. در این پژوهش تجربی از۴۰ سر موش صحرایی مادۀ بالغ استفاده شد که به ­طور تصادفی به پنچ گروه هشت­تایی تقسیم شدند؛ گروه کنترل بدون تیمار بود، گروه شاهد mg/kg ۲/۰ سرم فیزیولوژی، گروه تجربی۱ mg/kg۵۰ داروی ایزونیازید، گروه تجربی۲ mg/kg۵۰ داروی ایزونیازید به همراه mg/kg۲۵/۰ نانوذرات نقره و گروه تجربی۳ mg/kg۵۰ داروی ایزونیازید به همراه mg/kg۵/۰ نانوذرات نقره دریافت کردند. همۀ تزریق­ ها برای مدت ۱۵ روز و داروی ایزونیازید بصورت گاواژ و نانوذرۀ نقره به­ صورت تزریق درون­ صفاقی تجویز شد. سپس، تمام حیوانات تشریح و بافت تخمدان جدا و در محلول فرمالین ۱۰ درصد قرار داده سپس رنگ ­آمیزی هماتوکسیلین ائوزین جهت مطالعات بافتی انجام شد. در گروه ­های تجربی ۱، ۲ و ۳ کاهش در تعداد فولیکول ثانویه و جسم زرد نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. تعداد فولیکول بدوی و فولیکول گراف در گروه تجربی ۳ دارای افزایش معناداری نسبت به گروه ایزونیازید است و تعداد فولیکول اولیۀ تک­لایه در گروه تجربی ۲ و ۳ نسبت به گروه تجربی ۱ دارای افزایش معنادار است که احتمال دارد در پژوهش حاضر به­ دلیل مصرف کمترین نانوذرات نقره، خواص سمی آن کمتر در بافت تخمدان بروز کرده باشد. بنابراین، استفاده از نانوذرات در میزان پایین می­تواند اثر تخریبی ایزونیازید را بر بافت تخمدان، کاهش دهد.


مسعود نظری زاده، محمد کابلی، حمیدرضا رضایی، جلیل ایمانی، علیرضا محمدی، سعید خاکی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده. کمرکولی جنگلی در ناحیۀ اوراسیا با حدود ۱۸ زیرگونه از گسترش وسیعی در جنگل­ های کهنسال خزان­کنندۀ پهن ­برگ برخوردار است. جمعیت مقیم این پرنده در جنگل­ های پهن‌برگ بلوط در رشته کوه زاگرس به عنوان S.e.persica معرفی شده است. هدف از این مطالعه بررسی ساختار ژنتیکی و روابط تکاملی زیرگونۀ کمرکولی جنگلی رشته کوه زاگرس در مقایسه با کلادهای اروپایی (European)، آسیایی (Asian) و قفقازی (Caucasian) است. برای این منظور تعداد ۱۰ فرد از دو ناحیه زاگرس شمالی در استان کرمانشاه و زاگرس جنوبی در استان کهگیلویه و بویراحمد با مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست زنده­گیری و نمونه­ های خون آنها برداشت شد. مطالعات ژنتیکی با استفاده از ۱۳۶ توالی کامل ژن ND۲ (۱۰۴۱جفت باز) مستخرج از بانک ژن و ۱۰ توالی از رشته کوه زاگرس تحت بررسی قرار گرفت. تحلیل­های تبارشناسی با استفاده از مدل TRN +G و رسم درخت بیزین و حداکثر درست نمایی انجام گرفت. همچنین روابط بین هاپلوتایپ‌ها با استفاده الگوریتم‌های اتصال میانه و پارسیمونی تحت بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که از ۱۰ نمونۀ توالی یابی شده، چهار هاپلوتایپ منحصر به فرد حاصل شد. همچنین تحلیل‌های تبارشناسی حاکی از آن بود که جمعیت‌های زاگرس از تبار قفقازی تفکیک‌پذیر است. همچنین از ۱۰ نمونۀ توالی یابی شده، چهار هاپلوتایپ منحصر به فرد حاصل شد. نتایج آمارۀ FST حاصل از تحلیل واریانس مولکولی (AMOVA) تغییرات معنی‌دار ساختار ژنتیکی را در بین جمعیت‌های مختلف کمرکولی جنگلی را نشان داد. آمارۀ FCT نیز حاکی از بروز تغییرات ژنتیکی قابل توجه در بین جمعیت‌های مختلف تبارهای آسیا، اروپا، قفقاز و زاگرس بود. در نهایت جمعیت‌های مختلف کمرکولی جنگلی در اوراسیا را می‌توان به سه گونۀ تکامل نژادی تقسیم نمود و زیرگونه‌ها‌ی S.e.persica و S.e.caucasian را بعنوان دو گونۀ تکامل نژادی مشترک در نظر گرفت.


حسانه حسن پور، محمد شکرزاده لموکی، رضا طبری، فاطمه رضایی، فاطره رضایی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

با افزایش بیماری سرطان و عوارض جانبی درمان­ های رایج محققان به دنبال یافتن روش ­های درمانی با کمترین عوارض هستند به همین علت گیاهان دارویی اهمیت بالایی پیدا کرده اند. گیاه پرسیاوشان (Adiantum capillus-veneris L.) دارای ترکیبات تری ترپنوئیدی است که خاصیت ضدتومور دارند. هدف این مطالعه بررسی اثر کشندگی عصارۀ گیاه بر ردۀ سلولی سرطان پستان (MCF-۷) و سلول های نرمال فیبروبلاست (MRC-۵) با استفاده از روش MTT است. گیاه پرسیاوشان از روستای مرزون آباد جمع­ آوری و در دمای C° ٤٠ خشک شد. با استفاده از دستگاه سوکسله و اتانول ٩٦ درصد از بخش هوایی و زیرزمینی گیاه  پرسیاوشان عصارۀ هیدروالکلی تهیه و از این عصاره سه فراکسیون هگزان، کلروفرم واتیل استات آماده شد. همچنین، با استفاده از عصارۀ هیدروالکلی آن، ترکیبات گیاه توسط دستگاه GC-Mass شناسایی شد. نتایج حضور ترکیبات پلی­فنلی، ترپنویید، اسیدهای چرب، موم، الکالویید، ترکیبات N- اکسید و فیبررا نشان می­دهد که این گیاه دارای خاصیت آنتی­ اکسیدانی قوی است. نتایج آزمایش MTT نشان داد که از یک طرف این عصاره اثر کشندگی وابسته به دوز بر سلول ­های MCF-۷ دارد و قادر به از بین بردن سلول­ های سرطانی بوده و از طرف دیگر اثر آن بر سلول­ های سرطانی بیشتر از ردۀ نرمال است. همچنین میزان IC۵۰ عصاره ­های بخش هوایی و زیرزمینی روی هر دو رده تفاوت معناداری را نشان می­دهند. خواص کشندگی آن قابل مقایسه با داروی ضدسرطان سیس پلاتین است.    
بیژن اسمعیل نژاد، جمال قره خانی، آوات سمیعی، هادی رضایی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

کوکسیلا بورنتی عامل تبکیو است که بیش از ۴۰ گونه کنه در انتقال آن نقش دارند. هدف از مطالعه حاضر بررسی گونههای کنه سخت در گردش بزهای شهرستان مشکین شهر در استان اردبیل  و نقش آن‌ها در انتقال کوکسیلا بورنتی بود. در یک نمونهگیری تصادفی از فروردین ۱۳۹۴ لغایت فروردین ۱۳۹۵، تعداد ۳۶۵ بز از نظر آلودگی به کنههای سخت مورد بازرسی قرار گرفتند. تعداد ۲۸۰ کنه جمعآوری شده از سطح بدن دامها مورد شناسایی قرار گرفته و از نظر آلودگی به کوکسیلا بورنتی به روش مولکولی بررسی شدند. ۸/۴۰ درصد از دامها حداقل به یک کنه آلوده بودند. هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم (۹/۳۳ درصد)، ریپیسفالوس سانگوئینوس (۱/۲۲ درصد)، ریپیسفالوس تورانیکوس (۱/۱۷ درصد)، هیالوما اکسکاواتوم (۱/۱۱ درصد)، ریپیسفالوس بورسا (۵ درصد)، هیالوما دتریتوم (۹/۳ درصد)، هیالوما درومداری (۶/۳ درصد)، هیالوما اسیاتیکوم اسیاتیکوم (۸/۱ درصد) و هیالوما مارژیناتوم (۱ درصد) گونههای شناساییشده هستند. اختلاف آماری معنیداری بین میزان آلودگی دامها به کنه و فصول مختلف، جنس و سن آن‌ها مشاهده نشد (۰۵/۰=p).  در بررسی مولکولی ۲۸۰ کنه صید شده، ۵ مورد از ۴۰ دسته شامل هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم (۳ pool)، هیالوما اکسکاواتوم (۱ pool) و ریپیسفالوس سانگوئینوس (۱ pool) آلوده به کوکسیلا بورنتی بودند. بررسی حاضر اولین گزارش از وضعیت آلودگی کنهها به کوکسیلا بورنتی در شمالغرب ایران است. با توجه به زئونوز بودن تبکیو، مطالعه بیشتر در مورد ناقلین و میزبانهای دیگر ضروری بهنظر میرسد.
 

 

 
فاطمه نژادحبیب‌وش، محمدباقر رضایی،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

چغندرقند از تیره تاج خروسیان دارای نیاکان شورپسند است. در این تحقیق، اثر غلظتهای مختلف کلرید سدیم در مرحله جوانه زنی بذر گیاه چغندرقند و ساختار تشریحی گیاه بررسی شد. نتایج نشان داد که تنش شوری، جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه چغندر قند را کاهش داد و باعث ایجاد تغییراتی در ساختارتشریحی گیاه مانند افزایش سنتز کوتین روی سلول‌های اپیدرمی برگ شد و همچنین تغییراتی در ضخامت سیستم آوندی، اپیدرم، پارانشیم برگ ­ها، ریشه­ ها و دمبرگ شد.
 
واژه
زینب ملایی، لیلا کرمی، الهام رضایی، گیلدا کریمی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

امروزه مشخص شده که ایزوفرم دوم آنزیم COX موسوم به COX-۲ با تولید واسطه های التهابی نقش مهمی در التهاب و در بیماری هایی همچون آرتریت روماتوئید و آرتروز دارد. با این هدف طراحی داروهای مهارکننده COX-۲ برای درمان التهاب یکی از مهم ترین اهداف محققان است. در این مطالعه با رویکرد in silico، اثر مهاری ۳ مشتق جدید ایمیدازولی بر آنزیم COX-۲ ارزیابی شد. داکینگ مولکولی با استفاده از Autodock Vina انجام شده و بهترین حالت اتصالی مهارکننده ها با آنزیم به عنوان ورودی شبیه سازی دینامیک مولکولی (MD) مورد استفاده قرار گرفت. MD با استفاده از نرم افزار Gromacs، به مدت ۱۲۰ نانوثانیه انجام شد. سپس آنالیزهای ساختاری و ترمودینامیکی (تغییرات انرژی آزاد اتصال) و پیشگویی خواص فیزیکوشیمیایی انجام شدند. بر اساس داده های RMSD، ترکیبات در طی شبیه سازی به تعادل خوبی رسیدند و ثبات مطلوبی داشتند. همینطور نمودارهای RMSF نشان دادند که در اثر اتصال مهارکننده ها نوسانات کمپلکس ها کاهش پیدا کرد و رزیدوهای جایگاه فعال کمترین میزان نوسانات را داشتند. آنالیزهای Rg، SASA و DSSP نشان دادند که ساختار پروتئین تغییر چشمگیری نداشته است. همچنین مشخص شد که رزیدوهای Ser ۵۳۰ وTyr ۳۵۵ در تشکیل پیوند هیدروژنی نقش موثرتری دارند. بررسی پارامترهای فیزیکوشیمیایی بیانگر رفتار دارویی مناسب مهارکننده ها است. انجام آنالیزهای ساختاری و ترمودینامیکی (با روش MM-PBSA) و نیز مقایسه با داده های آزمایشگاهی IC۵۰ حاکی از تاثیر مهاری مطلوب ترکیب ۵b نسبت به سایر ترکیبات بر آنزیم COX-۲ است.

 
دکتر ریحانه چمنی، خانم مریم محمدی، خانم سرور رضایی، خانم الهام میرهاشمی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده

غیرفعال شدن داروها توسط آنزیم­ها به ویژه UDP-گلوکورونوزیل ترانسفرازها (UGT) یکی از دلایل مقاومت دارویی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی برهمکنش آنزیم­های UGT۱A۳, UGT۱A۱ و UGT۲B۷ با مهارکننده­های تیروزین کیناز بود. ساختار آنزیم ها به روش مدلسازی همسانی ساخته شد و ساختار ۳۰۰ مهارکننده تیروزین کیناز از پایگاه Pubchem دریافت شد. شبیه سازی داکینگ مولکولی به وسیله نرم افزار PyRx ۰,۸ انجام شد و کمپلکس­ها بر اساس منفی­ترین انرژی اتصال و RMSD صفر مرتب و اسیدآمینه­های درگیر در اتصال بررسی شدند. در مجموع چهل و پنج دارو به عنوان سوبستراهای احتمالی این سه آنزیم­ معرفی شدند. نتایج نشان دادند که محل اتصال این داروها به اسیدآمینه­های جایگاه فعال آنزیم­ها­ بوده و انرژی اتصال لیگاندها به UGT۱A۱ منفی­تر از دو آنزیم دیگر بود. می­توان پیشنهاد کرد که گلوکورونیداسیون احتمالی این مهارکننده­ها توسط آنزیم­های UGT می­تواند منجر به دو اتفاق مهم شود: اول حذف سریع آنها از گردش خون و ایجاد مقاومت دارویی و دوم جلوگیری از گلوکورنیداسیون بیلی­روبین و افزایش سطح بیلی­روبین سرم. بنابراین بررسی آزمایشگاهی ارتباط بین این مهارکننده­ها و آنزیم­های UGT می­تواند ضروری باشد.       
 

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته‌های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb