جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای التهاب

اکرم تایانلو، صمد زارع، لطیفه کریم زاده باردیی، سروه حسینی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

سندرم تخمدان پلی­کیستیک (PCOS) از متداول­ ترین اختلالات در زنان در سن تولیدمثل است. سندرم متابولیک در ۲۶ تا ۴۶ درصد مبتلایان به PCOS دیده می­شود. کبد چرب غیر الکلی(NAFLD) بیان کبدی سندرم متابولیک است. در این مطالعه اثر گزنه بر عملکرد کبد در موش ­های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک تحت بررسی قرار گرفت. ۱۲۰ موش ماده بالغ نژاد ویستار به گروه ­های کنترل، PCOS و تجربی تقسیم شدند. به گروه مبتلا به تخمدان پلی­کیستیک ۲ میلی­گرم بر کیلوگرم وزن بدن استرادیول والرات به صورت زیرپوستی تزریق و پس­ از تأیید پلی­ کیستیک بودن تخمدان، این گروه تحت تزریق درون صفاقی عصارۀ گزنه با دوزهای ۱۵۰,۲۵۰,۴۵۰میلی­ گرم بر کیلوگرم وزن بدن قرار گرفتند. موش ­ها کشته شدند و نمونه­ های خونی تحت بررسی قرار گرفتند. داده­ ها با روش ANOVA و سطح معنی داری ۰۵/۰ بررسی شدند. آزمون الایزا و اندازه­گیری سطوح CRP نشان دهندۀ کاهش فاکتورهای التهابی در نمونه­ های PCOS تیمار شده با غلظت­ های مختلف گزنه نسبت به گروه PCOS بود. به ­نظر می­رسد گزنه با توجه با خواص آنتی­ اکسیدانی خود باعث کاهش سطوح IL-۶ و CRP در گروه­ های PCOS تیمار شده با عصارۀ گزنه نسبت به گروه PCOS شده است.
زینب ملایی، لیلا کرمی، الهام رضایی، گیلدا کریمی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

امروزه مشخص شده که ایزوفرم دوم آنزیم COX موسوم به COX-۲ با تولید واسطه های التهابی نقش مهمی در التهاب و در بیماری هایی همچون آرتریت روماتوئید و آرتروز دارد. با این هدف طراحی داروهای مهارکننده COX-۲ برای درمان التهاب یکی از مهم ترین اهداف محققان است. در این مطالعه با رویکرد in silico، اثر مهاری ۳ مشتق جدید ایمیدازولی بر آنزیم COX-۲ ارزیابی شد. داکینگ مولکولی با استفاده از Autodock Vina انجام شده و بهترین حالت اتصالی مهارکننده ها با آنزیم به عنوان ورودی شبیه سازی دینامیک مولکولی (MD) مورد استفاده قرار گرفت. MD با استفاده از نرم افزار Gromacs، به مدت ۱۲۰ نانوثانیه انجام شد. سپس آنالیزهای ساختاری و ترمودینامیکی (تغییرات انرژی آزاد اتصال) و پیشگویی خواص فیزیکوشیمیایی انجام شدند. بر اساس داده های RMSD، ترکیبات در طی شبیه سازی به تعادل خوبی رسیدند و ثبات مطلوبی داشتند. همینطور نمودارهای RMSF نشان دادند که در اثر اتصال مهارکننده ها نوسانات کمپلکس ها کاهش پیدا کرد و رزیدوهای جایگاه فعال کمترین میزان نوسانات را داشتند. آنالیزهای Rg، SASA و DSSP نشان دادند که ساختار پروتئین تغییر چشمگیری نداشته است. همچنین مشخص شد که رزیدوهای Ser ۵۳۰ وTyr ۳۵۵ در تشکیل پیوند هیدروژنی نقش موثرتری دارند. بررسی پارامترهای فیزیکوشیمیایی بیانگر رفتار دارویی مناسب مهارکننده ها است. انجام آنالیزهای ساختاری و ترمودینامیکی (با روش MM-PBSA) و نیز مقایسه با داده های آزمایشگاهی IC۵۰ حاکی از تاثیر مهاری مطلوب ترکیب ۵b نسبت به سایر ترکیبات بر آنزیم COX-۲ است.

 
لاله مودتیان، محمود تلخابی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

فروپتوز بعنوان نوعی از مرگ برنامه­ریزی شده سلولی تازه شناخته شده وابسته به آهن ارتباط زیادی با پیری دارد. هدف از این مطالعه بررسی نقش فروپتوز در پیری سلول­های بنیادی مزانشیمی (MSCs) می­باشد. مجموعه داده GSE۹۷۳۱۱ (حاوی داده­های بیان MSCs جنینی و بالغ) آنالیز شده و ژن‌های دارای بیان افتراقی (DEGs) استخراج شدند. سپس از بین آن­ها، ژن‌های دارای بیان افتراقی مرتبط با فروپتوز (FRDEGs) تعیین شدند. در مرحله بعد با استفاده از روش­های بیوانفورماتیکی مختلف عملکردهای زیستی، برهمکنش­ پروتئین-پروتئین، ژن­های هاب، تنظیم کنننده­های بالادست و همچنین فاکتورهای التهابی مرتبط با FRDEGs آنالیز شدند. طبق آنالیزها تعداد ۳۴ ژن بعنوان FRDEGs شناسایی شدند. تجزیه و تحلیل عملکردهای زیستی نشان داد که این ژن­ها بیشتر در فعالیت­های اکسیدوردوکتازی، سنتز اسیدهای چرب و پاسخ به یون آهن نقش دارند. همچنین، آنالیزهای مربوط به مسیرهای سیگنال­دهی نیز نشان داد که این ژن‌ها بیشتر در مسیرهای مربوط به انواع سرطان­ها و همچنین بیوسنتز اسیدهای چرب درگیر هستند. طبق آنالیزها miR-۲۶b-۵p بعنوان مهمترین miRNA و LINC۰۰۲۰۵ و GAS۵ بعنوان مهمترین lncRNAها شناخته شدند. ژن‌های هاب شامل HMOX۱، EZH۲، NEDD۴L، PTGS۲، CDKN۲A، ATF۳، NOX۴، TXNIP، SNCA و MAPK۳ بعنوان ژن‌های اصلی فروپتوز مرتبط با پیری MSCs شناسایی شدند. نتایج احتمال مشارکت بالای FRDEGs و تنظیم کننده­های بالا دست آن­ها در القا التهاب و فنوتیپ پیری در MSCs را نشان دادند. این یافته­ها ممکن است سرنخ­های جدیدی برای بهبود عملکرد MSCs و کاهش بیماری­های مرتبط با افزایش سن در آینده ارائه دهد.
 

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته‌های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb