جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مقیمی

رضوان حیدری تبار، حمید مقیمی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

در اين پژوهش جداسازي قارچ­ های تجزيه­ کنندۀ­ نفت­خام از خاک ­هاي آلوده به نفت پالایشگاه شازند اراک جدا شد. در مرحلۀ جداسازی ۱۲ جدایۀ قارچی بدست آمد. آزمون (Total Petroleum Hydrocarbons)  TPH در حضور  درصد۱ نفت در این جدایه ­ها نشان داد که جدایۀ ADH-۰۲ با ۷۵ درصد حذف نفت خام، توانمندترین جدایه در حذف هیدروکربن‌های نفتی است. تحلیل FTIR حذف ۹۱ درصد ترکیبات آلیفاتیک در این جدایه را نشان داد. نتایج حاصل از شناسایی نشان داد که ADH-۰۲ با ۹۹ درصد شباهت متعلق به جنسGliomastix  است. بررسی تجزیۀ ترکیبات هیدروکربن­ های آروماتیک چندحلقه ­ای مدل در محیط پایۀ نمکی با HPLC توسط این سویه نشان داد که این سویه قادر است ۶۷ درصد آنتراسن را طی ۱۴ روز تجزیه کند. نتایج نشان داد که سویۀGliomastix sp. برای اولین بار به­ مثابۀ قارچی توانمند درجهت حذف زیستی نفت خام و ترکیبات هیدروکربن­ های آروماتیک چندحلقه­ ای گزارش ‌شده است.


نشاط صفارزاده، حمید مقیمی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

ایمپرانیل DLN، دسته­ای از پلاستیک­ها از خانواده پلی ­یورتان ­ها است که به ­عنوان پوشش در صنعت استفاده م ی­شود. هدف از پژوهش، بررسی قابلیت مخمر جدا­شده در تولید آنزیم­ و تجزیه ایمپرانیل است. در این مطالعه، ایزوله ­های مخمری از نمونه ­های خاک جنگل و پساب صنایع روغن­کشی جدا شدند که قابلیت رشد در محیط پایه نمکی حاوی %۱ ایمپرانیل DLN به عنوان تنها منبع کربن موجود در محیط را دارا بودند. ایزوله مخمری NS-۱۰ به عنوان جدایه توانمند در تجزیه ایمپرانیل انتخاب، و توسط PCR و پرایمرهای ITS۱ و ITS۴ ژن ITS تعیین توالی و شناسایی شد. قابلیت تولید آنزیم­های استراز، اوره­ آز و پروتئاز توسط جدایه به صورت کیفی بررسی شد. سپس تجزیه ایمپرانیل و میزان حذف سنجش شد. در این مطالعه، ۴۰ جدایه مخمری جداسازی شد که براساس قابلیت رشد در محیط حاوی ایمپرانیل، فعالیت آنزیمی و میزان مصرف و حذف ایمپرانیل، جدایه NS-۱۰ به­ عنوان سوش برتر انتخاب شد. تعیین توالی ژن ITS مشخص کرد که این جدایه ۱۰۰ درصد مشابه با Sarocladium kiliense است. این سوش توانایی تولید هر ۳ آنزیم خارج سلولی شامل استراز، اوره ­آز و پروتئاز را داشت. S. kiliense  توانست طی۱۴ روز، ۱۰ گرم در لیتر ایمپرانیل را  ۱۰۰% حذف و در پلیت حاوی ایمپرانیل هاله ایجاد کند. در نهایت، توانمندی سوش برتر در تجزیه صفحات پلی­ یورتان از طریق تصویربرداری توسط میکروسکوپ الکترونی نگاره(SEM) بررسی شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می­دهد که سوشS. kiliense  توانایی تجزیه کامل ایمپرانیل را دارد. این پژوهش می ­تواند در معرفی سوش ­های مخمری توانمند در تجزیه پلاستیک ­ها و همچنین درک مکانیسم تجزیه ­زیستی این ترکیبات کمک ­کننده باشد.
 

 


احسان آذین، حمید مقیمی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

سالانه مصرف گسترده رنگ­ها در صنایع نساجی و تخلیه پساب­ها به محیط منجر به آلودگی­های وسیع زیست­محیطی می­شود؛ بنابراین تصفیه این پساب­ها با استفاده از روش­های کارآمد و دوست­دار محیط­زیست ضروری است. در این مطالعه، جداسازی سویه­های توانمند با روش غنی­سازی صورت ­پذیرفت و با توجه به بیشترین میزان جذب رنگ در طول­موج ­۵۰۰­ نانومتر در کمترین زمان، بهترین جدایه انتخاب و در غلظت‌های مختلف از کنگورد مورد بررسی رنگ‌بری قرار گرفت. در این مطالعه ۵۰ گونه قارچی جداسازی شد که ۱۰­ جدایه دارای ویژگی رنگ­بری بود. بر اساس نتایج جدایه ADH۸­ با جذب ۹۴ ­درصد از رنگ به عنوان قارچ برتر انتخاب شد. علاوه­ بر ­این، طی ۴۸ ساعت ۸۰­ درصد از رنگ در غلظت­­های مختلف توسط این جدایه از محیط­کشت حذف و بیشترین میزان رشد و حذف رنگ در غلظت ۱۰۰۰ میلی­گرم ­بر ­لیتر به­دست آمد. همچنین نتایج حاکی از آن بود که غلظت­های مختلف نمک، تأثیری بر میزان جذب رنگ توسط جدایه منتخب ندارد. شناسایی مولکولی توالی ITS جدایه ADH۸ مشخص کرد که این جدایه به میزان ۱۰۰­ درصد مشابه Mucor circinelloides بوده و با کد شناسایی UTMC ۵۰۳۲ در کلکسیون میکروارگانیسم‌های دانشگاه تهران ثبت و نگهداری گردید. نتایج حاصل از میزان رنگ­بری پساب واقعی صنایع رنگرزی نشان داد که بیشترین میزان جذب رنگ توسط UTMC ۵۰۳۲­M. circinelloides ۳۵-۶۰ درصد طی تیمار ۳ ساعته زیست‌توده با پساب رنگرزی نسبت به نمونه شاهد بود. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد UTMC ۵۰۳۲­M. circinelloides  توانایی بالایی در جذب رنگ‌های آزو داشته و برای اولین بار جهت جذب پساب­های صنایع نساجی مورد استفاده قرارگرفته است.



صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته‌های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb