 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     Khakshoor M S,  Pazooki J. Extraction of α-, β- and γ-chitosan from Portunus segnis, Sepia pharaonis and Aspergillus niger, and comparison of their antimicrobial activities.  NBR 2017; 4 (3) :255-263
URL: 
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3015-fa.html   
                    
                    خاکشور محمدصادق،  پازوکی جمیله. استخراج کیتوزان α، β و γ از خرچنگ Portunus segnis، سپیا Sepia pharaonis  و قارچ Aspergillus niger  و مقایسۀ خواص ضد میکروبی آنها.  یافتههای نوین در علوم زیستی. 1396; 4 (3) :255-263
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3015-fa.html
  
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    دانشگاه شهید بهشتی 
                    
                    
                    چکیده:       (8545 مشاهده)
                    
                    
                    سه نوع کیتین به نام α (اسکلت خارجی سخت پوستان)، β (اسکلت داخلی سرپایان) و γ (دیوارۀ سلولی برخی قارچها) در طبیعت وجود دارد. کیتوزان مهم ترین مشتق کیتین است که فعالیت های زیستی مختلفی دارد. در این مطالعه سه نوع کیتوزان α، β و γ به ترتیب از پوستۀ خرچنگ Portunus segnis ، صدف داخلی Sepia pharonis و دیوارۀ سلولی قارچ Aspergillus niger استخراج شد. نمونه های سخت پوست و نرمتن در تابستان 1393 از آب های بندر عباس و سویۀ قارچی Aspergillus niger (5223 PTCC ) از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی تهیه شد. مقدار کیتوزان استخراج شده از پوستۀ خرچنگ به طور معنی داری بیشتر از کیتوزان سپیا و کیتوزان قارچ محاسبه شد. خواص ضدمیکروبی سه نوع کیتوزان به روش انتشار دیسک در آگار روی نه سویۀ باکتریایی و دو سویۀ قارچی بررسی شد. به طور میانگین، کیتوزان α بیشترین و کیتوزان γ کمترین فعالیت ضد میکروبی را نشان دادند. در برابر 3 نوع کیتوزان حساسیت باکتریها بیشتر از سویه های قارچی بود. باکتری های گرم مثبت و گرم منفی حساسیت یکسانی در برابر انواع کیتوزان از خود نشان دادند. با توجه به نتایج به دست آمده، 3 نوع کیتوزان استخراج شده خواص ضد میکروبی قابل توجهی را از خود نشان دادند. مطالعات بیشتر در این زمینه نیز پیشنهاد می شود.
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
مقاله پژوهشی |
                    موضوع مقاله: 
                    
علوم جانوری  دریافت: 1396/9/18 | ویرایش نهایی: 1396/10/14 | پذیرش: 1396/9/18 | انتشار: 1396/9/18 | انتشار الکترونیک: 1396/9/18