دوره 4، شماره 3 - ( 9-1396 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 287-281 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Teymouri S A, Salati A P, Movahedinia A, Pasha Zanoosi H, Hasanpour S. Effects of dietary oxidized fish oil on thyroid hormones in Sturgeon hybrid . nbr 2017; 4 (3) :281-287
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3018-fa.html
تیموری سیدامیر، سلاطی امیرپرویز، موحدی نیا عبدالعلی، پاشا زانوسی حسین، حسن پور سلیمان. تأثیر سطوح چربي اکسیدشدۀ جیره بر هورمون های تیروییدی در تاسماهی هیبرید. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1396; 4 (3) :281-287

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3018-fa.html


دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده:   (5155 مشاهده)
روغن ماهی موجود در جیرۀ ماهی پیوسته در معرض خطر اکسیداسیون قرار دارد. در مطالعۀ حاضر، اثر تغذیۀ تاسماهی هیبرید (Huso huso ♂ × Acipenser ruthenus ♀) جوان با جیرۀ حاوی سطوح مختلف چربی اکسیدشده بر سطوح هورمون­ های تیروئیدی به­ مثابۀ هورمون­ های اصلی دخیل در متابولیسم تحت بررسی قرار گرفت. جهت انجام این آزمایش سه رژیم غذایی مختلف با جایگزینی صفر (گروه شاهد)، 50 و 100درصد روغن ماهی اکسیدشده طراحی شد.  90 قطعه تاسماهی هیبرید با میانگین وزن اولیه 7/0 ± 6/212 گرم، پس­از 2 هفته سازگاری با جیرۀ غذایی طراحی شده و محیط آزمایشی، به صورت تصادفی در 9 مخزن فایبرگلاس با ابعاد 2 متر مکعب، در 3 تیمار و هر کدام 3 تکرار ذخیره شدند. غذادهی سه بار در روز (ساعات 8 ، 14 و 20) و تا حد سیری به­ مدت 6 هفته انجام شد. در پایان دوره آزمایش، از ماهی ­ها نمونه خون تهیه و سرم جدا شد. هورمون تیروکسین و تری­یدوتیرونین سرم به روش رادیو­ایمونواسی انداز ه­گیری شد. نتایج این پژوهش نشان داد که تیروکسین، تری­یدوتیرونین و نسبت تیروکسین به تری­یدوتیرونین سرم تغییر معنی­داری در پاسخ به سطوح مختلف چربی اکسیدشده رژیم غذایی نشان نداد. با توجه به یافته­ های مطالعۀ حاضر می­توان نتیجه گرفت که تغذیه با چربی اکسیدشده اثری بر سطح سرمی هورمون­ های تیروییدی در تاس ماهی هیبرید ندارد.
متن کامل [PDF 242 kb]   (1521 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم جانوری
دریافت: 1396/9/18 | ویرایش نهایی: 1396/10/14 | پذیرش: 1396/9/18 | انتشار: 1396/9/18 | انتشار الکترونیک: 1396/9/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb